Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha tésztát gyúrok, akkor...

Ha tésztát gyúrok, akkor miért kell a zsiradékot a végén hozzágyúrni? Miért nem lehet a többi hozzávalóval együtt?

Figyelt kérdés
Kakaóscsigát csináltam ma és ezt írta a recept, de más sütiknél is olvastam már. A végén már nehezebb jól összegyúrni.
2009. júl. 24. 18:16
 1/3 anonim ***** válasza:

A gyúrt tésztáknál a lisztet kell először elmorzsolni a zsiradékkal,azután a többi hozzávalóval összegyúrni.

A kakaós csiga általában kelt tészta,amit nem gyúrni kell,hanem dagasztani.Ott írják a receptek,hogy a jól megdagasztott tésztához kell az olvasztott zsiradékot apránként önteni,és újra jól megdagasztani kelesztés előtt.

A tésztát kézzel gyúrjuk általában, a kelt tésztát pedig fakanállal szokták dagasztani.Vagy ha kézzel,akkor sem gyúrjuk,hanem alányúlva verjük a tál oldalához.Ettől jobban nem tudom elmagyarázni.Talán valamelyik recept oldalon találsz képet is róla.

2009. júl. 24. 19:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
A kelt tésztá jobban megkel, ha a zsiradék csak késöbb kerül bele.
2009. júl. 24. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:

Kezdő vagyok még, nem tudtam, hogy különbség van gyúrás és dagasztás között, én mindkettőre a gyúrni szót használtam, bár éreztem a különbséget, miközben készítettem a sütit :-) Kézzel szoktam csinálni mindkettőt, eddig sikerélménnyel :-)

Köszönöm szépen a válaszokat!

2009. júl. 24. 22:08

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!