Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Ápolatlan vagyok, hogyan...

Ápolatlan vagyok, hogyan változtathatnék?

Figyelt kérdés
Bevallom, elhanyagolom a tisztálkodás alapjait is. Pl. már legalább egy hete nem mostam fogat, sokszor az esti zuhanyzást is kihagyom, néha van, hogy kihagyom a dezodor használatát, van, hogy 4 napig nem mosom meg a hajamat, pedig már a második nap vége felé általában el kezd zsírosodni stb. A pattanásaimat sem kezelem rendesen, sőt! Rátesz egy lapáttal, hogy mindig fogdosom az arcomat, sokszor a körmeim végével kapargatom az arcbőrömet, a hátamat, a mellkasomat, ahol szintén pattanásos vagyok. A fejbőrömet és a fülkagylómat is szoktam kapargatni a körmömmel, de nem tudom, miért. A szánat is rágom, nagyon ki van cserepesedve. Kérlek segítsetek, tudom, hogy nagyon ápolatlan vagyok! Nem tudom, hogy változtathatnék! 15/L
2012. jan. 21. 10:05
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát pedig a megoldást belefoglaltad a kérdésedbe:

- zuhanyozz/fürödj minden nap

- 3-4 naponta moss hajat (gyakrabban ne, mert csak még jobban elkezd zsírosodni)

- használj dezodort, kölnit, vagy ilyesmit

- használj stiftet is, csak figyelj oda, hogy ne kenje össze a ruháidat (miután bekented a hónaljadat, várj egy kicsit, és ne vedd fel rögtön a pólót)

- a rossz szokásaidról próbálj meg leszokni (arc- fülkapargatás, vakarózás, stb.) Tudom, hogy nem egyszerű, de odafigyelés kérdése

- használj szőlőzsírt, akkor nem kell rágnod a szádat

- a pattanásaiddal menj el kozmetikushoz, és egy fodrász sem ártana.

2012. jan. 21. 10:20
 2/10 anonim ***** válasza:

Elhatározás kérdése.

Reggel kelj fel egy fél órával előbb, hogy kényelmesen tudj fogat mosni, tisztálkodni, dezodorálni, és piperészkedni.

Kamasz korban a hormonok miatt fordul elő a zsíros bőr, pattanások, zsíros haj kellemetlen hármasa. Vigasztaljon a tény, hogy még pár év, és nyomtalanul eltűnik....ha nem kaparod szét a pattanásokat!!

Első lépésként mondjuk két dolgot javaslok.

Az egyik, a köröm növesztése (netán műköröm): ezzel nem fogod tudni olyan könnyen összevakarászni magad, illetve elég kellemetlen ahhoz, hogy ne tedd.

A szádra használj szájfényt, ami ízes. Így amikor érzed az ízét, észbe kapsz, abbahagyod a rágást, és nem fog kicserepesedni sem.

Dezodort tegyél a táskádba is, így akár nap közben is tudod pótolni, ha eszedbe jut, hogy elmaradt.

Kérdezd meg anyud, mehetnél-e kozmetikushoz, illetve elvinne-e. Nem olcsó mulatság, de havonta egyszer érdemes lenne felkeresni. Ő javasolna neked konkrét termékeket is pattanásokra.

Nekem mondjuk ez vált be:

[link]

(Tuskóban vettem.)

Majd ha lesz egy fiú, aki komolyan tetszik, motiválni fog a gondolat, hogy mit szól, ha megcsókol, beletúr a hajadba, és az zsíros, a szád meg büdös. Motiváló lehet még a maunikasó nézegetése videómegosztókon. ;)

Az vagy, ami lenni akarsz!

Ha ápolt akarsz lenni, akkor az is leszel.

2012. jan. 21. 10:21
 3/10 anonim ***** válasza:

Úgy változhatnál hogy naponta egyszer megfürdesz, szappannal mosakszol, az arcodat megmosod 2x!! először szappannal utána hideg vízzel. Ahol még pattanás gondjaid vannak, azokat a részeket is mosd naponta kétszer, ugyanígy.

