Hogyan változzak?

Figyelt kérdés

Csúnyának tartom magam. Sok pattanásom van, elég csúnya bőröm van, a körülöttem lévők közül senki nem néz ki így.

Olyan vagyok mint 1 fiú, semmi mellem, állítólag a hormonok miatt de már nem bírom, minden ruha csak lóg rajtam. A ruháim nem annyira divatosak és egy hamar nem is lesznek azok mert elég sok pénz lenne a ruhatár csere. Sminkelni nem sminkelek pedig azt is szeretnèk de sokszor könnyezik a szemem akkor. Ami még zavar hogy nem tudok hízni pedig azt mondják az orvosok hogy minden rendben van. A hajam sem szeretem mert vèkonyszálú nagyon és ha kivan engedve nem tartja sokáig magát, hiába fésülöm a tetejèn mindig fel állnak a kisebb hajszálak, meg olyan mintha el lenne törve a vége pedig csak nagyon vékonyszálú. Nem tudom hogy kezdjem a vàltozást de így nagyon nem jó:(

2016. okt. 13. 22:21
 1/3 anonim válasza:
Ugyan ilyen vagyok! Nem vagy egyedül ha ez megnyugtat. Én is kíváncsi vagyok mit kéne tennem. ☺
2016. okt. 13. 23:14
 2/3 eszter 121212 válasza:

Szerintem, ha ilyen a bőröd, kérdezz meg egy bőrgyógyászt, az egyik ismerősömnek is ilyen bőre volt, ő tablettát kapott rá, és használt is neki.

Hogy a melled nőtt e már, illetve mekkorára fog nőni, az alkat, illetve gének kérdése. Ha azt mondja az orvos, hogy minden rendben, akkor valószínű, hogy olyan alkat vagy, aki nehezen hízik, de ez is lehet a gének kérdése.

Hogy a ruháid divatosak e, vagy nem, igazából mindegy, ha jól van összeállítva a ruha, akkor nem kell feltétlenül a legújabb trend szerint öltözködni. Ja, és szerintem fölösleges nagyon márkás, és a legújabb trend szerinti ruhákat venni, egyrészt nem biztos, hogy jól áll, másrészt pénzkidobás. Turkálókban, vagy kínaiban tudsz beszerezni kb ugyanolyan ruhákat, és elég olcsón.

A sminkkel kapcsolatban: nem biztos, hogy a bőröd az összes fajta sminket el tudja viselni, ezt ki kell próbálnod, feleslegesen ne vedd meg, ha fel sem tudod használni. Ha könnyezik a szemed, az azért van, mert vagy irritálja a szemed, vagy nem szokott még hozzá. Először nekem is könnyezett a sminktől a szemem, de aztán hozzászoktam, ma már nem érzem hogy rajtam van, így abszolút nem zavar.

A hajad olyan, amilyen, azon nem nagyon tudsz változtatni. Esetleg növényi alapú, gyógyhatású sampont tudnék ajánlani, de ne mosd túl gyakran a hajadat semmilyen samponnal se, mert az is szárítja. Ha hajat mosol, utána tekerd be a vizes hajad törölközőbe, és hagyd, hogy a legtöbb vizet kiszívja belőle, és csak a legszükségesebb ideig szárítsd, mert a hajszárító is roncsolja a hajat.

Végül pedig azt tudom tanácsolni, hogy próbáld magad elfogadni. Tudom, nehéz, nekem sem ment (sőt, most sem mindig megy), de minél jobban megpróbálod, annál kevésbé érzed magad rosszul. Hogy a környezeted hogy néz ki, az egy dolog. Ha csak annyi, hogy mondjuk szépek, de semmi több, akkor nem jobbak nálad semmivel. Ha vannak barátaid, akik segítenek, az is pozitív dolog. Én általánosban úgy éreztem magam, ahogy most te, de ott nem voltak barátaim. Most gimiben, hogy lett pár barátom, sokkal jobban érzem magam. De a kamaszkor mindenkinél más, mindeni máshogy "kapja" és máshogy kezeli, de hidd el, túl leszel ezen az egészen.

Remélem tudtam valamit segíteni.

15/L

2016. okt. 24. 17:35
 3/3 eszter 121212 válasza:
Bocsi, ha valamit furán fogalmaztam meg, csak nem olvastam végig.
2016. okt. 24. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!