A nők miért ragaszkodnak a magassarkú cipőkhöz? Ettől érzik nőnek magukat? Milyen előnyei vannak?
Kevés értelmetlenebb ruhadarab van a magassarkúnál. Nem mondom, hogy mindegyik ronda és hogy a kopogásában nincs valami kellemesen erotikus, de több hátránya van mint előnye.
Először is deformálja a lábat, teljesen kifordult tartásba helyezi, senki ne mondja, hogy egészséges a szinte függőleges, balerinás lábpozíció.
Másodszor baromi ronda, ahogy az erőltetett lábtartástól tisztára erezett lesz a láb, pláne ha fiatal szép lábról van szó, idősebbekről nem is beszélve. De az is ritka ronda mikor félig kilóg belőle a láb vagy kikandikál valamelyik lábujj is.
Harmadszor pedig - bár mivel fiú vagyok csak gondolom - tökre kényelmetlen a járás benne, megfájdul a nők lába, sarka, az útviszonyoktól függően csetlenek-botlanak pl. kavicsos talajon.

Nem minden magassarkúban fájdul meg az ember lába.
Sőt, nekem mivel enyhén izmos a vádlim, jobban meg is látszik az izmosság és a formásság, mikor felveszem.
Szeretek, bár nekem is volt lábfájásom, feltörésem, ez van. Ez a női hóbort.
Nos, akkor kérdés: a pasiknak miért mániájuk a kocsi, foci, motor, kondi...stb.?

Ha neked nem tetszik, ne nézd. Vannak sportcipős, balerinás, bakancsos stb. lányok is szép számmal.
Nem kell egyébként úgy tenni, mintha az átlag nő minden egyes nap 12 centis tűsarkakon futkosna. Attól még, hogy valakin látsz ilyet, nem biztos, hogy mindennap rajta van.
Plusz nemcsak ilyen cipők léteznek. Vannak telitalpú, vastag sarkú alacsonyabb fajták is, amikben semmivel sem kényelmetlenebb a járás, sőt. Egy 4-5 cm-es még egészségesebb is, mint egy teljesen lapos saru vagy balerina. Ez orvosilag bizonyított.
Az meg mi már, hogy ettől érzem “nőnek” magam? Ezt honnan veszed? Nagyon súlyos komplexusai lehetnek annak, aki ezt gondolja, de ezt megint nem kéne ráhúzni az összes magassarkús nőre. Én tökéletesen a nememnek megfelelően érzek, akár egy papucs, akár egy sportcipő, akár egy átlagos 5-6 centis tömbsarkú (amiket általában hordok), akár a legvadabb cipellőm van rajtam. A célközönség az eltérő, utóbbival szoktam a hálószobában ügyeskedni, nem a bakancsommal. De kirándulni meg azt veszem fel.

Kedves utolsó!
Mert nekünk csak ez marad.
Mi lenne ha érdeklődnék a magassarkú iránt?
Egyből honi a válasz.
Esetleg valami csinos csipkés vagy selyem fehérnemű?
Ugyanaz a válasz.
Nekünk férfiaknak csak olyan dolgok maradnak amik a nőket vagy nem érdekli vagy hülyék hozzá.
Ami valamilyen úton módon vonatkoztatható a női nemhez az egyből meleg lesz számunkra mivel a társadalom így lett nevelve.

Nem baj,nem érted, hogy miért kérdeztem ezt. Irónia volt egyébként.
De segítek: a kérdező nem érti, hogy a magassarkút mi miért szeretjük, mi nők, legtöbbjük meg nem értjük, hogy ti meg miért szeretitek, egyesek már-már betegesen az általam felsoroltakat.
Vannak női és férfi dolgok. A női dolgokat meg ne akarja már megérteni egy férfi, oké? És ez viszont is érvényes.

Nem keverem, szeretem érzésről van szó. Pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!