Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Az tényleg ciki hogy állandóan...

Az tényleg ciki hogy állandóan öltönyben járok? 31F

Figyelt kérdés
Haverjaim azzal szívatnak hogy folyton öltönyben vagyok, de nem tehetek róla bejön ez a stílus. Nem is tudnék úgy öltözködni mint sok pasi, ami nem baj, így szép a világ.:)))

2020. okt. 11. 21:02
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Képzeld el, voltam Olaszországban, nem is egyszer. És igen, tudom mire gondolsz. De nem öltözködik úgy mindenki ott sem :D. Nem az van, hogy kimész az utcára, és a férfiak 90%-a öltönyben császkál. Öltönyben van a pincér, öltönyben van a fagylalt árus, öltönyben van az, aki épp egy boltban vásárol cipőt, meg öltönyben van még az is, aki leugrott venni egy csomag tésztát. NEM :D.

Lehet itt olaszozni... Teljesen más kultúra. Ők sem öltönyben járnak éjjel nappal. Nyugodt lehetsz benne, ha le kell menni boltba, nem fog öltönyt felvenni. És ne keverd össze az öltönyt, meg a smart casual kinézeteket. Zakó + szövetnadrág az nem egyenlő öltönnyel. És igen. Olaszoknál is öltönyöznek persze. De egy sokkal lazább, kötetlenebb formában teszik azt, mint amit mi itthon "öltönynek" nevezük. Ők elhordják az öltönyöket pólókkal, pólóingekkel, tornacipőkkel vagy bármi hasonlóval, satöbbi satöbbi. Gyakran a végeredmény egy sokkal kevésbé formálisabb megjelenés, még akkor is ha öltönyben van. Csomó olyan dolog van náluk, ami egyébként pl. a hazai üzleti életben "nem elfogadott".

És nem, nem írtad körül, hogy mi neked az "öltöny". Milyen öltönyben vagy egész nap? Azt sem írtad le, hogy mivel foglalkozol.

De továbbra is fenntartom azt az álláspontomat, hogy szerintem kimondottan ciki, ha valaki túlöltözi a saját környezetét. Ugyan olyan szar, mintha alulöltözöd.

Ha olyan munkát végzel, ahol kötelező az öltöny, akkor elfogadható, ha munkaidőn kívül is abban jársz, MUNKA UTÁN. Onnan elmész még ide-oda, stb. De ha egy olyan munkád van, amibe nem hogy öltöny, még egy ing sem előírás, egy pólóban + farmerben flangálsz egész nap, akkor szerintem nagyon tré, ha te hazamész, és veszed fel az öltönyt ha kimozdulsz otthonról. Ismétlem, az öltönyt. Aminek ugyan olyan anyagú és színű az alja és a teteje. Ha neked olyan stílusod van, ami smart casual, van benne zakó, szövetnadrág, meg elegánsabb cipők, az oké. De az nem öltöny.

Ha te eljönnél egy szürke öltönyben, fehér ingben, meg lakkcipőbe egy kocsmába úgy, hogy előtte már otthon voltál, és direkt a kocsmázás miatt felveszel egy öltönyt... Minek? Kinek akarsz megmutatni és micsodát? Vagy mit kompenzálsz vele? Mert ne mondd ha te annyira elegáns akarsz lenni, akkor nem elég egy zakó egy inggel, meg egy farmer. Miért kell öltöny? Olyan helyre, ahova senki nem jár abban. Ahol abszolút kilógsz a tömegből még egy zakóban is, nemhogy öltönyben. Akkor minek? Nem értem... vagy túl sok Így jártam anyátokkalt néztél?

Leülnél mellém, kicsit úgy érezném, hogy épp munkából jössz a könyvelőirodából :D.

2020. okt. 19. 13:10
 22/23 A kérdező kommentje:

Olvass vissza.

Privát sofőr vagyok egy bróker cégnél.

A feletteseim is mind öltönyösök.

A barátnőmnek is bejön a stílusom, szoktam amúgy smart casualban is megjelenni.Imádom ezt a stílust, én már így halok meg. :))))

2020. okt. 19. 22:23
 23/23 anonim válasza:
Rabszolgàk nèlkűl ti màr nem èlnètek....
2022. aug. 8. 23:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!