Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Miért akarnak ennyien lefogyni?

Miért akarnak ennyien lefogyni?

Figyelt kérdés
Tán szebbnek,jobbnak éreznék magukat?
2013. jún. 14. 19:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
én hízni akarok,örülsz?:D és azért szerintem mertaz átlagos kinézet az épphogy duci és ez elég gáz én is járok kondizni ,mert izmos akarok lenni és narancbőrrel se akarok strandra menni
2013. jún. 15. 14:28
 12/19 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, nyilván vannak olyan emberek akik 100 kilósan 90 éves korukig élnek makk egészségesen. Ahogy olyan is, aki kamasz kora óta másfél doboz cigit szív el naponta 70 éves koráig, és mégsem lesz tüdőrákos. Előfordul, de nem ez a jellemző. Ezek tudományosan bizonyított tények, nem csak esztétikai szempontból fontos figyelni a testtömeg indexünket.

Igen, én is láttam már nagyon szép duci lányokat, de lássuk meg, a túlsúlyos emberek között kb. minden ötvenedik ilyen szerencsés, vagy még kevesebb.

Nem azt állítottam, hogy a túlsúlyosoknak mindig rossz az egészségük és a közérzetük, de egy egészséges diéta után jelentősen jobban fogják érezni magukat, nem véletlenül papol mindenki az egészséges táplálkozás jótékony hatásairól. Ha könnyebb ételeket eszünk (ugyanannyit és ugyanannyiszor, mint a diéta előtt), kevésbé terheljük a gyomrot és a beleket. Ilyenkor általában még az éjszakák is nyugodtabbak, sokkal kipihentebben ébredünk, ugyanis alvás közben testünk nem a nehéz, zsíros ételek lebontására koncentrál, így a sejtjeink regenerálódhatnak. Ha valaki gyakran felébred éjszaka, az is sok esetben visszavezethető a nem megfelelő mennyiségű és minőségű vacsora elfogyasztására.

Persze az életmód váltásra kifogás mindig van. :) Azt döntse el mindenki maga, hogy belevág e, vagy sem, de semmiképpen ne úgy álljatok hozzá, hogy ez csak felesleges erőfeszítés.

Azoknak mondanám, akik már csak azért is megpróbálják megcáfolni a válaszaimat, hogy ezek mind dietetikusok, életmód tanácsadók és orvosok kutatásainak eredményei, szóval nem a saját agyszüleményem.

2013. jún. 15. 22:24
 13/19 A kérdező kommentje:

11es,igen,örülök.

12,ha gondolod,keress egy könyvtárat,német tudósok találtak bizonyítékot,hogy a zsidók nem is emberek...

Ha a logika útján nézed,és nem jól megfizetett emberekét,akiknek az előnyös,ha azt mondja,amit mondtak neki,akkor lehetsz zsíros,nem lesz baja a szívednek,ha erős.Lehetsz sokat evő ember,ha le is mozgod,ehetsz zsírosat,cukrosat,felőlem akár,ha gusztusod van rá,marcipános sült oldalast...De ha aktív életet élsz,nem lesz bajod semmi,na meg ha alapból egészséges a szervezeted.Ja,a nyugodt alvás...Én úgy alszom,mint akit leütöttek.Állítólag sokszor csapkodja a szél a külső kaput,és a szomszéd nem tud aludni tőle,és ő csukja be,én soha nem vettem észre...A dietetikusnak nem az a jó,ha neked megmondja,hogy ha sokat mozogsz,és alapból erős a szervezeted,akkor ehetsz akárrmit...Hanem hogy felvázol úgy,mint valami a széltől is óvni való dolgot,és megmondja,hogy óvd magad a széltől is.Ennek is az az oka,mint annak,hogy egy átlagos izzó kb pár hónapig működik.Pedíg akár évtizedekig is működhet(ne,ha ugyanolyan lenne,mint régen).Mert van egy darab,amit egyszer se cseréltek ki majdnem 100 éve...A fogyasztói társadalom lényege a fogyasztás.Lehetőleg mindent,főleg olyanokat,amire semmi szükség,de be beszélik,hogy kell.Vagy egyéb módon vesznek rá,lásd tv-átméretarányozták 16:9re,hogy vegyenek minél többen új készüléket,ez nem vezetett elég sikerre,hát kivonják a szabad földi vételt,így vehetsz set-top-boxot,vagy nem tvzel.Ha azt reklámoznák,hogy a természetes szépség a jó,kevesen vennének sminket,meg ilyeneket.Lehet,hogy összeesküvéselméletnek látszik,de ez van.

