Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Szokás még karórát hordani a...

Szokás még karórát hordani a mai világban?

Figyelt kérdés
Ilyen okos-marhaságokat meg pulzusmérőket kivéve.

2021. márc. 25. 17:11
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
85%
Én sosem voltam igazán karórás, volt, rövid ideig használtam, de már réges régen átvette a telefonom a funkciót, mindig azon nézem az időt. Emiatt részemről már év(tizedek) óta funkcióját vesztette a karóra.
2021. márc. 25. 20:41
 12/31 anonim ***** válasza:
96%

Én általános iskolában hordtam órát, majd kb. 12 évesen, mikor már gyerekesnek tartottam az akkori órámat, leszoktam róla. Kb 4 évvel ezelőtt kértem karácsonyra egy egyszerű, fekete bőrszíjas órát, mert úgy gondoltam, sokkal praktikusabb mondjuk a buszra sietve csak a karomra nézni a telefonom keresgélése helyett, meg az egyetemen a termekben nem volt óra, és nem akartam folyton a telefont nézni, ZH-k közben meg ugye nem is lehetett. Azóta létezni sem bírok karóra nélkül. Közben más lányokon megtetszettek ezek a ma divatos nagy számlapú karórák, először vettem egy bizsut, ami tönkrement kb 1 év alatt, így tavaly karácsonyra kértem egy normális minőségűt. Azóta inkább azt szoktam viselni, de nyáron a régebbi órámat hordom , mert mindig ráizzad a kezemre, és az újnak jobban féltem a szíját.

Viszont mostanság azt vettem észre, hogy a klasszikus órákat egyre inkább felváltják az okosórák. Nekem is van egy egyszerű okoskarkötőm, és mostanában leginkább azt viselem, de ha dolgozni fogok, vagy elegánsabb helyre megyek, biztosan a nagy számlapú órámat teszem fel, mert elegánsabb.

2021. márc. 25. 23:29
 13/31 anonim ***** válasza:
21%

Valóban semmi értelme, egy felesleges zavaró súly a csuklódon.

Meghát ott a teló azon van óra tehát kettő órát minek hordani, ha csak nem rongyrázásnak.

F.

2021. márc. 26. 09:43
 14/31 anonim ***** válasza:
80%

És abba nem gondoltál bele, hogy valaki azért vesz egy szebb karórát, mert neki tetszik és nincs kedve mindig elővenni a mobilját? Nem kell ám ennyire egocentrikusnak lenni :)

2021. márc. 26. 09:56
 15/31 anonim ***** válasza:
22%

Racionálisan gondolkozok, amíg valaki az óráját felemeli a karján és a rácsúszott ingujjat felhúzza, addig seperc alatt kikapom a telómat ugyanennyi idő alatt bármelyik zsebemből.

Nem kell ám értelmetlen frinc-francokat magunkra aggatni.

2021. márc. 26. 10:18
 16/31 anonim ***** válasza:
73%
Hordok, általában luxusmárkákat (Rolex, Patek, AP, VC).
2021. márc. 26. 10:27
 17/31 anonim ***** válasza:
87%

De lehet racionálisan gondolkozni úgy is, hogy közben nem vagy egocentrikus és figyelembe veszel más perspektívákat is. Például: nekem anno motoron ülve hasznos volt, mert nem volt saját órája a motornak, a mobilom meg nem tudtam elővenni (meg nem is szabad) motorozás közben.

És szerinted csak akkor hordanak az emberek órát, amikor inget? :) Pólóban lévő emberen nem láttál még karórát? Azt is garantálom, hogy hátrahúzni egy ingujjat (még ha ingben is lenne az illető) 3 centivel és megnézni az időt sokkal gyorsabb, mint elővenni a mobilt egy zsebből és bekapcsolni a kijelzőt, majd kikapcsolni és visszatenni a zsebbe.

2021. márc. 26. 10:45
 18/31 anonim ***** válasza:
84%
Cartier Santosom van :)
2021. márc. 26. 10:50
 19/31 anonim ***** válasza:
82%
A karóra alapvetően egy státuszszimbólum, a férfi egyetlen ékszere. Ez kb minden csoportra ráhúzható aki hordja, hogy a státuszát fejezi ki valami formában. Aki nem hordja, az is éppenséggel. Sokan azt gondolják, hogy ez egy idejét múlt megállapítás, mert Bill Gates is egy 50 dolláros órában jelenik meg a média előtt, de sokan nem látnak keresztül a marketing fogásokon.
2021. márc. 27. 10:37
 20/31 A kérdező kommentje:
szerintem ez hülyeség, hogy a férfi egyetlen ékszere. Rengetegen hordanak karkötőt, gyűrűt, nyakláncot.. piercinget is
2021. márc. 27. 12:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!