Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Az élet lényeges része állandó...

Az élet lényeges része állandóan új ruhákat vásárolni?

Figyelt kérdés

2018. nov. 15. 01:06
1 2
 1/20 anonim válasza:
79%
Nem, nekem csak pár ruhám és két cipőm van(egy sport meg egy túrabakancs télre) és amíg csak lehet nem dobom ki őket és ezáltal újat sem veszek, mivel csak azt hordom amit szeretek nagyon és ragaszkodom hozzájuk.
2018. nov. 15. 01:36
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez emberfüggő,van akinek igen az.Nekem is az volt egy időben,de már leálltam vele,egyrészt sokba kerül,másrészt már van elég ruhám.
2018. nov. 15. 03:44
 3/20 anonim ***** válasza:
94%

Számomra igen. Nem sokat, de rendszeresen pár új darabot.

Látom munkám eredményét (saját pénzemen veszem) és mutatok egy kis részletet a környezetemnek abból milyen ember vagyok, az alapján, hogy mit viselek.

2018. nov. 15. 06:23
 4/20 anonim ***** válasza:
95%
Nekem igen, ez számomra egy hobbi. Más horgászfelszerelésre vagy színes gyöngyökre költ, én ruhákra. Mégis csak én kaptam eddig meg, hogy felszínes és anyagias vagyok. (A két példa, két hozzám közeli ismerősöm, szóval nem a levegőbe beszélek.)
2018. nov. 15. 10:00
 5/20 A kérdező kommentje:
Utolsó! A példa nem jó! Ugyanis a horgászat sport és élelem szerzés. A felesleges ruházkodás pedig környezetszennyezés. Minek addig új ruha, ameddig a meglévők jó állapotúak? Ismered a közmondást? Nem a ruha teszi az embert... A gond veled az, hogy nincs értelmes elfoglaltságod! Ez a valódi hiba sokaknál.
2018. nov. 15. 11:21
 6/20 anonim ***** válasza:
90%
Látod, ezzel csak engem támasztasz alá. :)
2018. nov. 15. 11:36
 7/20 A kérdező kommentje:
Valamit nagyon nem értesz az életben.
2018. nov. 15. 12:12
 8/20 anonim ***** válasza:
84%

Nekem is az a “hobbim”, hogy új ruhákat vásárolok, 2 év után már nem tetszenek, ódivatúnak találom őket. Egész kicsi korom óta szerettem a szép ruhákat, kb 17 éves korom óta havi 20 ezret költök új ruhákra. Most 24 éves vagyok, majd egyszer kinövöm, de most még ez a fontos nekem.

24/L

2018. nov. 15. 12:53
 9/20 anonim ***** válasza:
95%

„Ugyanis a horgászat sport és élelem szerzés.”

A Tisza-tónál évek óta probléma az uszadékkal érkező hulladék, ami ott rakódik le. A turisták mellett a horgászokat nevezték meg a legnagyobb szennyezőnek.

Ráadásul úgy adod elő mintha manapság is az életünk múlna rajta, hogy élelmet szerezzünk a helyi tóból. És ugye nem véletlenül van korlátozva a napi mennyiség sem...

Az élelmiszeripart vagy kisebb közösségeket ellátó halászat valóban az élet lényeges része. A hobbi horgászat viszont csak annyira amennyire a ruházkodás is. Azaz egyénenként változó prioritásban van jelen.

Nem kellene lebecsülni azt, hogy miféle vizuális ingerek érik az embert. Ahogy fontos egy cégér megjelenése, egy épület külseje vagy egy plakát tartalma, legalább annyira fontos, hogy miféle dolgokat viselünk. Hozzájárulnak a környezetünkhöz. Engem például nagyon is érdekel, hogy olyan dolgokat viseljek amikkel kifejezek, megmutatok valamit. Adott érzéseket, benyomásokat keltsek az adott összeállítással. Nyilván befolyásolja a komfortérzetem, hogy mi van rajtam.

De az is teljesen normális, ha valakit nem érdekel az öltözködés és nem prioritás a számára. De attól még ne tartsa lenézendő dolognak. Mert nagyon is van szerepe és kifejező érteke.

2018. nov. 15. 14:15
 10/20 Metionin ***** válasza:
100%
Nem. Nekem az lényeges hogy olyan ruhákat vegyek, amik tetszenek, jól állnak és ki tudom vele fejezni önmagam. Ehhez nem kell állandóan vásárolni, hanem okosan vásárolni hogy a ruha mindenhez menjen amim még van és jó minőségű legyen hogy sokáig használhassam.
2018. nov. 15. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!