Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Ez tényleg annyira elítélendő?

Ez tényleg annyira elítélendő?

Figyelt kérdés

Külföldre költözünk, ahol az első időszakban egész biztosan össze kell húzni a nadrágszíjat.

Már számolgattuk, hogy mi mennyibe kerülhet, miből kell lefaragni.

Magam részéről mondtam, hogy akkor leszedetem a műkörmömet előtte, illetve ugrik a kozmetikus (gyanta) is.

A hajfestékből meg viszek magammal pár hónapra elegendőt és megoldom otthon.

A férjem kérdezte, hogy házilag nem lehet-e megoldani ezeket. Mondtam, hogy a gyantát azért nem, mert nem mindenhol férek magamhoz, a körmömet meg azért nem, mert iszonyú rossz a kézügyességem.

Mivel a férjem barkácsol és jó kézügyessége van, felajánlotta, hogy akkor megpróbálja megtanulni, veszünk itthon felszerelést hozzá és majd ő házilag megcsinálja nekem. Gyantát szintén.

Na erre már kaptunk néhány beszólást. Komolyan, mi a gond ezzel, ennyire elítélendő?

2012. júl. 18. 08:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
86%

ha ő szivesen csinálja akkor miért lenne gáz? ha arról van szó, az én párom is megcsinál rajtam bármit...hajfestés, köröm, szörtelenítés...stb...és ezt azért, hogy én jol érezzem magam...nem..szerintem ez nem gáz! sőt...kedves tőle:)

23L

2012. júl. 18. 09:04
 2/13 Antimod ***** válasza:
Az emberek szeretnek mindenféléért beszólogatni másnak, ezzel is csak magukat igazolják saját maguk előtt. Ne foglalkozz ezzel.
2012. júl. 18. 09:09
 3/13 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem elítélendő, fel sem foghatom, kinek mi köze hozzá...

Mi a megszólás tárgya egyáltalán? Nem is értem. Az a baj, hogy a férjed csinálja, vagy az, hogy nem jársz el valami drága helyre, mert hogy ez ott elvárás lenne?

Hova költöztetek?

Én konkrétan se gyantáztatni, se műkörmöshöz nem járok, fodrászhoz is csak félévente, vagy néha még több... Nincs pénzem (se igényem) ilyesmire.

Ettől függetlenül ápolom magam, nem hiszem, hogy emiatt rossz ember lennék.

Ha végre sikerülne külföldre költöznöm, akkor ez lenne az utolsó dolog, ami egyáltalán eszembe jut... Mondjon bárki, amit akar.

Azt tanácsolom, te se foglalkozz velük.

27/N

2012. júl. 18. 09:11
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem elítélendő.

Véleményem az, hogy műkörmök-, gyantázás nélkül is lehet szépnek, ápoltnak lenni.A szőrtelenítést másképp is meg lehet oldani.

De, ha a férjed motivált arra, hogy megtanulja, akkor az főnyeremény.

(Mondjuk, én nem szeretném, ha rendszeresen a férjem szőrtelenítene engem.)

2012. júl. 18. 09:13
 5/13 anonim ***** válasza:

nem az az elítélendő hogy ő karja csinálni, hanem az, hogy nem bírsz ki pár hónapot műköröm nélkül

Növeszd meg a körmeidet és fest mindig egyszínűre, lehet, hogy nem olyan csilli-villi mint a műköröm, de ha nincs pénz akkor nem azon kéne agyalni, hogy hogy lesz műköröm.

Ha odakint számolgatnotok kell a pénzt akkor minek akartok itthon bevásárolni ilyenekből.

2012. júl. 18. 09:15
 6/13 A kérdező kommentje:

Elvileg az a gond, hogy szerintük "nőies" dolog.

A műkörmös felajánlotta, hogy betanítja a férjemet és jelzi, ha valamit rosszul csinál, segít kijavítani. Innen jött az ötlet, a férjemnek is tetszett (szépen rajzol és precíz is, valószínűleg lenne érzéke hozzá - míg én még a körmömet se tudom kilakkozni úgy, hogy ne legyek festékes mindenhol)

Még belföldön vagyunk, ez tényleg csak spórolási célból vetődött fel.

Ahová megyünk, ott a szolgáltatások a magyar árak 3-4-szereséért vannak.

A férjem haját meg én fogom nyírni, mert az szintén drága lenne kint. Ha nagyon bénának bizonyulok, akkor mondta, hogy letolja nullással. Nyaranta gyakran kopasz, úgyhogy neki tényleg mindegy, hogy két centis a haja, vagy kopasz, mindkettő jól áll neki.

2012. júl. 18. 09:16
 7/13 A kérdező kommentje:

Pont azért van műkörmöm, mert annyira gyenge a sajátom, hogy nem lehet megnöveszteni, azonnal törik. Ha leszedetem, akkor csutkára le kell vágnom mindig.

Mint mondtam, nekem is ez volt az első ötletem, a férjem ajánlotta fel, hogy inkább tartsam meg és segít tölteni.

Itthoni viszonylatban nem állunk rosszul, de a célországban a szolgáltatások ára nagyon húzós, egy műköröm 20e Ft körül van, a fodrász sincs 15-20 e alatt (sima hajvágás). Az itthoni megtakarításunk kint röhejesen kicsi összeg lenne és pikk-pakk elmenne.

2012. júl. 18. 09:19
 8/13 anonim ***** válasza:
30%
Nem elítélendő, csak nekem például az a fura, hogy nem bírod ki műköröm nélkül? Vágd le a körmöd és kész!
2012. júl. 18. 09:20
 9/13 anonim ***** válasza:

Semmi elítélendőt nem találok benne, de furcsállom, miért osztjátok meg más emberekkel azt az információt, hogy a gyantázást hogy oldjátok majd meg. Semmi közük hozzá. A ti magánügyetek.

Ha viszont elmondjátok valakinek, akkor annak lesz róla véleménye, és azt mondani fogja. Az emberek már csak ilyenek.

2012. júl. 18. 09:22
 10/13 anonim ***** válasza:

A rövid, ápolt körmöket simán megszokhatod.

A szőrtelenítés megoldható otthon is valóban.

Vágasd egyenesre a hajad végét, azt a férjed is utána tudja vágni, ha a kézügyessége ilyen ügyes.

A hajvágóval, pedig el se lehet rontani a férjed haját. Egy-két videót megnézel róla, vagy a fodrásztól még itthon tanácsot kérsz a használatáról.

2012. júl. 18. 09:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!