Kipróbáltam a kávés hajpakolást, írtó büdös volt a szalakáli miatt, és idegesített a sok kávészemcse, mert alig lehetett kimosni a hajból, ha előre lefőtt kávét kutyulok össze a többi hozzávalóval (igaz nem lesz massza belőle) az baj-e?
Igaz, hogy ez a kávés hajpakolás növeszti a hajat? Akár 5cm-el is? Nem tudom, hogy igaz-e, de egy pár próbát megér.
Aki nem tudná miről van szó:
2 evőkanál citromlé, 1 evőkanál ecetet elkeverünk 2 tojássárgájával és fél csomag szalakálit belekeverünk, majd annyi kávét, hogy massza legyen belőle, ezt rákenni vizes hajra, 1 óráig állni hagyni, fóliát is rálehet tenni a hajra, hogy ne hulljanak le a kávészemcsék, + a nyakba egy törölközőt |biztonság kedvéért|. Balzsamot és Sampont utánarátenni már nem szabad!
Ez lenne a recept, de annyira büdös volt, hogy én sajna rátettem sampont meg balzsamot rá fél órára miután lemostam a pakolást...ez baj, és tényleg növeszti a hajat? Kinek vannak tapasztalatai erről kapcs.-ban? És még1szer kérdem, hogy ha lefőzött kávét teszek a kotyvalékba az baj? Előre is köszi!!!!!!!!!
szia!
én másfél hete próbáltam ki, és én úgy tudom hogy havonta egyzser kell, vagyis azb első használat után már állítólag nőnie kellett volna. Nade: nekem festett hajam van és látszik ugye a lenövésből h többet nőtt-e vagy sem. De nekem ugyanúgy nőtt mintha nem is kentem volna rá semmi hajnövesztőt. De ez lehet hogy csak nálam van így, és másoknak segített a hajnövekedésben, de nekem egyáltalán nem.
Sőt: a hajam iszonyú büdös lett tőle, és többszöri hajmosás után is érződik rajta az a büdös kávé illata. (amúgy szeretem a kávé illatát, de nem a hajamon).
Én biztos nem próbálom ki többször, macerás is tele lett az egész fürdőszoba kávészemcsékkel, mikor kentem a hajamra akkoriis, meg amikor lemostam.
Csak a saját tapasztalatomat tudom írni: nekem egy hónapban két centit nőtt a hajam úgy, hogy betartottam az utasításokat. Igen, irtó büdös, de engem leginkább a kávészag idegesít.
Azért nem szabad a pakolás után samponozni, mert a lúgos kémhatású sampon semlegesíti a kávé hatóanyagát, a csersavat. Ezzel kb. azt éred el, hogy semmit nem fog használni a pakolás.
A lefőzött kávé azért nem jó, mert egy az egyben lefolyik a hajadról, csersavastul, mindenestül, így szintén nem ér semmit az egész. Persze, én is gondolkodtam egy ideig főtt kávéban, aztán rájöttem, hogy pont a szemcsékből lassan kioldódó csersav a lényeg. El kell viselni a szemcséket sajnos.
köszi a válaszokat! :)
Egy hónapban hány centimétert nő a haj? 1-et? Én legalábbis úgytudom...megéri szenvedni a pakolásal, ha csak 2centit nő a haj? :SSS
HÁHÁHá...Én is ezt csináltam, apám ma mekkorát röhögök magamon:D Én is több mint fél órát mostam mire kijött és sok eredményt nem láttam...
A következő alkalommal, gyorsanoldódó kávégranulátumból egy evőkanál ecetből, egy evőkanál vízből és egy kevés aszkorbinsavból csináltam pakolást, na ez mindjárt jobb volt...:)
Nekem egy hét alatt nőt 5 cm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nekem is hihetetlenül hangzik de a centik ezt mutatják:D én nagyon belemaszíroztam a fejbőrbe!
Utolsó előtti válaszolónak üzenem, hogy köszi a tippet! =)
Utolsó válaszolónak, pedig :Jó Neked! Én is akkor megpróbálom jól belemaszírozni :D
Képzeljétek el feketében.Nem kellene?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!