Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Ha műkörmözni szeretnék mik a...

Ha műkörmözni szeretnék mik a legfontosabb dolgok amiket meg kell vennem?

Figyelt kérdés
Gondolok pl UV lámpa, gél stb.... illetve a neten hol tudom megtanulni a körmözés folyamatát?

2013. máj. 13. 12:03
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Kedves 7-es! Valóban igazad van, nem lehet csak úgy nekiesni. Persze, hogy lesznek utána kérdései, de mielőtt felteszi, csak lesz annyi sütnivalója, hogy nem hajigálja felelőtlenül a kérdéseit, amik után simán kereshetne a neten. Bár, ha ezt a kérdést feltette, amelyre a válasz kismillió oldalon megtalálható, akkor nem tudom.
2013. máj. 14. 13:24
 12/26 gabriell88 ***** válasza:

Műkörmösként mondom, hogy szerintem ahhoz képest, hogy nem tanultad szép körmöt csinálsz, nem érdekel a szakma?

Sok mindent tanulhatnál még.

Kedves kérdező!

Igaz van olyan körmös aki sajnos szakmája ellenére , tehetsége nincs hozzá vagy türelme.Viszont ha tényleg érdekel a körmözés, próbáld ki először magadon aztán lehet tanulni a szakmát.Viszont másokon ne, tapasztalatból mondom én is így kezdtem, először csak magamnak zatána a barátokon.Első próbálkozásaim után(a barátokon) nem jöttek többet, mert szétreszeltem a saját körmüket, most, hogy már papírom és rutin is van, visszajönnek.De addig.... Volt olyan vendégem aki 2x jött, mikor tanuló voltam, azóta sem jött vissza.Óvatosan.

2013. máj. 14. 14:39
 13/26 anonim ***** válasza:

Kedves gabriell88!

Köszönöm szépen, hogy megtiszteltél véleményeddel. Nagyon szeretnék tanulni, érdekel, rengeteg időt belefektettem (sokszor többet, mintha szakemberektől tanultam volna, szinte az összes szabadidőmet erre fordítva) és tanfolyamra menni, ám anyagi viszonylatban jelenleg nem tehetem meg. :( Nem spórolnék rajta, ha megtehetném.

Vallom, aki komolyan gondolja és teheti, ne spóroljon rajta.

Valóban, ahogy mondod, érdemes a kérdezőnek saját magán gyakorolni, nagyon körültekintően, rengeteg időt ráfordítva a tanulmányozásra, mielőtt belekezd az építésbe. Nem olyan egyszerű, amilyennek tűnik és a kívülállók látják. Szép és látványos, ha szakszerűen készítik, de nagyon sok veszélye lehet (lásd interneten a sok panasz és sirám a tönkretett körmök miatt).

2013. máj. 14. 22:58
 14/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

6-os válaszoló nagyon köszönöm a segítségedet, igazából magamon fogom tesztelni és próbálgatni meg max ismerősökön, és nem szeretnék feleslegesen pénzt beleölni a tanfolyamba amikor már megtanultam hogy hogyan kell, úgy vagyok vele, hogy elkezdem csinálni, és ha valóban tetszik és mások is meg vannak velem elégedve akkor elvégzem a tanfolyamot hogy legyen róla papírom és tudjak szalonban is dolgozni. 6.os válaszoló nagyon szép az a köröm amit csináltál! Még egy olyan segítséget kérnék, higy ugyan kreatívnak érzem magam mert divattervezőnek tanulok és van érzékem hozzá, de azért nem ártana szerintem ha mehtanulnék 1-2 egyszerűbb vagy komolyabb díszítési technikát, tudsz ebben segíteni, hogy a neten hol érdemes utána nézni? ja.....a többi válaszolónak pedig köszönöm a megjegyzéseket, nem haragszom az őszinte válasokért abbol tanul az ember:) Én egyébként nem azt kérdeztem hogy milrt ne tanuljak magamtól körmözni hanem hogy miket kell hozzá vennem de mindegy azért köszönöm az oktatást!:)

