Ha tésztát gyúrok, akkor miért kell a zsiradékot a végén hozzágyúrni? Miért nem lehet a többi hozzávalóval együtt?
A gyúrt tésztáknál a lisztet kell először elmorzsolni a zsiradékkal,azután a többi hozzávalóval összegyúrni.
A kakaós csiga általában kelt tészta,amit nem gyúrni kell,hanem dagasztani.Ott írják a receptek,hogy a jól megdagasztott tésztához kell az olvasztott zsiradékot apránként önteni,és újra jól megdagasztani kelesztés előtt.
A tésztát kézzel gyúrjuk általában, a kelt tésztát pedig fakanállal szokták dagasztani.Vagy ha kézzel,akkor sem gyúrjuk,hanem alányúlva verjük a tál oldalához.Ettől jobban nem tudom elmagyarázni.Talán valamelyik recept oldalon találsz képet is róla.
Kezdő vagyok még, nem tudtam, hogy különbség van gyúrás és dagasztás között, én mindkettőre a gyúrni szót használtam, bár éreztem a különbséget, miközben készítettem a sütit :-) Kézzel szoktam csinálni mindkettőt, eddig sikerélménnyel :-)
Köszönöm szépen a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!