Parfümöknél EDP és EDT között mi a különbség?
Eau De Parfum 8-15% között van benne az illatanyag
Eau De Toilet 4-8% közt van az illatanyag
Van még Eau De Colagne 2-5% illatanyaggal.
A Parfum 15-25% parfum olajat tartalmaz ami nagyon erősnek számít..
Szóval csak az erejét szabályozza. Férfiben nem lehet parfumot kapcsi csak toiletet.
Az eu de toilet -mint neve is tartalmazza- WC illatosító. Ilyent kapsz a piacon is, meg aluljáróban 1500Ft ér bármelyiket :D
Az igazi parfüm meg olyan, hogy lemegy előtted a nő a lépcsőn, te 1 perccel utána mész le, és érzed az illatát a levegőben!
Amúgy férfiból miért ne lehetne EDP -öt csinálni??? :O
Eau de toilette = wc illatosító
Ezért érdemes volt feljönnöm :)))))
Azért mert toilette van ráírva,még nem a wc-re utal, ti nagy ész-madarak. A toilette-nek köze nincs a wc-hez ebben az esetben. 3-4 óráig tart egy EDT parfüm a bőrön, mivel csak 4-8% alkoholt tartalmaz.
A P- azaz Parfum trat 12-24 óránál tovább is, mivel 15-25% illoolajat tartalmaz, de ilyen a forgalomban csak kevés van.
Az EDP, az az Eu De Parfum-8-15%-ot tartalmaz. 6-8 óráig érezhető a hatása a legtöbb esetben, ha nem tovább.
Az EDT-ről már beszéltem és nem utolsó sorban az..
EDC- Eu De Cologne-2-5% illoolajat tartalmaz és maximum 2 óráig bírja. Nem értem mit értetlenkedtek itt a WC-vel. Aki szerint WC illatosító, hát azt tudom sajnálni, hogy mindent általánosít név alapján. Hmm.. Ne aggódj, eredeti a parfümöd. Csak nem 6-8 órát tart majd, hanem 3-4 -et. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!