2013. jún. 15. 23:05
 14/19 anonim ***** válasza:

Nem értem miért cáfolsz meg mindig. Gondolom te is rekreációt és egészségfejlesztést tanulsz az egyetemen. Már említettem, hogy vannak kivételek, akik a túlsúly ellenére makk egészségesen élik le az életüket. Ezek szerint te ezen szerencsések közé tartozol. Attól még az átlagra nem ez jellemző. Több száz tanulmányt készítettek már a súlyfelesleg ártalmasságáról. Nem véletlenül van az, hogy a szívrohamon, agyvérzésen, és gyomorfekélyen átesett emberek több mint 70%-a túlsúlyos. Nem beszélve a gerincferdüléses és a visszeres betegekről, ahol ez a szám még nagyobb. De látom te megcáfoltad az orvostudomány e téren történt összes kutatási eredményét, még a végén megkapod a Fiziológiai és orvostudományi Nobel-díjat. Majd drukkolok hozzá! :D

És ehhez a fogyasztói társadalomnak nem sok köze van. Mióta is kerül pénzbe kocogni egy órát heti 3 alkalommal? A táplálkozási szokások megváltoztatása se kerül milliókba. Ha tészta vagy hasábburgonya helyett rizst eszel, és a TV előtt chips helyett almát nasizol, máris tettél egy nagy lépést az életmódváltás felé. Egy szóval sem állítottam, hogy meg kell venni az agyonreklámozott fogyi tablettákat, vagy kilószám vedd a bio búzacsírát. Sőt, azt sem, hogy csak finomítatlan szőlőmag olajat használj sütéshez.

Az, hogy te milyen életmódot folytatsz, a te dolgod. De ne tarts kiselőadást olyan dolgokról, amivel kapcsolatban semmiféle tárgyi tudásod nincs, csak a saját egyéni tapasztalatod és véleményed. Elhiszem, hogy amit leírtál, az RÁD teljesen igaz. De attól még a többi emberre nem lesz feltétlenül az.

2013. jún. 16. 19:11
 15/19 A kérdező kommentje:

Csak arra cáfolok,amire tudok...De einstein relativitás elméletét is tanítják még,amikor évekkel ezelött,pont egy magyar ember bizonyította be,egy vastag könyvben kifejtve,miért nem igaz.

Szóval ha a ma meghalt emberek 80%a jobb lábbal lépett le az ágyról,akkor a jobb lábbal való felkelés közrejátszott benne?És valóban,nem kerülne semmibe egészségesebben élni,ha az emberek nem lennének lusták.De szerencsére azok,így vehetek magamnak norbi update kajákat,ami drágább,mint a normál kaja,vehetek magamnak fogyasztó pirulákat,és hasonlókat.

Persze,ha valakit zavar a feleslege,mert csúnyának találja,vagy valami,akkor fogyjon csak.Nem vagyok fogyás ellenes.De kis mértékben nem káros szerintem.Ha valakin van 100-120 kiló,az már biztos,hogy megeröltető.De minden,ami kis mértékben nem számít,nagyban már komoly dolog.pl ha egy pohár bort valaki megiszik,az segít emészteni,már csak a savassága miatt is biztosan.Ha valaki egész nap iszik,estére meghal.

Na meg az is jó lenne,ha az emberek gondolkodnának,nem fogadnának el valamit,azért,mert valaki azt mondta.Így mindenkinek saját megítélése lenne,hogy a celeb megérdemli-e a figyelmet,hogy jó-e a szilikon-élet,hogy a tömegfelesleg neki hogy fekszik,meg mindent.

