Utalom a kinai uzleteket. Ti hogy vagytok ezzel?
Én nem a kínai boltokat utálom konkrétan, hanem azt, hogy ezek a törpe rizszabálók elözönlötték az országot és tönkretették a sza.rjukkal a magyar textilipart.
Egy magyar áru, ami magyar (vagy nyugati) alapanyagokból készül, magyar munkaerővel (normális bérezéssel) nem tudja árban felvenni a versenyt egy olyan árszinttel, amit ők produkálnak.
És a másik baj, hogy a magyarok sznobok, csak olyan ruhát vesznek meg (ha tehetik) hogy márkás.
Magyar árut mintha ciki lenne venni.
Persze ott a Mayo ami magyar, de az a márka meg tiszta vicc.
Egy igényes magyar gyártó lehúzhatná a rolót, ha egyáltalán felhúzná.
Persze vannak jó ötletek (pl. Sugarbird szerintem jó) csak sajnos celebrib.ancok kellenek reklámarcnak, hogy eladhatóak legyenek a ruhák, az Ő luxusgázsijukat meg képtelenség megfizetni ( a ruhák árában- ezért is van gondolom a Sugarbirdnek extra magas ára).
Ha az összes rizsevő eltakarodna innen akkor talán fellendülhetne a magyar textilipar is és akkor talán megfizethető áron, tényleg minőséget vehetnénk tőlük és a magyar emberek és a magyar állam zsebébe mehetne a ruhára kiadott pénzünk. De ez csak egy szép álom....
Néha ki lehet fogni jó cuccokat. Nem is annyira az anyaggal meg a minőséggel vannak gondjaim (mert plázás, márkásabb cuccaim közül volt nem egy, ami hamarabb tönkrement, mint a kínai), hanem azzal a mérhetetlen mennyiségű ízléstelen ruhával. Full csillám minden, eklektikusak (az évi trend összes vonulatát próbálják egy pólóban ötvözni), batár nagy feliratok (amiknek a nagy része értelmetlen ráadásul, vagy pár random angol szókapcsolat összedobálva)... egyébként az a poén, hogy az átlag kínai farmer jobban állna, mint a plázásak, de miért kell mindegyiknek a zsebére ilyen ízléstelen gyöngyöcskés díszítés??? Ja, és ahhoz képest, hogy kínai, egyre drágább, gyakran annyiért már simán lehet kapni ízlésesebb darabokat egy butikban...
Emellett egyébként van egypár cuccom kínaiból, amit nagyon szeretek, mert tényleg lehet találni jó cuccokat is. Pl. az egyik Asia Centeres farmerem 6-7 évet kihúzott rajtam.
08-16 14:33
"a pasimnak nagyon jó zoknikat szoktam kínaiban venni 2-300 Ft/ pár áron. "
Saját részre Zara, pasidnak kínai?:D
"a pasimnak nagyon jó zoknikat szoktam kínaiban venni 2-300 Ft/ pár áron. "
"Saját részre Zara, pasidnak kínai?:D"
igen ilyenek a mai divatp1csák
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!