Hogy formázzam a gombócot ha eleve pépes a massza? Tegyek hozzá zsemlemorzsát? (receptje lent)
Májgombócleves recept
Hozzávalók:
30 dkg sertésmáj,
1 db zsemle,
2 db tojás,
1 csomó leveszöldség,
1 csomó petrezselyemzöld,
2 evôkanál olaj,
1 l víz, tej, só, bors, Vegeta, pirospaprika, majoránna.
Elkészítés:
A zsemlét beáztatjuk egy tányér tejbe. A sertésmájat megmossuk és ledaráljuk. A zsemlét kinyomkodjuk, a májjal, a tojással és a fûszerekkel összegyúrjuk. Az így elkészített masszából kis gombócokat formázunk. Egy kétliteres edénybe olajat öntünk és a kockára vágott hagymát beletesszük, üvegesre pároljuk. Ezután 1 l vízzel felöntjük, és sóval, borssal, paprikával, petrezselyemzölddel ízesítjük. Beletesszük az alaposan megtisztított, csíkokra vágott zöldségeket és megfôzzük. A végén a májgombócokat fôzzük bele kb 10-15 percel,mielött készre főtt.
Most főzted meg,de csak holnap eszitek?
Ha a levesben hagyod szétázik, ha kiveszed teljesen kiszárad. Olyan lesz mint a vatta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!