Szerintetek jogosan nem vette vissza a cipőt? Kinek van igaza? Mehetek fogyasztóvédelemhez?
CCC-ben vettem egy márkás szandált nem is volt olcsó 9600 ft,csütörtökön tehát 3 munkanapon belül. Szombaton volt először rajtam,valami rettentően törte a lábam,pedig hozzá vagyok szokva a magassarkúkhoz, de ez brutálisan szétvágta a lábam,pihentettem is tegnap,ma vettem fel újra, a jelenség megmaradt valamint elkezdte engedni! a színét,a padló mindenhol fekete lett ami rohadt nehezen jött le.
Na mondom ez azért nem járja 10 ezres cipőnél nem normális,3 munkanapon belül vagyok elállhatok a vásárláskor,visszavitel előtt szépen le is takarítottam (bár a kád,csap mindenhol fekete lett tehát víz nélkül és vízzel is enged a színe).
Elmondtam a panaszom az üzletvezetőnek hogy 3 munkanapon belül vagyunk ez és ez a problémám,mire elkezdte simogatni a cipőt szó szerint,erre elkezdi nincs semmi baja. Mondom de az egész padló fekete lett tőle,ez engedi a színét,de csak tovább simogatta.
Mikor említettem neki hogy mennyire kényelmetlen,elkezdi miért nem próbáltam fel. Mondom felpróbáltam 37-es nagy volt ez a méretem a 6-os így.
Erre elkezdi nem veszi vissza,mert nem lát rajta hibát. De mondom a pult mögé is ki van írva hogy 7 napon belül cserélnek cipőt illetve táskát. De hogy én ezt hordtam nem tudja kirakni. Mondom én meg hordani nem tudom,amúgy is ki az aki megveszi a cipőt és hordás nélkül visszaviszi? Akkor ha nem jó a méret? De akkor neki is azzal fog jönni hogy miért nem próbálta meg.
Nem nagyon hatotta meg,vett jegyzőkönyvet amit minek,töröljem ki vele??
Cipőt nem tudom hordani,pénzt buktam pedig most vettem.
Üzletvezetővel beszéltem amúgy, rokonom az üzlettel szembe dolgozik,ez a nő akkora genny hogy este zárás után mikor rokonom megy haza,velük még fogkefével! súroltatja a fugát a csempék között,rettentő arrogáns.
Szerintetek kinek van igaza?
Hát már összezavarodtam mindenki mást mond.. Párom édesanyja kb 10 éve cipőbolti eladó,ő is azt mondta ha hordtam már akkor nem tudják kirakni,amit értek is,de hadd ne az én gondom legyen hogy szar minőségű cipőt árulnak drágán,küldjék vissza a gyártóhoz aztán csókolom,mi az hogy a vevő gondja legyen hogy az üzletvezető mit csinál utána a cipővel,nem? Hajvasalót nekem is visszavették szó nélkül,pedig csak tépte a hajam nem volt gondja..
Mindenesetre anyóspajti is azt mondta holnap hívjam fel fogyasztóvédelmet hogy mit tehetek :S
szerintem itt találsz hasznos dolgot. ha pont nem vág ide szerinted a honlapon találsz érdemi információt. és kötelesek visszavenni.
Szerintem sajnos jogos, hogy nem vették vissza. A cipő nem selejt, nem esett szét, így nem tudják mi alapján visszavenni. Az egy dolog, hogy ereszti a színét, de gondolom minden azonos típusú cipőjük ilyen, szóval megintcsak nem selejt a cipőd, ráadásul ezt a színereszést nem tudtad produkálni az eladó előtt. Mivel hordtad és látszik is rajta, így újra eladni nem tudják. Arra, hogy feltörte a lábad, nem vonatkozik a garancia.
Szívás egyébként, én is nagyon dühös lennék, de a jogot is meg kell érteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!