Szokás még karórát hordani a mai világban?
Én általános iskolában hordtam órát, majd kb. 12 évesen, mikor már gyerekesnek tartottam az akkori órámat, leszoktam róla. Kb 4 évvel ezelőtt kértem karácsonyra egy egyszerű, fekete bőrszíjas órát, mert úgy gondoltam, sokkal praktikusabb mondjuk a buszra sietve csak a karomra nézni a telefonom keresgélése helyett, meg az egyetemen a termekben nem volt óra, és nem akartam folyton a telefont nézni, ZH-k közben meg ugye nem is lehetett. Azóta létezni sem bírok karóra nélkül. Közben más lányokon megtetszettek ezek a ma divatos nagy számlapú karórák, először vettem egy bizsut, ami tönkrement kb 1 év alatt, így tavaly karácsonyra kértem egy normális minőségűt. Azóta inkább azt szoktam viselni, de nyáron a régebbi órámat hordom , mert mindig ráizzad a kezemre, és az újnak jobban féltem a szíját.
Viszont mostanság azt vettem észre, hogy a klasszikus órákat egyre inkább felváltják az okosórák. Nekem is van egy egyszerű okoskarkötőm, és mostanában leginkább azt viselem, de ha dolgozni fogok, vagy elegánsabb helyre megyek, biztosan a nagy számlapú órámat teszem fel, mert elegánsabb.
Valóban semmi értelme, egy felesleges zavaró súly a csuklódon.
Meghát ott a teló azon van óra tehát kettő órát minek hordani, ha csak nem rongyrázásnak.
F.
És abba nem gondoltál bele, hogy valaki azért vesz egy szebb karórát, mert neki tetszik és nincs kedve mindig elővenni a mobilját? Nem kell ám ennyire egocentrikusnak lenni :)
Racionálisan gondolkozok, amíg valaki az óráját felemeli a karján és a rácsúszott ingujjat felhúzza, addig seperc alatt kikapom a telómat ugyanennyi idő alatt bármelyik zsebemből.
Nem kell ám értelmetlen frinc-francokat magunkra aggatni.
De lehet racionálisan gondolkozni úgy is, hogy közben nem vagy egocentrikus és figyelembe veszel más perspektívákat is. Például: nekem anno motoron ülve hasznos volt, mert nem volt saját órája a motornak, a mobilom meg nem tudtam elővenni (meg nem is szabad) motorozás közben.
És szerinted csak akkor hordanak az emberek órát, amikor inget? :) Pólóban lévő emberen nem láttál még karórát? Azt is garantálom, hogy hátrahúzni egy ingujjat (még ha ingben is lenne az illető) 3 centivel és megnézni az időt sokkal gyorsabb, mint elővenni a mobilt egy zsebből és bekapcsolni a kijelzőt, majd kikapcsolni és visszatenni a zsebbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!