Miért mondják, hogy a hűtőnek nem tesz jót, ha a lábast úgy teszik bele, hogy még nem hűlt ki? Hogy árthat ez a hűtőnek?
Figyelt kérdés
2014. szept. 25. 15:51
1/2 anonim válasza:
Ez inkább a többi ételnek árt, mert felmelegszenek, mire a másik lehűl.
A hűtőnek azért nem jó, mert ezt a meleget még pluszban ki kell vinnie a többi veszteség mellett - tehát folyamatosan menni fog, vastagszik a jég benne, stb. mellékhatás lesz.
2/2 anonim válasza:
A meleg lábasból gőz is áramlik ki, amely a hűtő hideg falára csapódik ki. Többletenergia kell, továbbá a beltér hamarabb eljegesedik, ami a hűtés hatásfokát rontja. Összességében többet időegység (év) alatt többet működik, vagyis rövidebb az élettartama.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!