Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Ez lustaság, igénytelenség?

Ez lustaság, igénytelenség?

Figyelt kérdés

Nem szoktam sokat foglalkozni a külsőmmel, csak az alapok. Igyekszem a lehető legkevesebb kozmetikumot használni.

Hajat mosok, szőrtelenítek heti 3szor, illetve naponta zuhanyzok.

Viszont nem szoktam se vasalni, se göndöríteni a hajam, beszárítom, hogy köv mosásig legyen tartása, de hagyom hullámosan, szinte mindig kibontva, ritkán összefogva.

A szemöldökömet szedem, de nem látványosan.

El nem tudnám képzelni, hogy minden reggel pl újra rajzoljam, vagy valami.

Sminkelni is csak enyhén szoktam (BB, korrektor, szempillaspirál, színtelen ajakápoló).

A hajamra is igyekszem kevés terméket használni, ill az arcápolásban is, ezekből is inkább olcsóbbat (tehát 2000-3000Ft-s kategória).

Ruhákkal ugyanígy. Inkább olyasmit, amit mindennel tudok kombinálni, ill beruházok valami praktikus kiegészítőre (sál, kendő, ékszer), amivel fel tudom dobni az alapdarabokat.

Használok parfümöt, de egyszerre csak egyet, és inkább enyhébb, visszafogottabb illatokat (ill ezt is inkább 10 ezerig bezárólag).

Azért merült fel ez bennem, mert a korosztályomban a legtöbb lány egy halom ruhával, cipővel, sminkcuccal, hajápolóval rendelkezik. Festik a hajukat, van, aki kb havonta más színre.

Idővel persze, úgy 30 plussz én is úgy gondolom, hogy majd több pénzre és időre lesz szükségem arra, hogy fiatalos tudjak maradni, de ameddig ez nem jött el, szeretnék kicsit egyszerű lenni.

Fura ez?

23l

2017. szept. 27. 10:56
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
nem fura, mitől lenne az, minden ember más, más dolgokat vesz magának
2017. szept. 27. 11:01
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem fura, nem lustaság és nem is igénytelenség. Jelenleg én is kb ugyanígy vagyok kivéve a ruházkodás terén, pedig régen pont olyan voltam mint amit leírtál, a boltba se mentem le full smink meg kiöltözés nélkül. Most hogy egyre inkább divatba jött ez az erős sminkelés először nekem is nagyon fura volt ilyen minimálba járkálni úgyhogy teljesen megértem hogyha furának érzed magad emiatt. De hidd el teljesen normális 20/l
2017. szept. 27. 14:32
 3/4 anonim ***** válasza:
40%
Nem fura, sőt, ez a normálisabb. Így túl a 30-on se lesz olyan hű de sok pénzre szükséged, hogy "karbantartsd" magad, mert nem leszel pl. olyan ráncos, pettyhüdt arcü, mint azok a kortársaid, akik most napi 5 kiló sminkben flangálnak. A bőröd ezt meghálálja mindenképp, és nagyon hálás leszel majd magadnak 30 évesen, hogy nem tetted tönkre mindenpféle méreganyaggal.
2017. szept. 27. 21:19
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Ez egyáltalán nem igénytelenség, a leírásod alapján tiszta és ápolt vagy, ez így rendben van, ha te így érzed jól magad.

Utolsó, ez egy városi legenda, hogy a smink tönkreteszi a bőrt. Legalábbis a jó minőségű termékekre ez egyáltalán nem vonatkozik. Én kamaszkorom óta napi rendszerességgel sminkelek, most 33 éves vagyok, és kifejezetten bababőröm van, sokkal fiatalabbnak szoktak nézni. Ez nagyrészt alkati adottság, persze befolyásolják a környezeti hatások is, de itt inkább például a sok napozásra, szolizásra, vagy a bőrproblémák elhanyagolására kell gondolni.

2017. szept. 27. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!