Magyarországon miért nem terjedt el a monokini/topless napozás?
Mi az oka, hogy a környező országokban elfogadottabb?
Amíg a 70-80'as években a női egyenjogúság egyik szimbólumaként tombolt a félmeztelen strandkultúra a nyugati és keleti országokban egyaránt, addig Magyarországon, a legvidámabb barakkban sosem volt elterjedt. Mi lehet ennek az oka? Mostanra gyakorlatilag külföldön is csak a 45+ korosztály gyakorolja, nem lenne szerencsésebb a testképzavar elkerülése szempontjából, ha többen vállalnák fel magukat fiatalon-idősen?
Én olyan ruhát veszek fel amiben nem vagyok szégyellős.
De mivel te nő vagy így nem is próbálom megfejteni az agyműködésedet, inkább kerüllek benneteket nagy ívből...
21.
Köszönjük a coming outodat, elfogadunk így is, de megfogalmazhattad volna a férfiak iránti vonzalmadat kulturáltabban is
A férfi mellben ugyan úgy vannak olyan idegződések, mint a nőiben, sőt valójában még elcsökevényesedett tejcsatornáik is vannak.
Na most a női mell célja egy gyerek táplálása, másodlagos célja kultúrától függően lehet intim/szexuális jellegű is, de nem az az alapvető célja. Egy férfi mell nem szolgál gyermek táplálására, ellenben a mellbimbójuk ugyanúgy megkeményedik inger hatására, mint a nőké. Ergo ha a logika útján nézzük, egy férfi mell sokkal inkább szexuális/intim jellegű mintsem a női.
Az, hogy jelenleg a női mellet tartjuk annak pusztán kulturális képződmény, ami sokáig sok bépnél nem így volt.
Magyarországon NAGYON elterjedt volt a topless napozás - a nyolcvanas években, de még a kilencvenes évek elején is. Erről nemcsak személyes élményeim vannak - akkor voltam kamasz, naná, hogy ki voltam hegyezve a témára -; de van például egy '90-es kiadású Lonely Planet Hungary útikönyvem is, amelyben a szerző, bizonyos Steve Fallon, azt írja a magyarországi strandokról, hogy "going topless almost seems to be the norm for women". Ami engem illet, a kilencvenes évek elején még a saját angoltanárnőmbe is belebotlottam egy strandon, úgy, hogy ő "toplessben" volt...
Hogy a mai huszonéves lányok miért prűdebbek/szégyenlősebbek, mint amilyenek anyáik voltak ugyanennyi idős korukban, nem tudom.
Tippjeim vannak. Előfordulhat, hogy a topless strandolás csak egy divat volt, és egész egyszerűen elmúlt, ahogy a divatok általában. Végül is, a nyolcvanas évek frizuradivatja is a múlté már, miért pont a strandolási szokások maradtak volna változatlanok. Nyilván nehezebb ledobni úgy a bikinifelsőt, ha mindenki más magán hagyja - 30-35 évvel ezelőtt könnyebb volt, mert minden harmadik-negyedik nő félmeztelen volt a strandon. De az is lehet, hogy a mai huszonéves lányok kevésbé elégedettek általában a testükkel, vagy konkrétan a mellükkel, mint amilyenek az egy generációval előttük járók voltak. Ne felejtsd el, hogy ők a mai női magazinokban és az Instán is agyonretusált modelleket látnak, a bulvárműsorok meg egyébről sem szólnak, mint hogy melyik celeb mekkora és milyen formás műmelleket csináltatott magának. Ezekhez képest a saját, természetes mellüket "tökéletlennek" érezhetik (noha igazából nincs okuk rá). Ezért nem teszik közszemlére a strandon. Aztán persze az is lehet, hogy a férfiak szemtelenedtek el a korábbiaknál jobban, és a beszólásoktól akarják magukat megkímélni a nők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!