A mostani fiatalok mért nem szeretik a klassszikus zenét?
1/26 A kérdező kommentje:
bocsánat. Max 5 tanárokkkal együtt. Az iskolában összesen 700-800an vannak.
2/26 A kérdező kommentje:
Nemet és kort is írjatok :)Köszönöm
Ennek sok oka van. Az egyik az, hogy egy részüknek nem tetszik és kész. Másoknak pedig nincs türelmük hozzászokni. Egy átlagos fiatal nem biztos, hogy első hallásra élvezi azt a könnyűzenét, amelyik éppen divatos. De a baráti, családi körben stb. ennek állandóan ki van téve, és némi erőfeszítést tesz, hogy értékelni tudja. Így hozzászokik. A klasszikus zene megkedvelése ugyanennyi erőfeszítést igényelne, de erre a haveri kör és a család nem kényszerít rá senkit. A házibulikon és a diszkóban se klasszikus zene szól, ezért korlátozott lehetőség van arra, hogy valaki hozzászokjon. Mármost aki nem szokott hozzá (amihez IDŐ kell), annak számára a klasszikus zene valami unalmas, nyúlós izé, amiben nem történik semmi. Vannak olyan családok persze, ahol a szegény gyereket klasszikus zenével kínozzák a "műveltség" nevében - gyakran ez is önellenhatóvá válik.
2010. jan. 23. 09:20
Mert nem ezen nőttek fel.
2010. jan. 23. 09:29
A fiatalok általában soha nem szeretik, idegesíti őket.
Korral meg fogják szeretni, akinek van igénye arra.
2010. jan. 23. 09:38
Mert lassú, nem pörgős, amilyen a felgyorsult világunk, nem olyan inger-és zajgazdag. Nyugalmat sugároz, idő kell rá, oda kell figyelni teljes aggyal-lélekkel. De azért akadnak olyan komolyzenei slágerek, amelyek már "kommerszializálódtak" (szóval tömegesen népszerűvé, fogyaszthatóvá váltak), mint például Ravel: Bolero, Vivaldi: Négy évszak, Mozart: Kis éji zene.
2010. jan. 23. 09:40
7/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat :) A nagy rokoni körben én szeretem egyedül a klasszkust :( Az első válaszolónak nagyon tetszett a válasza. De a többinek is. Köszönöm. Vrom a további válaszokat
Mert nem ismerik,így nincs igényük rá. Meg kellene hallgatni pl. Smetana: Moldva című művét, számomra gyönyörű. A Princes-lányok (és persze más elóadók is) már próbálkoznak azzal, hogy kicsit modernebb feldolgozásban megszerettessék a komolyzenét, de akinek igénye sincs rá, az sohasem fogja értékelni. A szülők, akik szeretik az igényes zenét, azok elviszik a gyereküket az operába, vagy egy balettra, és feltételezik, hogy gyerekük kicsit más zenére is "vevő" lesz. Szerintem a családi háttér nagyon sokban befolyásolja a zenei ízlést. Ahol hallgatnak klasszikus zenét, ott a gyerei is ezen nő fel. Attól még lehet modern fiatal, járhat diszkóba, de nem kapcsolja ki a rádiót, ha Csajkovszkij, vagy Mozart zeét hall.
56/N
2010. jan. 23. 09:53
9/26 A kérdező kommentje:
A Smetana: Moldva nekem is nagyont tetszik:) Egy kis patak mellett képzelem magam, egyre szélesedik, vannak vízesések, végül elérek egy nagy nádast:) Én így képzelem:D Nagyon jó ritmusa van egy pár helyen, néha pedig csendesebb, nyugodtabb. Köszönöm a címet. Hallottam már, csak megfeledkeztem róla:( Még várok válaszokat
Szia! Én fiatal vagyok, 19 éves, és imádom a komolyzenét! Viszont be kell ismerni, hogy nem olyan könnyen emészthető. Tehát pl. rockot el lehet egész nap hallgatni, de komolyzenét nem, mert egy idő után fáraszt, mivel hát nem is tom h mondjam, nagyobb lelki 'megterhelés', ha érted mire gondolok:) Én a jazz-zel is ugyanígy vagyok: imádom, de max. 2-3 óráig.
2010. jan. 23. 12:07
Kapcsolódó kérdések: