Hogyan kezdjem a nőiesebbé válást?
Az a helyzet, hogy nagyon "fiús lány" vagyok, a 17 évem alatt sosem hordtam szoknyát, csak ha muszáj volt, nem sminkeltem, rövid hajam volt, férfi ruhákban jártam stb.
Viszont szeretnék lányosabb lenni, mert nem szeretnék továbbra is 3x nagyobb pólókban és férfi gatyában, bakancsban flangálni.
Viszont fogalmam sincs, hogy hogyan kezdjem el ezt az egészet. Nem akarok úgy kinézni mint a mai átlagos tini lányok, mert nagyon nem jön be ez a plázás stílus, utálok vásárolni, viszont mégiscsak szeretnék változtatni a külsőmön, lányosabb irányban.
Mik azok az alap szettek amik kényelmesek, de mégis csajosak? Szerények, nem mutatnak sokat, de mégis nőiesek? Mik azok az alap csaj dolgok amikkel kezdenem kéne a stílus váltást? Szeretnék igényesebben kinézni, de sajnos nagyon nehéznek tűnik ez a dolog úgy, hogy eddig csak férfi és rocker dolgokat viseltem.

Szia!
Szerintem először is mindenképp vedd azt figyelembe, hogy mi az alap stílusod, bármilyen új ruhát is veszel. Mert erről nem kell lemondanod, ahhoz hogy nőiesebb legyél, az elsődleges szempont mindig az legyen, hogy miben érzed jól magad. Például ha szereted a rockeresebb dolgokat, akkor nyugodtan vehetsz továbbra is ilyeneket csak nyilván tudatosan ügyelve a szabásra és az összhatásra. Még alapjáraton az sem nőietlen, ha szereted a bővebb dolgokat, mivel ezek is lehetnek nőiesek egy megfelelő ruhaösszeállításban, teszem azt egy bővebb, magas derekú farmer egy szűkebb felsővel teljesen más hatást kelt, mintha ugyanezt egy bő felsővel együtt vennéd fel. Minden az arányokon és az összképen múlik, lehet egyszerűbb is változtatni mint gondolnád és nem is kell venned olyan sok új ruhát. Sokszor elég csak más összeállításban hordani a már meglévőeket. Egyébként én nem konkrét ruhadarabokat javasolnék tekintettel arra, hogy nem ismerem pontosan a ruhatárad, hanem inkább azt mondanám, hogy nézz inspirációkat, akár Pinteresten mondjuk úgy hogy beírod grunge outfits. (A leírásod alapján ez áll a legközelebb hozzád.) Az inspirációk segíthetnek, hogy ráérezz arra, hogyan lehetne a legtöbbet kihozni a ruháidból vagy éppen azért is jók, hogy megtalálj olyan darabokat, amiket ha megveszel akkor több outfited részei lehetnek.
Remélem valamennyire segítettem!:)

Szerintem is először a bő szabású darabok helyett válassz szűkebb, nőiesebb fazonú ruhákat. Vagy ha bővebb szabású darabokat veszel fel, párosítsd valami testhez állóval, pl. bővebb felsőt szűk farmerral, vagy bővebb farmert testhezálló felsővel.
Az is nőiesebb megjelenést kölcsönöz, ha sima póló helyett blúzt, vagy valami elegánsabb felsőt veszek fel (pl. csipkéset). Én is inkább sportos vagy rocker stílusban öltöztem korábban, mióta igyekszem nőiesebb lenni, az alap szett nálam a szűk farmer csinosabb felsővel/blúzzal.
Az is nőiesebbé teszi a megjelenésedet, ha sportcipő helyett valami elegánsabbat választasz, pl. balerinacipőt. Meg szerintem sokat dobhat az összhatáson 1-2 jól megválasztott ékszer. Nekem mostanában a lógó fülbevalók meg a nagy számlapú karórák a kedvenceim.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Valóban kicsiben kéne még elkezdeni ezt a változást, és nem kell kidobnom hozzá a bandás pólókat, azokért fájna is a szívem.
Első lépésnek azt hiszem kidobom a szakadt, elhasznált ruhadarabjaimat és ha lesz rá lehetőségem veszek pár női, méretben passzoló, egyszínű pólót.
Kedves 3.!
Köszi neked is a választ, azt hiszem, hogy a testhez illő ruhák lesznek az első kihívások.
Számomra a csipkés felső és a balerinacipő az már egy jóval magasabb szint, az a jelenlegi megjelenésemhez képest hihetetlen nagy változás lenne. Persze jó lenne elérni azt is.

Egy sima farmer, testhez simuló felső és sportcipő is tud nőies lenni. De ez csak a külső. Hiába öltözök úgymond nőiesebb, ha a külső kisugárzásodról leolvasható, hogy ez nem te vagy, és csak muszájból van rajtad.
A nőiesség főleg belülről fakad.

Első körben én még azt tudnám javasolni, hogy nézegesd a kapszula gardróbot.
Koncentrálj az alapdarabokra és szinekre(illetve ami még fontos az a szín és alkat típus -színtípus teszt van a neten is, de azért érdemes fenntartással kezelni).
17 évesen gondolom még javában középiskolás vagy, emiatt nem kell nagy költségekbe verned magad és nagyon extra dolgokra sincs szükséged.
Ha példa ruhatár kellene akkor 3 nadrág(kék, fekete és bézs/szürke), 2 kardigán(sötét szürke/fekete, sötétkék), pólóból is alapszínek, de lehet diszkrét mintája is. Esetleg egy fehér ing.
A lényeg, hogy először a minden csiricsárétól mentes darabokat keresd.
Ha pedig még van az alapruhatár utána lehet időnként bővíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!