Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Miért léteznek ronda emberek?

Miért léteznek ronda emberek?

Figyelt kérdés
Gondolkoztatok már azon, hogy mégis miért léteznek ronda emberek, ha úgyis kiselejtezi őket a többség? Elvégre a ronda emberek csak útban vannak és feleslegesek, senki nem akarna egy előnytelen külsejű emberrel párkapcsolatban lenni, mindenki a szépséghez, egészséghez vonzódik. De akkor miért van az, hogy a természet mégis megtermeli/kitermeli azt, amire nincs is szüksége? Persze hogyha mindenki jól nézne ki, az sem lenne a legjobb, mert valamit valamihez hasonlítani kell, úgymond szükség van kevésbé előnyös külsejű emberekre is. Viszont én most a valóban ronda emberekre gondolok, akik nem csak simán átlagosak, hanem annál jóval rondábbak. Az ilyen embereknek valószínűleg úgysem lesz normálisan működő párkapcsolata, akkor a természet miért alkotja meg őket?

2023. febr. 17. 07:34
1 2 3 4
 21/31 NTBS ***** válasza:
87%
Azért, mert megszülettek. Ráadásul a szépség szubjektív és nem mindenkit érdekel. X mennyiségű szép, de megbízhatatlan ember után, egy kevésbé szép is érvényesülhet.
2023. febr. 17. 15:44
 22/31 anonim ***** válasza:
75%

#18 Már meg nem mondanám pontosan hol olvastam ezt a történetet, de annyi maradt meg belőle, hogy egy nő nagyon rondának született, ezért direkt vak emberekkel ismerkedett meg. Aztán egyszer a vak férje visszakapta a látását és egyből beadta a válópert, mondván, hogy nem tud hányinger nélkül ránézni a feleségére. A szüleit meg beperelte a nő, amiért ilyen rossz géneket örökölt tőlük. Azt tudom, hogy hiteles forrás, mert akkoriban több helyen is lehozták a cikket.

Amúgy én még mindig tartom, hogy egy párkapcsolat alapja a testi vonzalom... de szívesen várom az ötleteket, hogy te hogyan bonzódsz egy olyan emberhez, aki külsőre taszít téged.

2023. febr. 17. 16:58
 23/31 anonim ***** válasza:
66%
vonzódsz*
2023. febr. 17. 16:59
 24/31 A kérdező kommentje:
Ja ezt a sztorit mintha én is olvastam/hallottam már volna valahol. Durva mik vannak. A 19-es válaszolónak: szép szülőknek is lehet ronda gyereke, meg fordítva is, hogy egy ronda párnak lesz szép gyereke. Ez sok mindentől függ, a gének működése nem kiszámítható, lehet egy régebbi felmenőjére fog hasonlítani a gyerek, aki nem volt annyira szép. Van, hogy több generációról üt vissza egy gén, vagy mondjuk az anya a terhesség alatt valami káros szokást folytatott és ezért lesz fogyatékos a gyerek, vagy pont úgy kombinálódnak a szülők külső jegyei, hogy az nem valami előnyös. De nem vagyok szakértő, ezt egy orvos biztos jobban tudja, hogy ez pontosan mitől is függ. Sajnos ez nem ilyen egyszerű, hogyha a szülők szépek akkor a gyerek is az lesz, vica versa...
2023. febr. 17. 19:40
 25/31 A kérdező kommentje:
vice versa*
2023. febr. 17. 19:42
 26/31 A kérdező kommentje:

Meg is találtam kis keresés után:

[link]

2023. febr. 18. 18:15
 27/31 anonim ***** válasza:
92%

Bulvár-portálon lévő sztori nem hiteles.

Egyébként nem a személyiségét, lényét szerette, ha nem értékelte és hirtelen "fontossá vált a külső"

2023. febr. 18. 18:44
 28/31 anonim válasza:
92%
Én azt olvastam erről, hogy a rondáknak köszönhetően diverz a genetikának ami segíti a hosszú távú fennmaradását, túlélését a fajnak. Ha túlságosan azonos a génkészlete az egyedeknek (ergo mind szépek) akkor egy esetleges környezeti változáshoz nehezebben alkalmazkodik a faj, mert nem elég diverz a génkészlete, magyarán nem tud annyira eltérő egyedeket létrehozni amelyekből néhányan biztos jól alkalmazkodjanak az új körülményekhez. Tehát nem véletlen vannak csúnyák is, fajunk fennmaradásának záloga. Az, hogy lerondázzák őket annak kulturális okai vannak. A szépségideál időben és térben változó. Voltak idők meg kultúrák ahol a gömbölyű már-már kövér nők voltak az ideál, voltak olyan idők is amikor a vékony stb.
2023. febr. 19. 22:33
 29/31 A kérdező kommentje:
#28 Tehát akkor a ronda emberek csak arra jók, hogy a szépeket úgymond "életben tartsák"? Nekem ebből az jön le, hogy a ronda emberek csak egyfajta pótlékok vagy támasztékok, ha úgy tetszik, akik csak arra jók hogy a szépek fennmaradjanak, de amúgy meg a kutyának sem kellenek.
2023. febr. 21. 20:21
 30/31 anonim válasza:
94%

29

Ennek kulturális okai vannak.

A természetes az lenne, hogy a gének véletlenszerűen keverednek, hogy fennmaradjon a diverzitás, sőt még diverzebbé váljon a fajunk, csak sajnos jelenleg nagyon irányított, hasonló génkészletű a hasonlóval hoz létre utódot, ami nem a fajunk érdekeit szolgálja.

2023. febr. 21. 20:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!