Hülyeség követni az aktuális divatot?
Fatális hülyeség: megöli az egyéniséget, felesleges pénzkidobás, - már mint az, hogy pénzt adsz ki olyan ruhadarabokért, amik NEM IS TETSZENÉNEK, ha nem nyomnák az arcodba, mégis megveszed, mert elhitetik veled, hogy ez mennyire jó, közben semmi közöd hozzá.
Tévedés ne essék: SZOKTAM fast fashion üzletekből vásárolni, - igaz, nem túl sokat, de néha visszajön 1-2 elem, ami illik a stílusomhoz, és csak kontinensen kívül vagy horror áron tudnám beszerezni.
Kötődöm a ruháimhoz, minden kis részletük engem jellemez. Az évek során kitapasztaltam, hogy mi áll jól az alkatomhoz és a színeimhez, és mi az, ami esélytelen.
Az ilyen gondolkodás megöli az egyéniséget, az önkifejezést. Elég ránézni a mai tinikre: mintha futószalagon gyártották volna őket. Valószínűtlennek tartom, hogy mindenkinek pont ugyanaz a táska/cipő tetszene, ha nem lebegne előttük egy instant minta.
Persze, közülük sem kell mindenkit pokolba küldeni, mert ahogy visszaemlékszem, tiniként sem találtam sok nekem tetsző dolgot az üzletek polcain, - a szüleim mégis rám erőltették, hogy “márpedig kell egy pulóver”, - így évekig jártam olyan ruhákban, amik bár a legújabb divat elemei voltak, nem éreztem magamat jól bennük, egyáltalán nem lehettem önmagam. Gyűlöltem így öltözni.
Inkább veszek ritkábban drága ruhákat (amik általában darkshopokból, alternatív márkáktól származnak), mint hogy legyen egy szekérderéknyi felesleges ruhám, - aminek egyébként is max. az 1/4-ét hordom.
Rengeteg tervet készítettem már, milyen ruhákat viselnék még szívesen, - minden álmom, hogy majd egyszer elmélyítsem a tudásomat varrás/ruhakészítés terén, és el tudjam készíteni az egyedi tervezésű dolgaimat is.
Szerintem van a divatnak jó oldala is valamilyen szinten. Amilyen gyorsasággal cserélődnek a divatosnak vélt ruhadarabok az üzletekben, van ideje az embernek körülnézni, hogy milyen darabok illenének bele a ruhatárába.
Például én sosem tudtam hova tenni a csípőnadrág divatját. Undorítónak tartom magát a szabását is, nem áll jól az alakomon. Konkrétan fellélegeztem, mikor kiment egy időre a divatból. A mostani nadrágdivat azonban nekem kedvez. Most próbálok bespájzolni mom jeans-ekből és magas derekú szövetnadrágokból, mielőtt megint ezekkel a förmedvényekkel lesznek tele a polcok mindenütt.
A divatot is lehet ésszel kezelni, úgy gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!