Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Árthat-e az arcomnak?

Árthat-e az arcomnak?

Figyelt kérdés

Elkezdtem használni az Alpecin Hybrid koffein sampon elnevezésű sampont, mert bár nem latvanyosan, de elkezdtem kopaszodni, viszket a fejbőröm, és ez jó rá, hidratál stb.

Igazából amikor hajat mosok, akkor már az egész fejemet és a nyakamat is megmosom azzal amit a kezemmel viszek fel a hajamra.

Gondolom én - de javítsatok ki, ha nem - hogy a benne lévő koffein miatt viszont kipirosodik az arcom, főleg a homlokom és a szem környéki rész.

Eddig most harmadszorra mosakodtam így, ezután nyilvan nem fogok, de a kívancsiság hajt, hogy miért pirosodott ki a bőröm és ártalmas-e ez neki?

2018. nov. 9. 13:34
 1/3 anonim ***** válasza:

Allergiás reakció lehet. Irritálja a sampon valamelyik összetevője. (nekem a mentollal van hasonló tapasztalatom) Feltehetően az egész fejbőr ilyen csak a hajad miatt nem látszik.

Én azonnal abbahagynám a sampon használatát.

Amennyiben viszket a fejbőröd érdemes volna kipróbálni a gyógyszertárban kaphat korpásodás elleni samponok valamelyikét. Vagy még jobb lenne elmenni egy bőrgyógyászhoz, aki meg tudná állapítani a pontos okot. Ez állhat a hajhullás hátterében is adott esetben.

2018. nov. 9. 14:47
 2/3 anonim ***** válasza:

Mosakodni samponnal????

Nem ajànlatos, a sampon lúgos. Eltolod a bőröd ph-ját. Még jó hogy kipirosodik.

2018. nov. 9. 15:01
 3/3 anonim válasza:
Az összetevők közül valamelyikre érzékeny a bőröd, nem feltétlenül a koffeinre.
2018. nov. 9. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!