Miért kell a gombócot még megfőzni? Hisz a főtt krumplit keverem össze a liszttel, meg a többi hozzávalóval.
Figyelt kérdés
Holnapra készítenék lekváros gombócot most először életemben, szóval extra kezdő vagyok. Segítenétek?
E szerint a recept szerint készíteném, szerintetek ez jó?
Mindenkinek köszönöm!!!
2010. máj. 17. 18:38
1/6 anonim válasza:
Lehet, hogy a krumpli főtt, de a többi hozzávaló (pl.liszt) nem az. Egyébként jó a recept, annyit tennék hozzá, hogy a krumpli nem lehet újburgonya, csak régi, mert az túl vizes hozzá. És ne főzd túlságosan lobogó vízben, mert az szétverheti a gombócot.
2/6 A kérdező kommentje:
rendben, köszönöm!!!
2010. máj. 17. 18:53
3/6 anonim válasza:
És még egy tanács: ha megfőtt a gombóc,akkor tésztaszűrővel vedd ki,és azonnal hideg vízzel öblítsd le a csap alatt. A higedvíz "öösszerántja" a külsejét és nem lesz ragadós a gombócod.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!
2010. máj. 17. 19:20
5/6 anonim válasza:
Ha igazán finom tésztát akarsz, használj kacsa-, vagy libazsírt! Attól habkönnyű lesz, és még hidegen sem keményedik meg a gombóc. A lisztet érdemes fele-fele arányban használni. Tehát a szükséges mennyiség fele sima, a másik fele rétes liszt.
Sok szerencsét, és jó étvágyat hozzá:)
6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon finom lett, köszönöm a segítséget!!
2010. máj. 18. 16:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!