Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Soványság? Legyünk már komolya...

Soványság? Legyünk már komolyak. Mi a véleményetek? (lásd kiegészítések)

Figyelt kérdés

Folyamatosan arról hallunk, hogy szegény ducik stb... persze nem akarom aláértékelni az ilyen jellegű súlyproblémákat sem - félre ne értse senki, de mi van akkor, ha valaki a kilókért (és nem ellenük) küzd? Nos, két megjegyzés van, amitől feláll a szőr a hátamon, és ezek közül az egyik: "Jaj, mindjárt elfúj a szél!" Én viszont nem érzem soványnak magam (162 cm/52 kg, de néha lemegy 50-re is).

Arról folyton beszél a világ, hogyan lehet fogyni, de a hízásról nem vagy alig esik szó. Én például akár egy-két nap alatt szedek fel/adok le 2 kilót (bár ez utóbbi könnyebben megy :P). És már kezd elegem lenni abból, hogy azt gondolják a jóemberek, csak a duciknak (akikről mellesleg sokszor én nem is gondolnám, hogy tényleg van rajtuk felesleg) vannak problémáik, és a vékonyabbakat meg nyugodtan lehet piszkálni... Szerintem eléggé sok ember rohangál az úton alacsony önbecsléssel a (szerinte) kevés kiló miatt (egy barátnőmet pl. napi szinten kell pátyolgatnom ilyen téren).

Mit gondoltok?

21L

2012. júl. 9. 11:48
 1/7 anonim ***** válasza:
Semmit. Nekem bejönnek a sovány csajok, nincs rá okom, hogy piszkáljam őket.
2012. júl. 9. 11:50
 2/7 anonim ***** válasza:
soványnak lenni nem egészségtelen. (itt a te példádra gondolok)
2012. júl. 9. 12:13
 3/7 anonim ***** válasza:

azt gondolom, hogy te ne foglalkozz mással, csak magaddal! azt mondod nem érzed magad soványnak... érezd jól magad a bőrödben, örülj neki, hogy ilyen ideális testsúllyal lettél megáldva! Aki fogyni/hízni akar, megtalálja a módját.... de csak ha igazán akarja.

Az alacsony önbecsülés meg azért alakult ki, mert úton-útfélen arról lehet hallani, hogy a vékony lányok így úgy... csoda ha az igazi NŐK nem érzik magukat olyan értékesnek, ha ezt sulykoljak az emberbe, hogy le kell fogyni? Egy női újságból sem hiányzik a heti diéta....

2012. júl. 9. 12:15
 4/7 anonim ***** válasza:
89%

Engem is idegesít, hogy azoknak, akiknek tényleg genetikailag vékony az alkatuk, és örülnek, ha felszednek 1-2 kilót nyugodtan beszólnak, ellenben azoknak a kövér embereknek, akik csak mondják magukról, hogy "genetika", nem illik beszólni. Elismerem, hogy vannak emberek, akik könnyebben híznak el, de azt már nehezen hiszem, hogy ilyen nagy százalékban játszik közre a genetika, és valamilyen diétákkal ne tudnának fogyni. Sokan a kövérek (és itt most nem pár kiló súlyfeleslegről beszélek) pártját fogják, de abba nem gondolnak bele, hogy mennyire egészségtelen a sok súlyfelesleg.

Én mindig irigyeltem a vékony embereket, de tudom, hogy milyen rossz nekik. Ha úgy vesszük, nekem szerencsés alkatom van, mert szinte semmi erőfeszítéssel tartom a teljesen normális súlyomat.

2012. júl. 9. 13:07
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Engem az idegesít, hogy az embert már mindenért megszólják, ok nélkül
2012. júl. 9. 15:13
 6/7 anonim ***** válasza:
27%
A KÖVÉR EMBEREKNEK VAN SEGÍTSÉGRE HOGY LEFOGYJANAK ÉS EGÉSZSÉGESEN TUDJANAK ÉLNI! az hogy valaki olyan adottságokkal rendelkezik mint a kérdező az nem egészségtelen. én max azért szólnék le egy nálam soványabb embert mert irigylem hogy milyen karcsú. mindigis modell akartam lenni, de nekem sajnos nem olyan a genetikám hogy megfeleljek a kritériumoknak. örüljetek inkább soványok hogy a sors megkímélt bennetek attól, hogy állandóan azon kéne pörögjetek hogy mennyi kalóriát vittetek be nehogy feljöjjön.
2012. júl. 9. 17:57
 7/7 anonim ***** válasza:

Szívemből szóltál, kérdező!

Utolsó: ár minek örüljünk ba+? Pont arról van szó, hogy mi meg azért küzdünk, hogy felszedjünk néhány kilót!

2013. szept. 24. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!