A kérdés hülyén hangzik, de hogy kell jól zuhanyozni? Miután bekentem magam tusfürdővel, dörzsölnöm is kell a bőröm, vagy elég, ha mindenféle dörzsölés nélkül leöblítem magamról a tusfürdőt?
Kicsit dörzsölni, illetve a kezeimmel eldolgozni a tusfürdőt.
Amúgy mindennap zuhanyzom :)
A kezeidet is átdörgölöd, ha megmosod, nem? Nem csak rárakod a szappant, oszt kész :D
Mondjuk én eleve pamaccsal fürdöm, az meg dörzsiz.
Persze, egy picit dörzsölöm mindenhogy, de miután felkentem, már nem igazán szoktam, inkább csak öblítek.
Pamacsot nem szeretek használni, épp azért kérdezném, hogy anélkül is úgy kell-e "dörzsölnöm" magam a kezeimmel, mintha lenne a kezemben pamacs.
Valamit szerintem használj, ha nem pamacsot akkor szivacsot, vagy egy rongyot, akármit... attól hogy magadra kensz tusfürdőt még nem viszi le a koszt.
Ugyanaz mint az edényeknél, ráöntöd a koszos tányérra a mosogatószert, az nem viszi le a koszt, zsírt csak úgy magától.
Ez a nap kérdése.
1. Bevizezed magad.
2. Tenyeredbe öntesz egy kevés tusfürdőt.
3. Szétkened magadon és felhabosítod. (Vagyis mosod magad, ahogy a kezedet mosod szappannal, csak most egész testtel csinálod.)
4. Öblítesz.
:)
Ugye nem kell nagyon erősen dörgölnöm magam?
A 3. pontban vízsugár nélkül végigdörzsölöd magad kézzel. Vízsugárra az 1. és 4. pontban van szükség. Dörzsölni pedig pont úgy kell, mint kézmosáskor, nem kell letépni magadról a bőrt, egy kellemes masszázshoz hasonló erősségű dörzsölés jó - de igazából ahogy jól esik.
Nem bántásból, de hol éltél eddig? Valami dzsungelben? :)
Úgy látszik, nem tanították meg rendesen :(
Amúgy köszi :)
A kézmosást se túl jól csináltam, mert miután bevizeztem a kezem és megfogtam a szappant, rögtön engedtem is rá a vizet, és a kezem a csap alatt dörzsöltem.
De legalább már tudom, hogy kell rendesen :)
Youtube-on van néhány videó, pl. ez:
https://www.youtube.com/watch?v=vYwypSLiaTU
Jó sokáig mossa és jó alaposan.
Normál kézmosásnál is így kell, vagy ez inkább egészségügyi dolgozóknak szól? Én simán egymásnak dörzsölöm a tenyereimet, illetve az ujjaimat összekulcsolom, és úgy. Szerintem ez elég, vagy a többi lépés is kell?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!