Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sertés oldalast kacsacombbal...

Sertés oldalast kacsacombbal és szárnytővel lehet -e egyűtt sütni, mivel ezek nem egynemü husok?

Figyelt kérdés
2011. szept. 16. 11:55
 1/7 anonim ***** válasza:
Én a fűszerezésben is teszek különbséget, így nem gondolom, hogy jó ötlet azon túl, hogy különböző a sülési idejük.
2011. szept. 16. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
nem, nem lehet együtt sütni őket, max , ha már teljesen puhák pl serpenyőben sütve, sütőben együtt pirítani őket.
2011. szept. 16. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
*úgy értettem, hogy külön serpenyőben megsütve... az oldalas sokkal hamarabb kész, mint pl a kacsacomb.
2011. szept. 16. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
61%
Persze, hogy lehet. Érdekes, de lehet. Az oldalasnak, és a kacsa combnak,szárnytőnek is kb l óra kell letakarva, majd ha minden puha- még 20 perc szabadon sütés. Mi baja lehet? Az oldalast kis fokhagymával, borssal füszerezheted, a kacsa csak sót kiván, mert karakteres ize van.
2011. szept. 16. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
56%
A nagy kacsacombot,ha tényleg 1.5kg, legfeljebb tovább sütöd.Deni-papi
2011. szept. 18. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan süsd együtt őket, amíg mind meg nem puhul. Érdekes lesz az ízük, mert az oldalas kicsit kacsaízű lesz, a kacsa meg oldalas ízű. Bár mindkét hús nagyon finom önmagában, remélhetőleg nem okoznak csalódást együtt sütve.

Azt viszont gondolom tudod, hogy nem a sütéstől puhul meg egy hús, hanem a párolástól. A sütés ropogós, pirosas kérget ad az ételnek, de belül ettől még nyers marad a husika, vagy ha sokáig sütjük, megég a külseje.

A párolás az, ami belül is meg tudja főzni a húst: lefedve, kevés folyadékkal, mérsékelt lángon történő főzés. Ha egy húst túl sokáig párolunk, semmi baja nem lesz, legfeljebb jól megszívja magát a folyadékkal és omlós-puha lesz. Ezért sütheted nyugodtan együtt a húsaidat, különben sincs nagy eltérés a puhulási idejük között.

Igaz viszont, hogy az omlós állapot nem mindig hasznos, pl. szeletelésnél kifejezetten idegesítő lehet, de megkönnyíthetjük a dolgunkat; pihentetjük 10-20 percig, borotvaéles késsel vágjuk és nem fűrészeljük.

Csökkenti a húsok omlósságát, ha félig puha állapotában aláöntünk féldeci konyakot és visszafedjük. A konyak valahogy kontúrossá teszi, hangsúlyosabbá válnak a rostok, nem lesz az a furcsa fűrészporps állaga még a kifejezetten száraz húsoknak sem. Az alkoholtartalom elpárolog, és nem lesz konyakíze sem. Legjobb valamilyan Napóleon brandy, de édes vagy kisüsti jellegű szeszt ne használj, mert azok benne hagyják az ízüket.

2011. szept. 22. 09:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 saqseq válasza:
46%
lehet
2011. szept. 23. 06:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!