2013. jún. 16. 22:10
 16/19 anonim ***** válasza:
Egy ember személyes tapasztalata még nagyon de nagyon messze áll a jóltájékozottságtól. De ha ennyire kiállsz a saját igazad mellett, akkor kérlek mondj egy orvos vagy életmód tanácsadó szakembert, aki megcáfolta azt, hogy a túlsúly egészségtelen. Szívesen elolvasnám a tanulmányát, feltéve ha logikus érvekkel alá tudja támasztani, nem csak pár ember "jaj hát én kövér vagyok és mégsem volt soha semmi egészségügyi problémám" kijelentésére alapoz. ezt komolyan mondom, ha tudsz ilyenről kérlek jelezd, tényleg érdekel.
2013. jún. 17. 15:02
 17/19 A kérdező kommentje:

"Stephan von Haehling 2012 szeptemberében megjelent tanulmányában arról ír, hogy az elhízás (obezitás) paradoxon szerint 25–35 kg/m2- es BMI érték a krónikus betegek számára előnyös, mivel a zsírtöbblet szükség esetén energiaraktárként szolgálhat. Ezt figyelembe véve Healing szerint szükségessé vált az elhízás paradoxon helyesbítése, " például,de lesz jobb is... [link]

Meg aztán én soha nem hallottam olyanról,ami ok-okozat lenne a kövérség és a betegség közt(ha nem krónikus elhízottságról van szó).

2013. jún. 17. 20:10
 18/19 anonim ***** válasza:

Stephen von Haehling egyáltalán nem arról beszélt, hogy a túlsúly normál esetben nem ártalmas. Csak azt mondja, hogy a drasztikus fogyással járó KRÓNIKUS betegségek esetében nem árt, ha nem az izomzatot "emészti fel" elsőként a szervezet, hanem a zsírfelesleget. Ami teljesen igaz, de elég nevetséges lenne, ha az ember jó nagy zsírréteget növesztene magára, hátha egyszer komolyan megbetegszik. Ez amúgy egyáltalán nem új felfedezés, egy csepp logika kell csak hozzá. Jobb esetben az ember viszont nem lesz pl. rákos, hogy élvezhesse ezen előnyöket.

A cikk amit küldtél egész érdekes, köszönöm hogy belinkelted, de semmi tárgyiasság nincs benne, sehol egy ok-okozati összefüggés. Abban, hogy a testzsír "növeli a lét örömét", annyi igazság van, hogy az idegek megfelelő működéséhez szénhidrát szükséges, drasztikus fogyás után ezért lesznek páran házsártosak és ingerlékenyek. Ez tényleg elég gyakori jelenség, amennyiben a fogyás drasztikus volt. A fokozatos fogyásnál viszont nagyon ritkán fordul elő, ha mégis, rövid időn belül megszűnik az ingerlékeny állapot. Persze lehet, hogy más oka is van annak, hogy a testzsír boldoggá tesz, de erről semmi konkrétat nem látok itt. Majd ha időm engedi, utána járok kicsit.

Azt elképzelni nem tudom, hogy a testzsír hogyan véd meg pl a magas vérnyomástól, erre sincs semmi magyarázat feltüntetve, így számomra ez csak egy üres kijelentés. Természetesen nem tartom kizártnak, de bizonyíték híján nem tudok ezzel mit kezdeni.

Ok-okozati összefüggés van pl. a túlsúly és a szív- és érrendszeri betegségek között, ugyanis minél nagyobb a súlyfelesleg, annál nagyobb a vérzsírszint, ami az artériák beszűkülését és megkeményedését okozza. Ha ez a szívkoszorú erekben történik, és teljesen elzáródik bekövetkezik a szívinfarktus. A szélütés is ugyanígy következik be. Ez természetesen nem fordul elő törvényszerűen minden kövér embernél, de a kockázata jelentősen megnövekedik. Ez most csak egy példa, de olvasgass csak utána, találsz majd pár érdekességet :)

2013. jún. 17. 21:04
 19/19 A kérdező kommentje:

Igen,csak megjelölt forrásokat láttam én is.De gondoltam ez annyiora elég,hogy bemutassa,hogy az érem kétoldalú,és annyira sokat nem is keresgettem.Nem akartam kiskegyed-eket berakni,az azért elég magyarázkodás érzés lett volna.De ha találok tudományosabb szövget,beillesztem.

De kb erről beszéltem én is eddig,ami a belinkeltben van,hogy drága dolog a fogyás általában,és nem minden féleképp káros dolog a zsír.cSak itt sokkal összeszedettebb,szebben fogalmazott.Na meg nem egy ember személyes tapasztalata...

2013. jún. 17. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!