Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Magyarországon miért nem...

Magyarországon miért nem terjedt el a monokini/topless napozás?

Figyelt kérdés

Mi az oka, hogy a környező országokban elfogadottabb?

Amíg a 70-80'as években a női egyenjogúság egyik szimbólumaként tombolt a félmeztelen strandkultúra a nyugati és keleti országokban egyaránt, addig Magyarországon, a legvidámabb barakkban sosem volt elterjedt. Mi lehet ennek az oka? Mostanra gyakorlatilag külföldön is csak a 45+ korosztály gyakorolja, nem lenne szerencsésebb a testképzavar elkerülése szempontjából, ha többen vállalnák fel magukat fiatalon-idősen?

2020. aug. 3. 01:05
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
8%
A monokini az az egyrészes fürdőruha.
2020. aug. 3. 01:10
 2/26 anonim ***** válasza:
97%
1 régebben így hívták a csak bikinialsóban történő napozást
2020. aug. 3. 01:22
 3/26 anonim ***** válasza:
72%

Az hogy Mo-n rengeteg ember úgy általánosságban elég prűd, na meg mint mondtad a női egyenjogúsággal asszociálják a dolgot ami szintén nem túl divatos.

Én mondjuk nem szoktam bikini felsőt hordani, de tényleg nem túl gyakori.

2020. aug. 3. 02:20
 4/26 anonim ***** válasza:
88%

Voltak nudista strandok tudtommal még egy 15 éve Magyarországon

Egyébként azért nem szokás mert a magyar férfiak állandóan bámulják a félmeztelen - meztelen nőket és ez az állandó bámulás sokakat zavar

2020. aug. 3. 03:11
 5/26 anonim ***** válasza:
79%

A 4-es válasszal értek egyet.

A magyar mentalitás valami iszonyú perverz. Ami nem rossz... az ágyban. Viszont azt baromira utálom, hogy a férfiak mindenbe is megbámulnak.

Nem is beszélve a rengeteg fétishről, ami előfordul (pl. A múltkor strandon már hideg kezdett lenni és felvettem zoknit ((alapból nagyon lábfázós vagyok)) és amikor húztam fel folyamatosan bámult egy csávó kiéhezett tekintettel. Nem furán, vagy nem értőn, komolyan majdnem elcseppent a nyála)

2020. aug. 3. 06:20
 6/26 anonim ***** válasza:
79%

Igen, az lehet benne, hogy amíg normális emberek nem egymás testet furkeszik, addig itt ez lenne.

Másrészt valóban a prudseg. Én se napoznek nyilvános helyen felső nélkül pedig nincs rossz mellém 3 gyerek után sem.

De pl a férjem azon csodálkozik, hogy a nők miért vesznek fel tangas fürdőruhát. Neki már ez is sok. Azt mondta hogy nekem nem engedné és kész. Nem mintha a nagy seggemre azt akarnék húzni, de hát na, egy 35 éves pasi így gondolja, pedig ez csak egy tangas bugyi a strandra...

2020. aug. 3. 07:38
 7/26 A kérdező kommentje:

Romániában és Horvátországban ezek szerint előrébb tartana a női egyenjogűság társadalmi folyamata?

Lehet, hogy a pont bámulás az egyenes következménye annak, hogy itthon ez elég ritka. Teszem azt úgy szocializálódunk, hogy a lányok eltakarják pl. a köldöküket, akkor amint fedetlen lesz az ominózus terület, minden tekintetet odavonzana. Rövid idő múlva meg elfogadott lenne, ha sokak csinálják.

Ennyire más lenne az emberek mentalitása átlépve a határt pl. Romániában vagy Horvátországban?

2020. aug. 3. 07:41
 8/26 anonim ***** válasza:
88%

Ja, és akkor tegyük ki magunkat zaklatásnak, csakhogy deszenzitiváljuk a pasikákat?

Amúgy miért ne változhatna országhatáronként a mentalitás? Már Budapesttől pár kilométerre is más egy csomó minden.

2020. aug. 3. 10:55
 9/26 anonim ***** válasza:
97%

Amíg azért is megszólják egyesek a nőket, mert a ruháján keresztül kicsit átlátszik a mellbimbó formája, addig az se lesz elfogadott, hogy a strandon felső nélkül napozzon. Kb. 2 hete volt egy olyan kérdés, hogy egy nő arra volt kíváncsi, hogy mit tehetne a borzasztó szomszédlány ellen, aki képes a közös udvarukor tangás fürdőruhában napozni (felsővel persze). Teljesen fel volt háborodva, hogy ez milyen illetlen és biztos azért csinálja, hogy mutogassa magát és idegesítse a szomszédokat. Ezek után el se tudom képzelni sokan mennyire kiakadnának és milyen megjegyzéseket tennének, ha elkezdene a nők egy része melltartó nélkül napozni.

Én nem is szívesen tenném, biztos nagyon kénylemetlenül érezném úgy magam. Persze biztos más lenne azért, ha ez egy teljesen normális, hétköznapi, elterjedt dolog lenne és így senki nem bámulna és senkit nem is érdekelne. Ez viszont még egy jó darabig biztos nem fog bekövetkezni.

2020. aug. 3. 13:23
 10/26 anonim ***** válasza:
73%

#4 "Egyébként azért nem szokás mert a magyar férfiak állandóan bámulják a félmeztelen - meztelen nőket és ez az állandó bámulás sokakat zavar"

Szerintem pont, hogy nem a puszta bámulás van mögötte. Elvégre egy csomó "vetkőzési szintet" megléptünk az elmúlt száz évben (pl. az első bikinik viselői is szinte meztelennek tűntek az akkoriban szokásos fürdőruhákhoz képest, és valószínűleg elég nagy figyelmet kaptak).

Inkább az érthetetlen idegenkedés a női melltől (és különösen a mellbimbótól), ami a hétköznapokat is átszövi, és ami miatt a melltartó nélkül mutatkozó nő kap hideget-meleget, bámulást, beszólást, rosszallást férfitől-nőtől egyaránt.

2020. aug. 3. 13:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!