Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Az tényleg ciki hogy állandóan...

Az tényleg ciki hogy állandóan öltönyben járok? 31F

Figyelt kérdés
Haverjaim azzal szívatnak hogy folyton öltönyben vagyok, de nem tehetek róla bejön ez a stílus. Nem is tudnék úgy öltözködni mint sok pasi, ami nem baj, így szép a világ.:)))

2020. okt. 11. 21:02
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

8-assal egyetértek.

Énis szeretem a picit elegánsabb öltözködést. Pólóingek, ingpulcsik. Olyan szinten, hogy meghalnék ha egy kapucnis pulcsit fel kéne vennem emberek közé. De azért nem kell túlzásba se vinni. Vannak helyzetek, amikor megoldom egy farmer + pólóval. Mellé néhány kiegészítő (szép óra, karkötő, bármi) Mert farmer pólót is lehet menőn hordani.

De azért nem kell átesni a ló túloldalára. Egy bisztróba csülköt enni beülni öltönyben? Hát biztosan kellemetlenül érezném magam. Vagy egy italra szombat este? Feszengenék, ha a környezet meg tök átlagosan van öltözve. Vagy egy egyszerű baráti összejövetelhez.

Én azt mondom, adott szituációhoz, alkalomhoz öltözz. És nem azt mondom én se, hogy mostantól mackónadrág meg futócipő. De egy pólóing, vászonnadrág kombó, vagy egy sportzakó farmerrel is tud elegáns lenni.

[link]

Ja a másik pedig... Öltönyt hordani éjjel nappal szerintem akkor "menő", ha a munkád és az életszínvonalad is olyan és passzol hozzá. Tehát öltöny meg stílus ide vagy oda, szerintem furcsa az, ha valaki tudomisén autószerelő, nyakig tocsog egész nap az olajban nettó 170 ezerért, majd este felveszi az öltönyt és beül a négyesgolfba, hogy elmenjen a barátaival beülni valahova. Vagy gyári munkás.

Szerintem vannak olyan élevitelek, életszínvonalak, munkakörök, amihez egyáltalán nem passzol, ha te öltönyben császkálsz. Ha panelban laksz, minimálbérért dolgozol, jársz egy 250 ezer forintos egyes Swiftel, és te kiugrasz belőle egy öltönyben. Hát nem tudom... Elég furcsán néz ki. Szóval ezt is nézd hozzá.

Nem passzol minden életstílushoz, életformához az öltöny. Mint ahogyan nem passzol minden alkalomhoz sem. Így a szituációk 90%-ában szinte biztosra veszem, hogy túlöltözött vagy a helyzethez képest. És akár a barátaid is kellemetlenül érezhetik magukat.

2020. okt. 12. 08:50
 12/23 A kérdező kommentje:

11#

Köszönöm, ez hasznos volt.

Én magánsofőr vagyok, nincs autóm, egy céges Audi A8 autóval dolgozom, és hétköznap hazajárhatok vele, hétvégén viszont tömegközlekedés.Na ott tényleg furán néznek rám, piperkőcnek néznek.:)

Bulizni bárokban járok esténként, oda szerintem meg elmegy a Hugo Boss.:)

2020. okt. 12. 10:21
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

"Nem is tudnék úgy öltözködni mint sok pasi, ami nem baj, így szép a világ.:)))"

Akkor mi a kérdésed?

2020. okt. 12. 13:54
 14/23 anonim ***** válasza:
57%
A haverjaidnak (meg senkinek) nincs köze ahhoz, hogy miben jársz.
2020. okt. 15. 22:37
 15/23 anonim ***** válasza:
90%

Tehát akkor te nem éreznéd magad kellemetlenül, ha elmennél bulizni 3 haveroddal. Az egyik egy rózsaszín öltönyben jelenne meg bézbólsapkával, a másik pedig latex nadrágban hálós felsővel, a harmadik meg nem venne fel nadrágot.

Merthát...Semmi közöd ahhoz, hogy miben járnak.

És de... Igenis van hozzá köze. Nekem egy jóbarátom osztálytalálkozó előtt megkérdezte nyáron, hogy szerintem gáz-e ha papucsban és rövidnadrágban jön (este, étterembe). Teliberöhögtem. Megmondtam neki, ha abba jön, le se üljön mellém. Férfiaknál igenis szólni kell ilyenekért. Aki jó barátod, az meg fogja érteni, nem sértődésként fogja fel, hanem hogy jót akarsz...

2020. okt. 16. 07:37
 16/23 A kérdező kommentje:

15#

Nagyon szélsőséges példákat hoztál fel, azért egy öltönyben messze nem lógsz ki a sorból.

2020. okt. 16. 14:36
 17/23 anonim ***** válasza:
FÉRFI öltönyt, de minimum farmer + zakó + ing kombót visel.
2020. okt. 17. 21:31
 18/23 A kérdező kommentje:

Na végre valaki aki nem szól le ezért.

17# egyetértek!

2020. okt. 17. 21:42
 19/23 anonim ***** válasza:

Senki nem szólt de. De ne mondd már nekem, ha egy ember kétkezi munkát végez a hétköznapokban, annak öltönyben kell járnia mindenhova. Öltönyben vág hajat a férfi fodrász? Ha te pincér vagy, akkor is öltönyben teszed? Ha az Aldiban vagy pultos, azt is öltönyben teszed?

Ha olyan munkaköröd van amit öltönyben végzel, akkor elfogadható, ha abban is jársz utána boltba, edzőterembe, meg a többi szarság.

Ja és akkor persze, ezek munkák. Hétköznapokról van szó!! Értem. Tehát hazamegy az autószerelő. Leveszi a nyakig olajos ruhát. Felveszi az öltönyt, inget, nyakkendőt. Majd elmegy a sarki boltba bevásárolni? Vagy?

Tökre nem áll össze.

Könyörgöm, fogadjátok már el, hogy vannak olyan életszituációk, ahova tök felesleges, másrészt túlöltözöttnek számít egy öltöny. Nem kell mindenhova abba menni. Lehet elegánsnak lenni öltöny nélkül is.

Szólnak a haverok, hogy hallod ugorjunk el a mekibe egy sajtburgerre. Te meg: Jó jó, várjá... Vasalom az ingem meg veszem fel az öltönyöm.

Vagy kérdező. Ha már úgyis ilyen vagy elvileg. Kérlek írd le ezeket a szituációkat. Miben jársz bevásárolni? Ha jársz konditerembe, miben teszed? Miben mész el a postára? Miben ugrasz fel anyádékhoz vasárnapi ebédre? Ha elmész a plázába, mert kell egy új póló, akkor miben mész?

Ezt mind öltönyben?

Ja és akkor kövi kérdés... Hány öltönyöd van? Mert ha kettőt cserélgetsz egész héten, az nemannyira menő.

2020. okt. 19. 07:45
 20/23 A kérdező kommentje:

Még jó hogy öltönyben járok mindenhova! Viccelsz?

Gyere ki Olaszországba, meglepődnél ott hogy öltözködnek a férfiak.Ez az igénytelenség csak itthon megy.

Férfiak cica naciban?

Ez komoly?

2020. okt. 19. 10:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!