Ez a szemszín szerintetek tisztán barna?
Tudom, tudom, first (second) world problems, de most egy pillanatra kíváncsi lettem. Nem életbevágó kérdés.
Az utolsónál már jobbak a fényviszonyok, így jobban látszik a zöld is.
Engem is sokan “lebarnaszeműznek”, amit rühellek. Erős, természetes fényben jön ki igazán a valódi színe, ami nagyon hasonlít a tiédre, - csak sötétkék kerete van, az alapja szürkészöld, nincs benne sárgás tónus, középen pedig van egy barna csillag.
Én mondjuk rühellni nem rühellem, ha azt kapom meg, hogy barna, csak felteszem magamnak a kérdést, hogy akkor most az illető eleve nem képes annyi színárnyalatot megkülönböztetni/érzékelni, mint én, vagy szimplán nem szarozik, csak rávágja a barnát minden színre, ami hasonlít arra (?). :D
De igen, a jelenség ismerős.
"A centrális heterokróm szemeknél egyébként hivatalosan a külső színt tekintik a szem színének"
Ezt pl. még nem hallottam, köszi. Pont azért merült fel ma bennem ez a kérdés, mert csomó internetes platformon a választható opciók kifújnak ott, hogy kék, zöld és barna. Ha neked is ilyen a szemed, akkor hadd kérdezzem már meg, hogy a külső színt te hogyan neveznéd? Azzal gyűlik meg a bajom. (Egyébként hogy a kettő közül éppen melyik dominál, azt nagyban meghatározzák a fényviszonyok, tudok "csalni" a ruháim színével is, gondolom, vagyunk vele így egy páran.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!