Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Vásárlásmániás lennék?

Vásárlásmániás lennék?

Figyelt kérdés

Sosem voltak rendes ruháim, ezért most, hogy dolgozom, nekiálltam ruhatárat felújítani.

Sajnos a végén azt vettem észre, hogy lett egy csomó holmim, amiket imádok és használok, de elköltöttem egy hónap alatt 100 ezret.

Sminktermékeim sem voltak, így vettem egy minöségi BB krémet, meg egy szájfényt.

Ezzel még mind nem lenne akkora gond, csakhogy megláttam a boltban egy cuki pulcsit, és 3 napja meg akarom venni, holott 3 pulcsim van már.

Ugyanez a sminkkel. Kitaláltam, hogy szeretnék még egy szájfényt, egy korrektort meg egy szempillaspirált is, 10 ezer a 3 dolog együtt, és fizu csak hétfön :(((

2015. szept. 24. 00:42
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha a fizetésed jelentős részét cuccokra költöd, akkor mániákus vagy. Itt nincs értékhatár, az számít, hogy relatíve mennyit költesz. Ha a fizut várod, akkor már túl sokat.
2015. szept. 24. 02:02
 2/7 anonim ***** válasza:
Nincs veled baj. Mindössze az eddig elmaradt vásárlásokat akarod minél hamarabb pótolni. Ezzel az a probléma, hogy ennek kemény anyagi vonzata van, ami nem áll feltétlen rendelkezésedre. Én azt mondom rakj félre minden hónapban valamennyit, amit ruhákra, kozmetikumokra költesz, és állíts fel egy fontossági sorrendet. Így nem lesz baj
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha a fizetésed jelentős részét cuccokra költöd, akkor mániákus vagy. Itt nincs értékhatár, az számít, hogy relatíve mennyit költesz. Ha a fizut várod, akkor már túl sokat.
 4/7 anonim ***** válasza:
Nincs veled baj. Mindössze az eddig elmaradt vásárlásokat akarod minél hamarabb pótolni. Ezzel az a probléma, hogy ennek kemény anyagi vonzata van, ami nem áll feltétlen rendelkezésedre. Én azt mondom rakj félre minden hónapban valamennyit, amit ruhákra, kozmetikumokra költesz, és állíts fel egy fontossági sorrendet. Így nem lesz baj
 5/7 anonim ***** válasza:

Mindenki beduplázott a kommentekben :D

Szar a fórummotor :D

2015. szept. 24. 02:04
 6/7 anonim ***** válasza:

Leküzdhetetlen késztetést érzel az iránt, hogy vásárolj? Vagy csak a szükséges dolgokat veszed meg,amik minőségibbek, mint egy kínali boltban vett vackok?

Szerintem teljesen rendben van, hogy a ruhatárad felújítására kicsit több pénzt költöttél,mint számítottad. Ha csak olyan dolgokat veszel, amik tényleg fontosan és használni is fogod őket, nem vagy mániákus. Ha kell az a kinézett pulcsi és használni is fogod, vedd meg, ha telik rá. Fizetés után bemész a boltba, és hopp, már a tiéd is, addig meg kibírod nélküle.

Ha ezek után is állandóan vásárolgatni fogsz, akkor viszont a helyedben elgondolkoznék, hogy lehet, baj van.

2015. szept. 24. 10:09
 7/7 opened paradise ***** válasza:
Ha nem fog ez menni hónapokig és úgy,hogy nem is használod a cuccokat,akkor nem.
2015. szept. 24. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!