Szokás még karórát hordani a mai világban?
20
Igen, a trógerek. De ez gyári melós szint felett nem igazán elfogadott.
22
Tudom most egy világ omlott össze benned, hogy a futtatott kutyalánccal a nyakadban vérciki vagy és ez max a fogatlan proli haverjaid között menő, de hát ez van.
23!
Tudod valakinek pénze van megvenni a tömör arany nyakláncot, és van akinek csak diplomája van egy órával a kis csuklóján.
Gondolom te az utóbbi vagy.
24
Attól mert van pénzed megvenni az arany kutyaláncot még ugyanúgy egy fogatlan proli vagy. Attól mert felcsapsz drogdílernek vagy kirakod az asszonyt strihelni még nem leszel senki.
25.
A két szakmámból szereztem a pénzemet, kétkezi munkával.
Mert! Nekem a munka nem büdös mint a magadfajta egyenruhás (öltönyös) egyetemistáknak akiket anyu-apu finanszíroz az idők végezetéig csak nehogy dolgozni kelljen, inkább több diplomát szerezzenek csupán presztizs kérdésből.
Aztán mikor végeznek, utánna jönnek rá hogy hoppá, telítettség van a végzettségemmel így elmegyek a Tescoba árufeltöltőnek...
Én most váltottam egy manuális casio órára, mivel több év okosóra használat után úgy döntöttem, legyen elegáns, szép megjelenése ha már mindenhol a csuklómon van. Szerintem nem vesztette el funkcióját a karóra mint eszköz, én szívebben pillantok a csuklómra mint ahogy előhalásszam a zsebemből a telefont.
És szerintem azért sem fog egy darabig kimenni a divatból. Mert ez az egyetlen ékszer amit jellemzően hordanak a férfiak.
Szerintem szokas. Persze, tudom, sokan divatbol hordjak, foleg a kinai “divatmarkak” vacak orait...
En szeretem az orakat, akarhova megyek, mindig van rajtam karora, ugyanis szerintem nagyon elegans tud lenni, es igen, idot is nezek rajta; a telefonom peldaul nagyon sokszor a taskamban van es sokkal egyszerubb rapillantani a csuklomra, mint elobanyaszni a taska melyerol azt a telefont:D
Orakedvelo vagyok, erdekel az orak tortenelme, mukodese, gyonyorkodom a preciz kidolgozottsagukban - itt persze a minosegi orakrol beszelek.
Antik orakat is nagyon szeretem, a “modernebbeket” egyarant. Kedvemtol es oltozekemtol fugg, epp milyet veszek fel.
25N
Hasonlokepp, mint a 28-as, hordok, van is jonehany. Igazabol rosszul erzem magam, ha ora nelkul mentem el veletlen otthonrol, volt pelda, hogy vissza is fordultam egy oraert:) kicsit beteg dolog, nem?
Szerintem holgyon egy szep karora nagyon vonzo tud lenni egyebkent. Es nem is csak azert, mert egy jol megvalasztott karora igenyesseget tukroz..
37/F
Szokás hordani, főleg üzleti körökben, és valamilyen szinten hagyománya is van a karóra viselésnek ebben a szegmensben, de ők nem az ilyen 5-10 ezer forintos darabokkal szaladgálnak, hanem 500 ezer Ft fölött. Valamilyen szinten elegancia és státusz.
Az viszont biztos, hogy a karóra viselők 90%-a nem az idő nézés miatt testi fel a karórát, hanem ez inkább egy karkötő funkciót szolgál jóformán. Egy dísz a csuklón. A fiatalabbak körében az okosóra kissé kiszorította, idősebb generáción, olyan 35-40 fölött már inkább a hagyományos van.
Én őszintén szólva, amikor felteszem a hagyományos karórámat, és elmegyek valahova, ha időt kell néznem, akkor is előveszem a telefont a zsebemből, ha tudom, hogy a karomon van az óra. Nagyon ritka, hogy azon nézzek időt, főleg azért, mert ciki vagy sem, analóg órán picit 1-2 mp-et gondolkodnom kell, mennyit is mutat, pláne ha sötétebb helyen akarom leolvasni, vagy esetleg buliban már piáltam is. Praktikusság szempontjából az okosóra a hasznosabb, az sok mindent tud, viszont elegancia terén meg a hagyományos. A hagyományos sose fog teljesen kikopni, de már egyes fiatalabb üzletemberek is okosórát hordanak sokszor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!