Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy formázzam a gombócot ha...

Hogy formázzam a gombócot ha eleve pépes a massza? Tegyek hozzá zsemlemorzsát? (receptje lent)

Figyelt kérdés

Májgombócleves recept


Hozzávalók:

30 dkg sertésmáj,

1 db zsemle,

2 db tojás,

1 csomó leveszöldség,

1 csomó petrezselyemzöld,

2 evôkanál olaj,

1 l víz, tej, só, bors, Vegeta, pirospaprika, majoránna.


Elkészítés:

A zsemlét beáztatjuk egy tányér tejbe. A sertésmájat megmossuk és ledaráljuk. A zsemlét kinyomkodjuk, a májjal, a tojással és a fûszerekkel összegyúrjuk. Az így elkészített masszából kis gombócokat formázunk. Egy kétliteres edénybe olajat öntünk és a kockára vágott hagymát beletesszük, üvegesre pároljuk. Ezután 1 l vízzel felöntjük, és sóval, borssal, paprikával, petrezselyemzölddel ízesítjük. Beletesszük az alaposan megtisztított, csíkokra vágott zöldségeket és megfôzzük. A végén a májgombócokat fôzzük bele kb 10-15 percel,mielött készre főtt.


2011. szept. 20. 19:04
 1/10 A kérdező kommentje:
Minden megvan már fő is az alaplé szépen,de így gombócot,hogy gyúrjak bele? :( lehet zsemlemorzsázok a végén tényleg
2011. szept. 20. 19:06
 2/10 A kérdező kommentje:
Olvastam már lisztet,búzadarát is.
2011. szept. 20. 19:08
 3/10 anonim ***** válasza:
valószínüleg nem nyomtad ki rendesen a zsemlét. Inkább lisztet tegyél hozzá,ne zsemlemorzsát
2011. szept. 20. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
nyugodtan tegyél bele annyi prézlit, hogy formázható legyen. de vegyél ki a léből és főzd külön a biztonság kedvéért, nehogy az egész leves tönkremenjen, ha mégis szétmennének.
2011. szept. 20. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
zsememorzsával tökéletesen összeálltak és már lobog is a levesbe :D
2011. szept. 20. 19:39
 6/10 A kérdező kommentje:
jah és nem főttek szét :D
2011. szept. 20. 19:40
 7/10 A kérdező kommentje:
holnap ebédkor meg kiderül az íze :D még 6perc és teljesen kész
2011. szept. 20. 19:49
 8/10 anonim ***** válasza:

Most főzted meg,de csak holnap eszitek?

Ha a levesben hagyod szétázik, ha kiveszed teljesen kiszárad. Olyan lesz mint a vatta

2011. szept. 20. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó nem ázott szét és igen ma ettünk belőle(jó,hogy nem vacsorára tegnap) és nagyon megdícsért a párom,hogy elsőre sikerült :D 26/L jah és azóta is egybe vannak
2011. szept. 21. 15:59
 10/10 A kérdező kommentje:
jah és megmaradt a keménysége is a szádban sem lett "trottyos" :D
2011. szept. 21. 16:00

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!