Hogy kezeljem a vásárlásmaniámat?
velem is ez van, de mivel nem sok oromom van az eletben mostanaban, szerintem belefer neha, nem lehet mindent teljesen megvonni magunktol.
ami segithet:
- jelolj ki egy keretet, hogy pl ebbrm a honapban x osszeget kolthetsz ruhakra/sminkelre es figyelj is ra oda. ha tulleped, kovetkzo honapban annyival kevesebbet kolthetsz.
- probald magad lefoglalni mas dolgokkal, tudatosan ne nezegesd ezeket az oldalakat, akciokat. ha drogeriaba mesz, ne nezelodj, csak vedd el, amiert mentel es kesz
- szamolj utana, h mennyi penzt elszortal mar felesleges aprosagokra.. na ugye! az is segithet, ha kituzol vmi celt, amire ‘sporolsz’, ami motival, h megalld a vasarlast. mondjuk hogy uj telefont akarsz venni, vagy elutazni japanba es tudod, h ezek tobbet ernek, mint a 20. lila koromlakk. igy lesz celja a sporolasnak, nem csak az, hogy felesleges megvenni
- kicsit drasztikusabb, de hatekony, ha felallitasz egy olyan szabalyt, h csak akkor vehetsz ujat, ha valami elfogy, kiselejtezed, tuladsz rajta. en pl online arulom a nem hordott, de draga, szep dolgaimat, es ha megvesznek egy cipot, akkor vehetek ujat. persze nem vagyok tul szigoru, enelkul is veszek ujat, csak igy jobb erzes..
En is igy vagyok, ha van penzem oromom lelem a vasarlasban. Es sajnos a mindennapokban a dolgaim felet sem tudom hasznalni.
Viszont az elmult evben szinte alig vettem magamnak valamit, es rajottem, hogy mennyi mindenem van.(samponbol is veszek tobbet, ha akcios) Talaltam segito csoportokat, es adtam sok ruhat, cipot raszorulonak.
Probalj meg neha szanalni a cuccaid kozott, talalsz-e olyat, amit mar sosem hordanal, azt ajandekozd el, vagy add el. Tudod, hogy jo helyre kerul, valaki biztos raszorul :)
A masik tippem, hogy probalj valami mas elfoglaltsagot keresni a vasarlas helyet. Csinalhatsz egy kihivast magadnak, hogy pl 1 honapig nem veszel semmit(csak elelmiszert). Utana megnezed, hogy meg birod-e tovabb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!