Lányok, ehhez mit szóltok?
Akkora divat lett manapság a gyúrás kb. 16-17-18 évesek körében. Mindenki 3 kiló fehérjeport cipel a hóna alatt, meg keresi az edzésterveket, amitől a lehető leggyorsabban küld fel magára izmot.
Mit gondoltok a gyúrásról, mint tevékenység, és erről az egész "izmozósdiról"? Az ilyen korban lévő fiúk 40%-a azzal van elfoglalva, hogy hány számmal szűkebb pólót vegyen fel, hogy jobban látszódjanak az izmok. A tükör előtt fényképezés meg már alap.
Nem hiszem, hogy sokan fognak kötekedni, de azért mégis leírom: nem, nem vagy 40 kilós, még csak otthonülős "no life" emberke, aktívan sportolok, viszont nem járok kondiba, és így kerül fel rám az az izom, amit más csak tápkieg, meg havi 8 ezer forintért varázsol fel magára.
Nincs ezzel bajom abszolút, egyedül csak az zavar, hogy egyre nagyobb divat, valamint emellé nem társul semmi más testmozgás, oszt' meglepődnek, ha 1 hónap kihagyás után eltűnik a munkájuk gyümölcse.
Főként lányok véleményére vagyok kíváncsi, elvégre nektek akarnak ezzel imponálni. Vagy a tükörnek.
Bocsi, közben látom, hogy írtál kort.
Amúgy ez nézőpont kérdése... Valaki, aki kiperkál havi 5-8 ezret a teremért, plusz a cuccok, amiket nyomat magába (minimum 3 ezernél kezdődhet), biztos úgy látja, hogy szánalmas eredmény, és kezdj bele egy normális edzésbe.
De ha úgy nézzük a dolgot... Minek az embernek "kondis" testfelépítés? Aki hivatásos testépítő akar lenni, az oké, csinálja. De amúgy mi céljuk van azoknak, akik elmennek 4 hónapra, zabálják a port, megelégednek magukkal, stb.
Biztos nem élsportolónak készülnek, de még csak nem is az a cél, hogy esetleg az erőnlétükön javítsanak.
21:48!
tudnál irni nekem módszert hogy hoyg érted el ezt az alakot?? Énse vagyok edzőtermes egyrészt nincs rá pénzem másrészt, olyan helyen lakom ahol a közelben egy edzőterem sincs!!
nagyon megköszönném ha adnál pár tippet az evéssel és a gyakorlatokkal kapcsolatban!:)
F / 17 amúgy 180 centi vagyok és olyan 74 kiló, szal nem vagyok elhízva, egyszerüen csak olyasmi testet akarok mint amit a képen látható!
szerintem az általad leirt gyúóguruk undik. fuj
17L
kedves 21:48-as
megosztanád velem az edzéstervedet kérlek?? nagyon fontos lenne mert a konditerem számomra ki van zárva nem csak anyagi helyzetem miatt!! kérlek miharabb válaszolj!!
Nekem is kéne! :)
Szeretnék elkezdeni valamit...
Hali, 21:48 vagyok!
A kívánt alak elérése 60%-ban étkezés, 20-20% erősítés+kardió.
Kaja: semmi édesség, se csoki, se cukrok, se fagyi, semmi zsíros (gyorskaja). Igaz, egy héten 1 nap megengedtem magamnak valami "csalás kaját" pl. 1-2 túró rudi, de semmi több. Alkoholizálás is felejtős, ugyanúgy mint az édesség, haverokkal a héten 1-2 sör belefér, de tilos az egész hétvégés alkoholizálás vagy minden délután valami pia. Sok zöldség (brokkoli, borsó, bármi amiben "sok" fehérje van) + hal és csirkemell. Cukros üdítők is kilőve, a kóla izére szinte nem is emlékszem, ásványvíz ezerrel, és ha ráuntok az "ízére", kis citromot belefacsarhattok. De amit nyomnak a médiában hogy napi 3 liter víz, szerintem nagy hülyeség, ha megfeszültem se bírtam 1 nap 1 flakonnál többet inni. Az alacsony kalória tartalmú ízesített vizek is jók.
A lényeg, semmi mesterséges, cukros, zsíros kaja, pia. Lehetőleg fehér húsok + zöldség. Néha egy kis édesség azért belefér. Nálam a napi 4-5 kis étkezés vált be.
Mozgás:
Nálam az ugrókötelezés vált be, mert a térdem nem bírta a futást egy idő után. Héten ötször, napi fél óra kardió mozgás, a lényeg hogy a pulzusod egy bizonyos tartományba kerüljön, és a mozgás során ott tarts. Futás, kocogás, ugrókötél, bicaj, akármi.
Erősítés: Youtube keresőbe: calisthenics. Rengeteg saját testsúllyal végzett gyakorlat található, a kezdő, egyszerű szinttől a legdurvábbakig. Igaz, nagy részükhöz felszerelés szükségeltetik (húzódzkodó, korlát). Néhány ízelítő:
http://www.youtube.com/watch?v=Wt2yxFOrwxA
http://www.youtube.com/watch?v=LE-g3LZUYU0
http://www.youtube.com/watch?v=w8HP8Pa55Ys
(A videókon látható emberek egyike sem szed semmiféle táplálék kiegészítőt! Több éves kemény munka eredménye a felépítésük)
Még egy fantasztikus oldal: [link]
http://www.youtube.com/user/scooby1961
De egyet elmondhatok. Természetes úton évekig tart eredményt elérni. Kitartás, önfegyelem, szorgalom, motiváció. Ezek nélkül nem megy!
hát igen le szögezném, hogy nem olvastam végig a válaszokat, ahhoz túl sok:P
itt megint az a probléma, hogy a fehérjepor, és a táp.kiegészítőkről írják az okosakat, miközben azt sem tudják mi az:)
na most a táp. kiegészítőtől és a fehérjepórtól nem fújódik fel az ember, attól igazi izom nő, mind bevizsgált termékek, és csak hivatalos engedély után árusíthatók. Koncentrált tápanyagok, magas biológiai értékekkel, semmi káros nincs bennük.
Ellenben a kokszokkal és a szteroidokkal, na azok fújják fel az embert és lesznek "lufik"
és lehet meglepődtök, de a testépítők jóval egészségesebben élnek, mint azok akiknek a kaja a pizzánál és a Mekinél kezdődik. Bizonyos időnként nekik is szigorú diétát kell követni. tömeg növelés, aztán diéta stb... írhatnám reggelig.
én lány létemre súlyzós edzéseket végzek, és iszom a fehérjeport! És azért jó érzéssel tölt el, amit a tükörben látok, hogy nem hiányzik rólam a váll izmom és stb, mint a legtöbb gebének, már bocsi.
Párom test épít egy jó ideje és szerintem sokkal jobb kondiban van, mint bármelyikőtök, akik nem tudnak erről semmit és ülnek egész nap és csak gépeznek.
És nem azért, mert lufi, hanem azért, mert tisztességgel és egészségesen űzi ezt a sportot.
A kettő közt hatalmas a különbség... mármint az között, aki a szteroidokon él, és az között aki keményen meg izzad a várt eredményért!
na ez jó hosszú lett:)
22L
ja és még egy, első válaszoló... véletlenül jön a kihagyás és leereszt...:D
jézusom, ebből látszik, hogy olyanok írják az "okosakat" kiknek egy deka fogalmuk nincs a dolgokról:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!