Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Fogamzásgátló pattanásra?

Fogamzásgátló pattanásra?

Figyelt kérdés

Nagyon köszönöm,aki elolvassa és válaszol!

Már 10 éves korom óta küzdök a pattanásokkal,20 éves leszek,de még mindig vannak :( annyira el vagyok keseredve,már nagyon sok mindent kipróbáltam,de semmi nem használt :( már voltam kozmetikusnál,

bőrgyógyásznál,megvettem minden hülyeséget,de semmitől sem javult. Olyan is előfordult,hogy csak azért nem mentem be suliba mert nagyon szégyelltem magam,most is egész nyáron itthon ültem,nem is akarom elhagyni a házat ilyen fejjel :( pedig már elkezdtem szedni vitaminokat is (E és B vitamin) már kipróbáltam itthoni arcpakolásokat is. Itt olvastam,hogy a csalántea nagyon jó zsíros pattanásos bőrre,megvettem,hetek óta iszok naponta 2 csészével, az arcomat is mosom vele,de egyáltalán nem jobb,semmi változás. Nem eszek zsíros ételeket,sőt,szinte már enni sem merek,van hogy naponta csak egy-két zsömlét eszek. Azt mondják a fogamzásgátló segíthet eltüntetni a pattanásokat,most már ott tartok,hogy képes lennék csak ezért felíratni. Ez tényleg így van,szebb lesz tőle a bőröm,eltünteti a pattanásokat?

2016. aug. 25. 14:22
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem ajánlom. Nem is mindenkinél tünteti el. És elég sok mellékhatása van, főleg hosszú távon. Nagyon felborítja a természetes hormonműködést.

Valami oka van, hogy ennyire pattanásos vagy. Pl. lehet valami hormonális probléma is, amire ha fogamzásgátlót szedsz, akkor csak még rosszabb lenne.

Van egy csomó nőgyógyászati probléma, ami megemelkedett ösztrogénszinttel jár és pattanásokkal.

Szóval szerintem egy alapos kivizsgálás, egy jó, lelkiismeretes orvos kéne neked, nem csodaszerek és nem fogamzásgátló.

2016. aug. 25. 14:30
 2/7 anonim ***** válasza:

Persze!

Köhögésre meg hashajtó!

2016. aug. 25. 14:41
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ. Megfogadom a tanácsát az első válaszolónak.
2016. aug. 25. 14:52
 4/7 anonim ***** válasza:
74%

Szia! :)

19 éves vagyok és a sztorim hasonló, mint neked.. 10-11 éves korom óta borzasztó pattanásos vagyok, mondjuk nekem más "tünet" is párosult hozzá pl : erős izzadás, erős szőrzet, rendszertelen havi.. Eleinte csak az első dologgal foglalkoztam, mert az izzadást betudtam annak, hogy elég parázós vagyok, a rendszertelen havit annak, hogy még fiatal vagyok, a szőrzetet meg annak, hogy ez a fekete hajú nők sorsa..

Szóval eleinte kozmetikushoz jártam, és mindenféle kenceficét kipróbáltam..Aztán mentem bőrgyógyászhoz, ittam én is a különféle teákat..sikertelenül

Aztán mivel csak nem akart beállni a havi, és minden más tünetem csak erősödött háziorvos javaslatára elmentem nődokihoz.. Kiderült, hogy PCOS-om van. Erre kaptam fog.gátlót, hogy ezzel emeljék az ösztrogén szintemet + diéta.

Most 19 éves vagyok, éééss alig van 1-2 pattanásom így közel 1 év kezelés után.

Egy út a nődokihoz nem árthat kivizsgálás céljából :)

2016. aug. 25. 17:50
 5/7 anonim ***** válasza:
73%
Nem old meg semmit a fogamzásgátló. A probléma okát kell kideríteni és kezelni, akkor szűnnek meg a pattanások. Szóval magán bőrdoki, nőgyógyász és vizsgálatok... kb ez a kezdés.
2016. aug. 25. 21:37
 6/7 anonim ***** válasza:

Én nem ajánlanám. A pattanásokra felírt fogamzásgátlók többségénél fel is tüntetik mellékhatásként a depressziót, vagy öngyilkosságra való hajlamot. Mindenképpen konzultálj bőrgyógyásszal.

Nekem az AHA gyümölcshámlasztás is sokat segített (:

2016. aug. 27. 13:28
 7/7 anonim ***** válasza:
Először menj el inkább orvosokhoz, nekem rengeteg pattanásom volt, kiderült hogy a torokmandulámnak volt valami fertőzése és miután kivették rá pár hónapra el is tűntek a pattanások.
2016. aug. 27. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!