Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Valami nem stimmel az önbizalm...

Valami nem stimmel az önbizalmammal, önértékelésemmel? Vélemények?

Figyelt kérdés

Alapjában véve nekem nem a külsőségek a legfontosabb dolgok az életemben, van, ami ettől sokkal fontosabb.

Ettől függetlenül sajnos engem zavar, hogy nem látom magam elég szépnek. 4 éve párkapcsolatban vagyok, közben más pasiknak is tetszettem, nem olyan soknak, de volt rá példa. Szóval azt azért nem mondhatnám, hogy senkinek nem kellenék.

Ahhoz sok minden hozzájárult, hogy nem tartom magam elég szépnek. Az is, hogy sok szép lány ismerősöm van és látom, hogy milyen sokan szépek, én meg nem annyira. Az is, hogy egyszerűen ha ránézek magamra és bizonyos nőkre, őket szebbnek tartom. Az is, hogy az orrommal és a fogaimmal nem vagyok elégedett, pedig nem túlzottan csúnya, de sokkal szebb is lehetne. A fogaimon javított a fogszabályzó, de amúgy vannak dolgok rajta, amiket nem tudott teljesen korrigálni. Ha az orrom szebb lenne, akkor sokkal jobban elfogadnám az egész arcom. Az is hozzájárult sajnos az egészhez, hogy volt egy nő ismerősöm, éveken át, és mivel láttam, hogy mások mennyire istenítik, meg a viselkedése is olyan volt, hogy akár nárcisztikusnak is mondhatnám (de akkor nekem esne mindenki, hogy miért diagnosztizálok) és mindenki odáig volt a szépségéért egy-két embert kivéve, minden téren ő volt a szememben a tökéletes (bár emberileg nulla volt), ezért ez is rátett egy lapáttal.

Sok minden miatt nem vagyok tehát elégedett magammal, főleg az arcommal. Pont azzal, amin nem is lehet változtatni. A fogszabályzó miatt jobb lett, de még így sem.

Vannak bizonyos típusú nők, akiket nagyon szépnek látok és aki nem olyan, főleg én magam, azt egyszerűen nem látom oylan szépnek. Csak akkor látnám igazán szépnek magam ha ilyen lennék.

Valami ilyesmi:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Normális, hogy én csak ilyen nőket látom szépnek?

Nem látom magam szépnek mert nem olyan finomak az arcvonásaim, mert az orrom nem csinosabb, a hajammal sem vagyok elégedett. Pedig nem vagyok vállalhatatlan kinézetű smink nélkül nem is sminkelek, de akkor is rossz érzés.

Elszomorít, hogy valakik smink nélkül, kócos hajjal, akár még betegen is szépek, nem kell érte semmit tenniük, csak úgy léteznek és ennyi, másnak meg trükközni kell érte meg sokat változtatni magán. Meg elfogadni magát úgy, hogy a környezete tele van szép lányokkal meg az egész világon a tökéletes szexi nőket látni.

Tudom, hogy nemcsak a külső számít, de nem jobb úgy elégedettnek lenni a külsőddel és örülni, hogy tényleg így érzed és nem küszködnöd kell érte mint úgy, hogy magadra erőlteted és beletörődsz? Az utóbbi nem is olyan igazi öröm.

Értem én, hogy lehetnek valakinek más jó tulajdonságai is, nekem is van, mert például kedves vagyok másokkal, okosnak is tartanak mások és valóban sok mindent elértem már (többet mint a tökéletesnek tartott szép nő), de ez nem pótolja a szépséget.

2021. júl. 26. 00:02
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt nem a külsőségekből kellene levezetni az értékeidet, másrészt nem a tökéleteshez mérni magad, harmadrészt elfogadni a hibáidat és akkor nem lennél ennyire bezuhanva. Könnyű persze mondani, ez egy hosszabb önismereti út, amihez szakember segítségét is nyugodtan kérheted, hogy lelkileg összerakd magad.

Az a része érthető, hogy lelombozott mikor a barátnődet kb. körberajongták, nekem is elvette az önbizalmam egy hasonló baráttal való kapcsolat (legalább ő nem volt nagyképű/beteg, de észre sem vettek mellette).

El kell fogadni amit kaptunk, megbékélni vele, az elvárásokat is ahhoz igazítani, meg persze ezernyi terület van az életben, amiből lehet erőt meríteni, érdemi célokat adni magadnak.

2021. júl. 26. 05:44
 2/2 Noren1989 ***** válasza:
89%

Simàn letiltanàlak a közösségi médiàról.

Ha nem segít, iràny a cihomókus.

2021. júl. 26. 07:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!