A nők miért ragaszkodnak a magassarkú cipőkhöz? Ettől érzik nőnek magukat? Milyen előnyei vannak?
Kevés értelmetlenebb ruhadarab van a magassarkúnál. Nem mondom, hogy mindegyik ronda és hogy a kopogásában nincs valami kellemesen erotikus, de több hátránya van mint előnye.
Először is deformálja a lábat, teljesen kifordult tartásba helyezi, senki ne mondja, hogy egészséges a szinte függőleges, balerinás lábpozíció.
Másodszor baromi ronda, ahogy az erőltetett lábtartástól tisztára erezett lesz a láb, pláne ha fiatal szép lábról van szó, idősebbekről nem is beszélve. De az is ritka ronda mikor félig kilóg belőle a láb vagy kikandikál valamelyik lábujj is.
Harmadszor pedig - bár mivel fiú vagyok csak gondolom - tökre kényelmetlen a járás benne, megfájdul a nők lába, sarka, az útviszonyoktól függően csetlenek-botlanak pl. kavicsos talajon.

A kérdés melyik részében szerepel, hogy nőkhöz szól a kérdés?
És különben sem csak női magassarkú létezik.
Meg amúgyis ne sajnáld már ezt is a férfiaktól, hogy valamihez hozzá szóljanak ami amúgy talán érdekelheti is őket.
A magassarkú cipő egyébként nem feltétlen kell kényelmetlenséget jelentsen, de gondolom a kérdező az ilyen tűsarkű lakkcipőre gondolt.
Magyarországon alig látni a nők lábán ilyet.
Nike, adidas vagy tornacipő lett a jellemző.
Hozzájárul, hogy sokan vezetnek.
Az is, hogy sok trampli nő is van.

Úristen, neked még magyarázni kell, hogy miért nőknek szól a kérdés? Mert egy pasi olyan "hű de 100%-os véleményt tud" erről mondani!? Vicc. Mindegy.
Attól, mert a kérdést egy pasi tette fel, mert nem érti a dolgokat, azt hiszed, hogy te, mint másik pasi, tudsz erre érdemben bármit is válaszolni? Nem, nem tudsz. Nem vagy nő, nem hordasz magassarkút, nincs tapasztalatod. A külső szemlélő pedig nem tud teljeskörű véleményt alkotni!

Egy csomó nőt ismerek, aki nem ragaszkodik a magassarkúhoz, sőt , egyáltalán nem is hord.
Azoknak, akik hordanak, nyilván megvan rá a saját indokuk. Lehet, hogy munkahelyi előírás (igen, a 21. században még van olyan hely, ahol elvárás, hogy a nők kötelező jelleggel építsék le a gerincüket), vagy az adott nőnek kifejezetten tetszik, így érzi magát szépnek, hiszen vitathatatlanul nyújtja a lábakat, kiemeli a feneket, egyenesebb tartást kölcsönöz az embernek, és az egyenes testtartás is növelheti az ember önbizalmát.
Vannak nők, akik a világ végéig is elgázolnának magassarkúban, olyan ügyesen járnak benne, és bár nyilván nem vetekszik egy edzőcipővel, de vannak kifejezetten kényelmes magassarkú cipők is.
Én csak különleges alkalmakra, esküvőre, színházba, ilyenekre hordok, mert szeretném kímélni a lábfejemet és a gerincemet, illetve mindenhova gyalog járok, és nekem nem praktikus, de szerintem minden felnőtt nő el tudja dönteni saját belátása szerint, hogy mit csinál magával és milyen lábbelit hord.

Én speciel nem hordok magassarkút, mert magas vagy, hosszúak a lábaim, fölösleges "kiemelni". De leginkább azért nem, mert nem az én stílusom és nem tetszenek. Nem ettől érzem magam nőiesnek. Meg baromira kényelmetlen.
Egy 4 cm sarkú cipőm van, ezért évente egyszer veszem fel, ha valami nagyon kiöltözős helyre kell menni (pl. bál), de még ebben is fájni szokott a lábam.
Egyébként nem értem a "hisztit", a nőismerőseim nagy része szintén nem hord magassarkút, csak alkalmakra. Aki meg hord, annak nyilván tetszik. Nekem meg a Martens-em tetszik, nem vagyunk egyformák.

- alkalmanként hordva nem deformizál
- alkalmanként hordva nem csúfítja el a lábat
- nem mindegyik kényelmetlen, és nem mindenhol kell kavicsos földúton sétálni
Én nem rajongok kifejezetten a magassarkúért, de még nekem is van olyan cipő vagy olyan alkalom, hogy szívesen húzok ilyen lábbelit, nincs vele gond szerintem.

Nem minden magassarkúban fáj az ember lába, nekem egy kb 6-7 centis van, minden nap hordom, minőségi bokacsizma (szerű), a nagyon lapos talpú cipőkben kifejezetten fáj a bokám, meg az a baj a legtöbb cipőben a 41-es lábam 41-es lábnak néz ki de a magassarkú kicsit javít a látványom, nem tűnik akkorának (már amelyikben)
Van 10 centis tűsarkű körömcipőm is, oké abban témnyleg egy órát bírok de biztos van akinek bírja a lába főleg ha sokat hordja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!