Maradék zsemlemorzsát mire lehet felhasználni?
Túrógombócot csináltam, és amibe beleforgattam, az olajos, pirított zsemlemorzsa megmaradt. Elég sok, nincs szívem kidobni.
Valami sütire gondoltam, de milyenbe lehet?
Köszönöm nektek is!
A panírhoz használt morzsát sosem rakom el a nyers hús miatt, de ebben csak olaj, meg főtt túrógombóc lehet.
Ezért is gondoltam valami sütire.
Közben keresgéltem, szerintem ehhez az almás-morzsás sütihez fogom felhasználni:
a recept szerint ez a morzsa, nem az a morzsa.szerintem nem fog beválni a pirított prézli.
esetleg egy kis sülthús mellé készített gyümölcsmártáshoz el tudom képzelni a maradék édes morzsát.
Nálunk is maradt egy kevés és véletlenül ráöntöttem a porcukrot. Megkóstoltam és finom volt, úgy hogy megettem :D
De nagy mennyiségnél tényleg inkább nudlihoz vagy szilvásgombóchoz használd fel :D
11,42-es vagyok!
"A panírhoz használt morzsát" sem kell kidobni: amikor végeztem a panírozással, a maradékot beleöntöm a húsleves-szűrőbe, egy kistálba teszem és evőkanállal átkavarom a morzsa apraját és akkor már biztos, hogy abban sem hús, sem tojás-maradék nincs. Azt még nem dobom ki, csak azt ami "fennakadt a szűrőn".
100-%-ban egyetértek az előzővel. nem kell mindig kidobni a prézlit,én is átszitálom mindig és továbbra is tökéletes.
persze édes morzsához mindig vadiúj prrézlit használok:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!