Nehéz sorsú emberek, akiket állandóan edz az élet. Hogyan küzditek le a problémákat? Hogyan tudtok pozitívak maradni, mi motivál?
Olyanokra gondolok hogy van egy nehéz időszak...eredjen ez akár halálesetből vagy egy ember munkahely elvesztéséből..erre rájön még pofon...betegség, párkapcsolati problémák bármi és amikor lábra álltok x ideig minden rendben de utána valami ismét padlóra tesz....hogyan lehet ezt kezelni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
És már mindet átéltem a fel soroltak közzűl.
21 évesen a szűleimet is elvesztettem.
Saját magad írányítod az érzéseid és magadnak kell rájönni,mivvel tudsz nem depis lenni.
28/n
Meditációval. Ha összecsapnak a hullámok, kikapcsolom az egót mert nyilván már túl erős. Ekkor meglátom, hogy valójában a saját gondolataim kínoznak ès csak azokra reagálok. Azonosulok velük, hiszek bennük, pedig mind csak káprázat. Nem a valóságra reagálok hanem a valóságról alotott gondolatokra amiket egy szempont alapján hozok lètre. Ez a szempont az egó.
Ne gondolj semmire. Csak figyelj.
Nekem is nagyon nehez sors jutott. Es nem hirtelen tragediak nehezitettek az eletemet hanem az allando es tartos valtozatlan kilatastalansag, amiben a rosszat csak egy meg rosszabb kovette, hiaba tettem meg mindent ami abban a helyzetben lehetseges volt. Mert nem csak a nagy tragediak utani talpra allas, hanem a sok sok pofon, maganyossag, magadrautaltsag, kilatastalasag es remenytelenseg is rettentoen probara teszi am az embert, foleg ha a helyzet nem valtozik es ha evtizedekig kitart. Ezt a problemat a fiatalok nem ismerik meg, vagy legalabbis hosszutavon nem. Hogy milyen az mikor hiaba teszel meg mindent az eleted megsem ugy alakul ahogyan szeretted volna, es ujrakezdesre mar nincs lehetoseg...
Nos szeritem ezek sokkal de sokkal nagyobb problemak, mint egy munkahely elvesztese vagy akar egy szeretett szemelye. Bar ezt utobbit is ateltem mar, es tudom az is nagyon fajdalmas, de ott elobb-utobb bekoszont egy megnyugvas, egy fajta beletorodes a megvaltoztathatatlanba.
Hogyan lehet kezelni? Azt hsizem ugy hogy az elet oromeire probalsz koncentralni, arra amid van, es nem arra amid nincs vagy lehetett volna.
Illetve hogy probalsz nem szomorkodni a vesztesegeken. A buddhistak ugy tartjak, hogy igazabol nem is maguktol a dolgok bekovetkeztetol szenvedunk, hanem attol amit arrol magunkban gondolunk. Ezt hivjak a szenvedes szenvedesenek.
Nekem a hitem segitett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!