Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Miért sajnáljuk a kövér...

Miért sajnáljuk a kövér embereket?

Figyelt kérdés
Tudtommal nekik sokkal könnyebb, mint azoknak, akik mindennap sportolnak és visszautasítják a sok finomságot.
2012. aug. 26. 19:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Hogy kinek a könnyű, arról beszélhetünk.

Annak sokkal könnyebb, aki nem csinál semmit, nem mozog, csak azzal henceg, hogy ő mennyit zabál, és nem hízik egy dekát sem, mert ilyen az alkata. És nagyon sokan vannk így. Akik mikor a másik diétázik, tornázik, csak ennyit mondanak "de jó, hogy nekem nincsenek ilyen problémáim". Ők azok, akiknek nem a saját érdemük a kinézetük, mégis lenézik a másikat.

Persze, hogy mindenki tehet azért, hogy jobb legyen az alakja, csak van, aki ingyen kapja, másnak keményen meg kell érte küzdeni. A megpróbáltatások az utóbbit érik.

Na meg az előzőnek mondjuk van egy 95%-os alakja. A másik feltornázza magát 80%-osra a sz@rból. Nem számít, honnan indult, a màsik fogja kapni a több elismerést, akinek nincs belefektetve energia.

Azt már meg sem említem, egy gyerekkorában kövér embernek (ami nem feltélen az ő hibája, inkább a szülőé, de mégis ez tönkrevágja teljesen a lelki világát, az önbizalmát, az emberekkel való kapcsolatkialakításait) sokkal nehezebb elérni a későbbiekben a normális szintet, hogy emberszámba vegyék, mint aki soha életében nem volt kövér, megőrizni az egészségét, az alakját, az önbizalmát.

Arról nem beszélve, hogy a kövérségnek nagyon sok esetben lelki okai vannak. (Vagyis nem ok, hanem tünet. A kívűlálló meg nem látja az okát.)

És a kkor most válaszolok a kérdésre is:

Nem kell sajnálni. De diszkriminálni, meg lenézni sem. Nem külső alapján kellene ítélkezni.

(65 kg vagyok, mielőtt valaki "önámítással" vádolna. De amit írtam, nem véletlen, voltam 83 is. És lelkileg még mindig ugyanott tartok, sosem lesz normális önképem. Köszönhetően az ilyeneknek, mint te, kérdező, meg akik éljeneznek neked.)

2012. aug. 27. 08:56
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, az írásodhoz csak őszintén gratulálni tudok. Te tisztán látod a dolgokat. Több ilyen ember kéne ebbe a társadalomba!
2012. aug. 27. 15:43
 13/14 anonim ***** válasza:
35%
ki sajnalja? ha dagadt gyerek megy el mellettem, jo hangosan a paromnak ida mondom, h lattad hogy gurult a kis dagadek? talan abba hagyja a zabalast ennek hallatan, ha meg nem, legalabb apoltam a kis zsiros szivecskejet.
2016. nov. 8. 05:55
 14/14 anonim válasza:

Utolsókám, akkor szerencséd, hogy még velem nem hozott össze a sors. Én ugyanis visszaszólok, méghozzá magabiztosan. Igaz, olyan környéken lakom és dolgozom, ahol olyan emberek élnek, akiknek IQ szintje meghaladja a cipőméretét, tehát nagyon-nagyon ritkán tesz valaki megjegyzést.

Legutóbb (majd egy éve) komolyzenei koncerten voltunk a húgommal, aki szintén nem kis darab. A szünetben egy srác meg is jegyezte a barátnőjének: Itt tehenek is vannak?

Megfordultam, szemébe néztem, és a világ legmagabiztosabb hangján megkérdeztem: Ha egy ekkora ökröt beengedtek, miért zárnák ki a teheneket?

Olyan gyorsan felszívódott, egy szót se mert szisszenni.

Kövérek, ne hagyjátok magatokat! Jönnek ezzel az ál-jótét dumával, hogy jól megaláznak, mert akkor észbekapsz, és lefogysz... Ja, ez nagyon kevés esetben van így. Senkinek nincs joga megalázni, állj ki magadért!

2017. aug. 31. 23:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!