Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » A mai lányok/nők miért vannak...

A mai lányok/nők miért vannak ennyire elhízva?

Figyelt kérdés
Ezt nem rosszindulatból kérdezem meg tisztelem is a lányokat de pláne most nyáron szinte minden 4-ik lány elvan hízva vagy van rajta felesleg. Meg egy csomó ilyen nagyobb darab lányokat látok sovány fiúkkal. Nem fordítva kéne lenni ezeknek? Meg edzőterembe is alig járnak a nők sportolni ami nagyon nem jó. Ha egy férfitól elvárják hogy legyünk izmosak meg sportosak akkor a lányok is adhatnának egy kicsit magukra.
2021. júl. 8. 19:55
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
25%
Örülök, hogy lepontoztátok a zöldséges, gyümölcsös válaszomat. De garantálom, hogyha napi 20 banánt zabálna valaki, akkor ugyanolyan kövér lenne, mintha tésztán élne.
2021. júl. 8. 21:16
 22/49 anonim ***** válasza:
13%

100 gramm banán 89 kcal

100gramm pilóta keksz 500 kcal (1 db pilóta keksz 100kcal)

Nagyon nem mindegy, hogy miből viszed be azt a kalóriát. Banán után nem leszel éhes, viszont egy gyorsan felszívódó szénhidráttól, tésztáról igen. A tészta után nem sokkal meg azonnal ennél. Ha egész nap megennél 20 db banánt, és mozogsz napi minimum 30 percet, kétlem, hogy valaki elhízna.

2021. júl. 8. 21:28
 23/49 anonim ***** válasza:
25%

Ui.:

Itt pedig megnézheted, hogy 100 grammra mennyi a különböző tészták kalória tartalma:

[link]

2021. júl. 8. 21:30
 24/49 anonim ***** válasza:
25%
#22-es, jó az 72-135-ig is mérettől függően. Legroszabb esetben is 20x135-el mozgásszegény életmód mellett ugyan oda tud kilyukadni az ember. Ha nem esett le, arra célzok, hogy az értelmetlen zabálásnak amit sokan levágnak, gyümölcsök / zöldségek esetén sem lenne értelme. Mértékletességet kéne tanulnia az embereknek.
2021. júl. 8. 21:33
 25/49 anonim ***** válasza:
96%

Sok oka lehet, ha valaki elhízik. Nem tudhatod mi van a másik ember életében, amiért ebbe az állapotba kerül. Normális ember ezért nem ítélkezik.

Én pl azért voltam elhízva, mert már gyerekkoromtól a szüleim csak inkább rossz minőségű kajákat vettek( fehérlisztes tészta, fehér kenyér, fehér rizs, alig ettünk normális kaját, ezen nőttem fel, ezt szoktam meg, és így aktív sport mellett is elhíztam. Itt kezdődött a probléma.

És ezek után még sok mindenen mentem keresztül fogyás/ hízás tekintetében, részletekbe most nem mennék. A lényegi része annyi, hogy rengetegen bántottak emiatt, szavakkal és fizikailag is, érdemben soha nem segített senki, még orvosok sem. Sose sikerült lefogyni, bárhogy próbáltam, sokáig nem is igazán tudtam hogy kellene csinálni. Sokáig Nem találtam olyan utat amit hosszútávon tartani tudnék, éhezés, koplalás nélkül, ami valljuk be, nem megoldás. Idővel a sikertelenség miatt összertörtem lelkileg és feladtam.

Elkezdtem bánatomban enni. rászoktam az édességekre, csipszekre , ezek megnyugtattak mikor szomorú voltam. Igen, vállalom, hogy elcsesztem, érzelmi evővé, és függővé is váltam.

Sok emberrel megesik, hogy az érzelmeit nem tudja kezelni, ezért valamilyen függőségbe menekül. Mint a dohányzók, alkoholisták, drogfüggők, gyógyszerfüggők, ez is ugyanolyan függőség, csak látványosabb, mert hízást okoz. Ez a függőség nekem a kaja volt.

Ez az állapot évekig tartott.