Minden főétkezés után fogat kell mosni, gondolom tudod.Hát minden főétkezés után megsikálod öt percig. A samponodba tegyél egy-két csepp(ne több) teafaolajat, ettől a hajad sem fog zsírosodni, és elég pár naponta mosni, és nem lesz zsíros. Egyébként csakis úgy változhatsz meg h megérted, h hogy az alap tisztálkodással sokkal jobban elfogadnak(van egy osztálytársam, aki irtó büdös és mindenki kiröhögi a háta mögött... gondolom te se szeretnéd) Na szóval ezzel a kommenttel nem bántani szerettelek volna, hanem kicsit motiválni. Ennél durvábbakat is kap aki elhanyagolja magát.

15 évesen már picit sminkelhetnél is, tudom nem alap dolog, de ez egy kis extra is lenne. Szájfény+szempillaspirállal biztos kiemelnéd a szépséged. Egy fodrász sem ártana gondolom egy jó frizura vágatással biztos szép lennél:) A számat én is rágom idegességemben, de mióta találtam egy jó szőlőzsírt, azóta nem rágom. Tegyél ki valahova egy képet az álom külsődről, és nézegesd azt, akkor garantáltan nem fogod kapargatni az arcod hátad.

2012. jan. 21. 10:23
 4/10 anonim ***** válasza:

Először is: a szüleid hol vannak ilyenkor? Őket nem érdekli a dolog? Barátaid már elpártoltak tőled, vagy reménykednek? (Bocs, csak mindig felbosszant a környezet érzéketlensége.)

Gondolj arra, hogy több esélyed lesz a szerelmednél, előbb kapsz majd munkát, megmaradnak a barátaid, ha mosakszol. Nem nagy kunszt! Napi 15 perc tisztálkodás, és megváltozik az életed!

Becsüld többre magad. Megérdemled, hogy jobban érezd magad!

2012. jan. 21. 10:26
 5/10 anonim válasza:
Uhhh Basszus ez igaz?????????Ez egy alapvetö emberi dolog legalábba fürdés.:D
2012. jan. 21. 11:17
 6/10 anonim ***** válasza:

Akaraterővel.

Nem kell azonnal csodálatossá válni, mert van aki nem csillivilli sminkelős frizurabelövős fajta - ez még nem igénytelenség.

De azért naponta fürdeni és kétszer fogat mosni, dezodort használni: na ez az alap. Ja és a hajmosás. Ennyivel már igényesnek számítasz. Ezt meg csak akarni kell, mennyit vesz el az életedből? Napi fél órát?

2012. jan. 21. 11:31
 7/10 anonim ***** válasza:

Oké, egyszer egyszer velem is előfordult, hogy fáradt voltam, és 1 napi kihagytam a fürdést, de fiú létemre 1000x igényesebb vagyok, mint te.

Alapvető higiénia, hogy napi 2x megmosd a fogad, dezodor/spray, napi fürdés. És elmondom, hogy hogy változtathatsz: Képzeld el, hogy milyen az, amikor mögötted undorodva összesúgnak az emberek és a füledbe hallatszik ahogy épp szídnak, hogy mennyire igénytelen, büdös vagy. Nekem a képemről lesülne a bőr.

Nem azt mondom, hogy állj a tükör előtt egy órát, és néhány pattanás sem a világvége, pláne pubertás korban, de basszus, te jól érzed magad a bőrödben?

2012. jan. 21. 12:32
 8/10 A kérdező kommentje:
Nem érzem magam jól a bőrömben. Változtatni szeretnék.
2012. jan. 21. 12:38
 9/10 anonim ***** válasza:
Akkor állj be a tus alá.
2012. jan. 21. 16:46
 10/10 anonim ***** válasza:
Én ezt nem hiszem el...
2012. jan. 21. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!