2013. máj. 15. 10:03
 15/26 anonim ***** válasza:
72%
Én szeretem a sebészetet. Majd előbb itthon a macskán gyakorolok, ha kicsit jobban megy, a gyereken is, aztán, ha már megtanultam, elvégzem az orvosit.
2013. máj. 15. 10:05
 16/26 anonim ***** válasza:

Valóban szép az a köröm, de fenntartanám magamnak a kételkedés jogát a készítőt illetően :-)

Szép (és szükséges) dolog a gyakorlás is, de nem a továbbképzések viszik a legtöbb pénzt, hanem maga a gyakorlás, a felhasznált anyagok. Anyaggal pedig a legegyszerűbben úgy lehet spórolni, ha ismered a helyes technikát :-)

Kérdező, ha a szakma megszerzése államilag támogatott lenne, akkor gondolom nem nagyon foglalkoztatna, hogy vajon majd menni fog e neked, elégedettek lesznek e veled, stb.

2013. máj. 15. 11:05
 17/26 A kérdező kommentje:
igen ez biztosan így van:) de sajnos ezek csak fizetős képzések, vagy tudsz olyat ahol nem?:O
2013. máj. 15. 11:10
 18/26 anonim ***** válasza:

Te jó ég... nem, nem tudok.

Arra próbáltam kilyukadni, hogy ha nem a te pénzedről lenne szó, akkor nem szívbajoskodnál. Ellentétben sokunkkal, akik felelősen "ugrottak bele". Mint általában szokás, ha az ember szakmát választ.

2013. máj. 15. 11:19
 19/26 gabriell88 ***** válasza:
Én azt mondom, aki megteheti az most vágjon bele, lehet részletben is fizetni, de sajnos oktobertől vagy szeptembertől már nem külön szakmaként , hanem a fodrász szakmával egybekötve lehet majd elvégezni, ami szerintem hülyeség.De sajnos ez van.
2013. máj. 15. 18:27
 20/26 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Köszönöm szépen kedves szavaid! Rengeteg gyakorlás előzte meg, mire idáig jutottam, hogy nagyjából arányos körmöt tudjak készíteni.

Azért elmondanám, hogy én szívem szerint először tanfolyamra mentem volna, mert beleszerettem a látványba, amilyen csodálatos körmöket lehet látni. Láttam benne a kreativitást és sajnos én nem azért nem mentem tanfolyamra, mert először kipróbálom, hogy tetszik-e, hanem mert nem tehetem meg egyelőre. :( Én boldogan szereznék róla "pspírt". :( Természetesen elengedhetetlen a kreativitás ebben a szakmában, de a legfontosabb, hogy használni is tudja az ember. A másik szerintem a lelkesedés, igény a fejlődésre és a mérhetetlen kitartás. Ha ez mind megvan, akkor van értelme. Ezek csak az én véleményeim, más lehet, hogy másként jellemezné.

A neten érdemes a fórumokat nagyon tüzetesen átolvasni. Rengeteg problémát kibeszélnek a lányok. Ajánlom, csak akkor kérdezz személyesen, ha már egyáltalán nem találsz megoldást a problémádra, de addig is hidd el, nagyon sokat fogsz tanulni az addig olvasottabbakból. A youtubeon rengeteg jól használható külföldi step-by step van. Főleg az oroszoké használható díszítés terén, azok csodálatosak. Egyet akár többször is meg kell nézni, mert nem csak a mintát kell figyelni, hanem az ecsettartást is. Elemezni kell minden kis részletet. Nem olyan könnyű ám miniatűrben dolgozni, mint ahogy látszik, főleg, hogy íves felületre készíti az ember. Még egyszer említeném, ez csak az én tapasztalatom.

2013. máj. 17. 08:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!