Aztán a felesleg idővel olyan mértékű lett amit egyre nehezebben viseltem fizikailag is, és már nagyon beteg voltam, anyagcsere betegségem, és egyéb hormonzavaraim lettek, és mert a mozgás nagyon fájdalmas volt, az sem volt már szerves része az életemnek, és egyszerűen úgy éreztem, hogy most már muszáj erőt vennem magamon, mert ha nem változtatok, meg fogok halni. Így az életmódváltás mellett döntöttem lassan 2,5éve. Szemléletmódot váltottam, tudatosan foglalkoztam azzal is ami bennem zajlik, az érzésekkel, hogy mik vezettek a függőséghez,, hogyan kezeljem az érzelmeket evés nélkül, és a persze az elvonási tüneteket is meg kellett tanulnom kezelni amikor étrendet váltottam, és meg kellett tanulnom elviselni a fájdalmat is, amikor elkezdtem rendszeresen mozogni. Idővel fejlődtem minden téren. A függőség pár hónap után elmúlt, és a fájdalom is a mozgáskor, de ahhoz több idő kellett.

Lényegében már lefogytam, az utolsó pár kg van még hátra, de a lényeg számomra az, hogy már normál súlytartományon belül vagyok.

Nagyon nehéz volt, de boldog vagyok és megérte küzdeni.:)

2021. júl. 8. 21:36
 26/49 anonim ***** válasza:
0%

A legtöbb tészta 100 grammja 135 kcal-tól jóval többet tartalmaz, mint ahogy a táblázatban is láthatod.

Persze a mértékén nagyon sok múlik.

2021. júl. 8. 21:41
 27/49 anonim ***** válasza:
0%
A 135-el egy méretes banánra céloztam, nem a tészta kalóriákra :D
2021. júl. 8. 21:43
 28/49 anonim ***** válasza:
0%
Tudom, hogy arra céloztál. Én meg hozzá tettem, hogy a tészta hízlalóbb, mint a banán, mert több kalóriát tartalmaz. Ennyi.
2021. júl. 8. 21:49
 29/49 anonim ***** válasza:
17%

Nekem egyik barátnőm valami műtét miatt hízott el, még kiskorában, nem tudom, milyen műtét volt, azt tudom, hogy cisztát már szedtek ki belőle, talán többször is; és nem tudom, hogy ez olyan műtét volt -e.

Meg még ismerek egy olyat, akinek asszem szülés után felborult a hormonháztartása; és én láttam közelről, rendesen még a homloka is hájas volt szegénynek, de szerencsére már valahogy sikerült orvosolnia, mert már megint visszafogyott rendes kinézetűre; mondjuk őneki a pocakja alapból is gömbölyded, de amúgy nem nagyon kövér, hanem ilyen szép, telt. Mármint a hasa is. De szóval nem tudom, régen láttam már, hogy most hogy néz ki, hogy miután visszafogyott, volt-e még pocakja, mert neki mondjuk várandósság előtt is olyasmi volt a pocakja, mintha lenne benne baba; meg tehát a feje is olyan kerekded volt, de tehát úgy, hogy kicsit ilyen duci-buci volt.

2021. júl. 8. 22:14
 30/49 anonim ***** válasza:
5%

*Ja meg még tudok olyat, ezt nem tudom, írták-e

de valaki mondta, hogy a pajzsmirigyprobléma az az önértékeléssel függ össze

Én azt hiszem, hogy úgy van, hogy aki nagyon nagy darab, hogy akkor neki lenne talán elvileg akkora az egója ilyen esetben ---tehát nem feltétlenül mindig, minden esetben, csak én ismerek olyan valakit, aki nagydarab nő, és nagyon egós, amúgy ilyenből kettőt is tudok; és ebből az egyik még arrogáns is.

Na, szal, vannak ilyen pajzsmirigy alul-meg túlműködések, de ezek elvilen önértékelésből fakadhatnak. Tehát vagy túlértékeli magát,hogy mások fölé helyezi, és ilyen önhitt, vagy önimádó, de túlzott módon, vagy ilyesmi,

Vagy pedig túl alacsony az önértékelése, akkor meg ez ezekből következhet akkor ha valaki nagyon fogy például----de tehát ez se minden esetben;

És én nem értek ezekhez ,csak hallottam, és elnézést,ha valamit nem jól írtam , és puszi mindenkinek, és szeretek mindenkit; nemtől testsúlytól, minden egyebektől is függetlenül; tehát szeretek mindenkit.

2021. júl. 8. 22:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!