Miért léteznek ronda emberek?
"Olyan is van, akit a külső nem érdekel."
Én ilyen emberrel még nem találkoztam, maximum olyannal, akit annyira nem érdekli a külső mint a többséget. De olyat még nem láttam, akinek tényleg szó szerint ne számított volna...
A saját elképzeléseidet, gondolataidat szeretnéd másokra ráeröltetni, amely gondolatoktól - eléggé valószínű - szenvedsz.
Nem tudod és nem is akarod elképzelni, hogy valami lehet másképpen is, mint ahogyan a fantáziádban.
Ne vádolj meg hazugsággal valakit, aki másképpen képzel el valamit.
Számodra az olyan válaszok tetszenének, hogy "vannak a szépek", "vannak a csúnyák", "csúnyákat elutasítják, ez nem is lehet másképpen, hiszen ez evidens".
Fekete-fehér nézőpontod van.
Nem is jó ez a felosztás sem, hogy "szépek-csúnyák", ki mondja meg, ki dönti el ki hova tartozik? Átlagosak "már nem is létezhetnek"?
Számos kapcsolatról hallottam már, amelyben úgy nyilatkoztak a felek, hogy "az első pillanattól nem tetszettünk egymásnak, aztán beszélgetni kezdtünk, találkozgattunk és boldog párkapcsolatban élünk", tehát hagytak időt egymás megismerésére.
Egyébként ha például valaki vak és nála a vizualitás nem játszik szerepet, akkor megvonod tőle a jogot, hogy szerelmes lehet, hiszen a párja arcát nincs módja látni?
Érdekelne a sztori, ha egyáltalán hiteles.
Egyébként nagyon érdekes, hogy szenvedtek a negatív gondolataitoktól és mégis azt szeretnétek képzelni, hogy a világ úgy működik, hogy számotokra mindig a lehető legrosszabb forgatókönyv váljon valóra.
Másoktól is azt várjátok el, hogy úgy gondolkodjon, azt tapasztalja, úgy érezzen mint ti, mert ha nem, akkor hazudik.
Az életfelfogásod vakvaganyon van.Ott kezdődik az egesz,hogy
kijelented:
" Elvégre a ronda emberek csak útban vannak és feleslegesek"
A rondaság és szépseg relatív.Csupan véljük hogy ami a többségnek tetszik,vagy helyes,vagy jó,vagy elfogadott,vagy etalon,vagy igaz az az abszolútt igazsag vagy helyes.Mivel többen vannak.
A természet szempontjából Viszont ez csupan egy nézőpont vagy igazodási pont,semmi több.
Masreszt az emberi élet hasznossagat meghatarozni vélt
szempont,pld a szépség vagy csúnyasag alapjan...hát
Sztem az emberi érték komplexebb mint amit te elképzelsz.
Michelangelo Buonarroti se volt egy szép férfi, és nem gondolnám azért hogy feleslegesen született volna,es a termeszet feleslegesen termelte ki!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!