Soványság? Legyünk már komolyak. Mi a véleményetek? (lásd kiegészítések)
Folyamatosan arról hallunk, hogy szegény ducik stb... persze nem akarom aláértékelni az ilyen jellegű súlyproblémákat sem - félre ne értse senki, de mi van akkor, ha valaki a kilókért (és nem ellenük) küzd? Nos, két megjegyzés van, amitől feláll a szőr a hátamon, és ezek közül az egyik: "Jaj, mindjárt elfúj a szél!" Én viszont nem érzem soványnak magam (162 cm/52 kg, de néha lemegy 50-re is).
Arról folyton beszél a világ, hogyan lehet fogyni, de a hízásról nem vagy alig esik szó. Én például akár egy-két nap alatt szedek fel/adok le 2 kilót (bár ez utóbbi könnyebben megy :P). És már kezd elegem lenni abból, hogy azt gondolják a jóemberek, csak a duciknak (akikről mellesleg sokszor én nem is gondolnám, hogy tényleg van rajtuk felesleg) vannak problémáik, és a vékonyabbakat meg nyugodtan lehet piszkálni... Szerintem eléggé sok ember rohangál az úton alacsony önbecsléssel a (szerinte) kevés kiló miatt (egy barátnőmet pl. napi szinten kell pátyolgatnom ilyen téren).
Mit gondoltok?
21L
azt gondolom, hogy te ne foglalkozz mással, csak magaddal! azt mondod nem érzed magad soványnak... érezd jól magad a bőrödben, örülj neki, hogy ilyen ideális testsúllyal lettél megáldva! Aki fogyni/hízni akar, megtalálja a módját.... de csak ha igazán akarja.
Az alacsony önbecsülés meg azért alakult ki, mert úton-útfélen arról lehet hallani, hogy a vékony lányok így úgy... csoda ha az igazi NŐK nem érzik magukat olyan értékesnek, ha ezt sulykoljak az emberbe, hogy le kell fogyni? Egy női újságból sem hiányzik a heti diéta....
Engem is idegesít, hogy azoknak, akiknek tényleg genetikailag vékony az alkatuk, és örülnek, ha felszednek 1-2 kilót nyugodtan beszólnak, ellenben azoknak a kövér embereknek, akik csak mondják magukról, hogy "genetika", nem illik beszólni. Elismerem, hogy vannak emberek, akik könnyebben híznak el, de azt már nehezen hiszem, hogy ilyen nagy százalékban játszik közre a genetika, és valamilyen diétákkal ne tudnának fogyni. Sokan a kövérek (és itt most nem pár kiló súlyfeleslegről beszélek) pártját fogják, de abba nem gondolnak bele, hogy mennyire egészségtelen a sok súlyfelesleg.
Én mindig irigyeltem a vékony embereket, de tudom, hogy milyen rossz nekik. Ha úgy vesszük, nekem szerencsés alkatom van, mert szinte semmi erőfeszítéssel tartom a teljesen normális súlyomat.
Szívemből szóltál, kérdező!
Utolsó: ár minek örüljünk ba+? Pont arról van szó, hogy mi meg azért küzdünk, hogy felszedjünk néhány kilót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!