Ez lustaság, igénytelenség?
Nem szoktam sokat foglalkozni a külsőmmel, csak az alapok. Igyekszem a lehető legkevesebb kozmetikumot használni.
Hajat mosok, szőrtelenítek heti 3szor, illetve naponta zuhanyzok.
Viszont nem szoktam se vasalni, se göndöríteni a hajam, beszárítom, hogy köv mosásig legyen tartása, de hagyom hullámosan, szinte mindig kibontva, ritkán összefogva.
A szemöldökömet szedem, de nem látványosan.
El nem tudnám képzelni, hogy minden reggel pl újra rajzoljam, vagy valami.
Sminkelni is csak enyhén szoktam (BB, korrektor, szempillaspirál, színtelen ajakápoló).
A hajamra is igyekszem kevés terméket használni, ill az arcápolásban is, ezekből is inkább olcsóbbat (tehát 2000-3000Ft-s kategória).
Ruhákkal ugyanígy. Inkább olyasmit, amit mindennel tudok kombinálni, ill beruházok valami praktikus kiegészítőre (sál, kendő, ékszer), amivel fel tudom dobni az alapdarabokat.
Használok parfümöt, de egyszerre csak egyet, és inkább enyhébb, visszafogottabb illatokat (ill ezt is inkább 10 ezerig bezárólag).
Azért merült fel ez bennem, mert a korosztályomban a legtöbb lány egy halom ruhával, cipővel, sminkcuccal, hajápolóval rendelkezik. Festik a hajukat, van, aki kb havonta más színre.
Idővel persze, úgy 30 plussz én is úgy gondolom, hogy majd több pénzre és időre lesz szükségem arra, hogy fiatalos tudjak maradni, de ameddig ez nem jött el, szeretnék kicsit egyszerű lenni.
Fura ez?
23l

Ez egyáltalán nem igénytelenség, a leírásod alapján tiszta és ápolt vagy, ez így rendben van, ha te így érzed jól magad.
Utolsó, ez egy városi legenda, hogy a smink tönkreteszi a bőrt. Legalábbis a jó minőségű termékekre ez egyáltalán nem vonatkozik. Én kamaszkorom óta napi rendszerességgel sminkelek, most 33 éves vagyok, és kifejezetten bababőröm van, sokkal fiatalabbnak szoktak nézni. Ez nagyrészt alkati adottság, persze befolyásolják a környezeti hatások is, de itt inkább például a sok napozásra, szolizásra, vagy a bőrproblémák elhanyagolására kell gondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!