Mi az Istenért akar a lányok 90%-a modell lenni?
Hát...ha azt nézzük, hogy milyen jól fizet azért elég elgondolkodtató, hogyha megvannak hozzá a megfelelő adottságaid.
Azok a lányok, akikről te beszélsz, valószínűleg azért akarnak modellek lenni, mert csak a felszínt látják, vagyis a "szépséget"(bár szerintem nagyon ritka a szép modell...) és a csillogást. Addig nem jutnak el, hogy felmérjék mivel is járhat ez az életforma, vagyis azt, hogy hónapokat töltenek távol a családjuktól, éheztetik magukat és tulajonképpen üres az életük, csak próbababaként funkcionálnak.
Kérdező, te már a másik irányba vagy szélsőséges, ez sem kevésbé irritáló ám, elhiheted.
"Elég kicsi rá az esélyük, és nem sok HÍRES magyar modell van..." Ez tipikusan az örök vesztesek szempontja. Nem valószínű ugyan, hogy sikeres modellek lesznek, de megvan rá az esély. Miért ne próbálkozhatnának? Még csak tétje sincs!
"...10kg-ra éheztetett anorexiás lányok..." Igen, sajnos van ilyen is, de manapság a rengeteg kezdeményezés kezdi meghozni az eredményét. Nemcsak a plus-size modellkedésre fektetnek nagyobb hangsúlyt, hanem sok átlag modellel is felszedettek az ügynökségek néhány kilót. Egyébként sem éhezik minden modell (ott van például a hízásra egyáltalán nem hajlamos, vékony testalkat), ami inkább kikészíti a szervezetet, az az edzés, ami viszont testalkattól függetlenül mindenkinek kötelező, aki kifutóra vagy kamerák elé kíván lépni.
Abban igazad van, kedves Kérdező, hogy a modellkedés közel sem annyiból áll, amit a kifutón meg a plakátokon látunk. Igen, találkozhatunk gusztustalan ügyekkel a színfalak mögött (pl. papír zsebkendő diéta, éheztetés - van ilyen is), de a divat világának is megvan a maga varázsa. Hidd el, vannak, akiket ez a világ vonz, és nem az, ami például szerinted vagy szerintem, vagy bárki szerint vonzó. Ezt kellene megérteni, ezt kellene felfogni. Modellkedésre senkit sem kényszerítenek: akiknek ez a munkájuk, önként vállalták a rizikót. Építsd a saját életed, és ne másokéval törődj!
Sziasztok!
Én is a "90%-ba" tartozom. :)
Nagyon szívesen kipróbálnám a modellkedést. Hogy miért?
Mert ha bejön, utazhatok. Imáok új embereket, helyeket, kultúrákat megismerni. Szeretek a középpontban lenni, és habár nincs semmi önbizalmam, és a szüleim/barátaim előtt sem merek "pózolni" ha fotóznak, szerintem "idegen" emberek előtt valahogy menne.. Legalábbis annyira vonz ez a világ, hogy csakazértis legyőzném a félelmeimet ha lenne rá esélyem.
Emelett vonz az is, hogy lenne saját keresetem. Nem kellene a szüleimtől kérnem pénzt. Tudnék venni magamnak ruhákat, ha a barátaimmal mennék valahova, arra is lenne pénzem. Nem tudhatom mit hoz a jövő, biztos elraknék valamennyit egyetemre is. Anyagi biztonságot hozna.
Ja, és ami a legfontosabb: hírnév. Lennének kapcsolataim, amik mindig jól jönnek. Sok modellből lett később színész vagy énekesnő. Szerintem ez jó ugródeszka.
Ezek az érveim. :)
Persze ez csak álmodozás és tevezgetés.. Nem tudom mikor lesz bátorságom megpróbálkozni a modellkedéssel... Talán majd egyszer.. :)
16L
Azért, mert könnyű keresetnek tekintik és könnyen szeretnének gazdagok és híresek lenni.
Kémiát, biológiát, orvostudományt tanulni, majd kutató onkológusnak lenni egy német egyetemen is van annyi pénz, mint aki modell, de oda ész kell. Sok-sok ész.És nehéz munka.
Sajnos az, hogy valaki szép, magas és karcsú, az kevés ahhoz, hogy vki modell legyen (pláne nemezetközi hírű), de erre majd rájön minden tinilány előbb-utóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!