Maradék zsemlemorzsát mire lehet felhasználni?
Túrógombócot csináltam, és amibe beleforgattam, az olajos, pirított zsemlemorzsa megmaradt. Elég sok, nincs szívem kidobni.
Valami sütire gondoltam, de milyenbe lehet?
A nagymamám összekeverte a maradék zsemlemorzsát és a liszt egy részét egy-két tojással, sóval és petrezselyemmel (elhagyható) és a rántott húsok után kis lapos plecsnikké formálva kisütötte ezeket is. Mi unokák meg összevesztünk rajta. :)
A tojásról a szalmonella átkerülhet a zsemlemorzsára, én se tenném el szitálás után se. A pirított zsemlemorzsát viszont simán le lehet fagyasztani is akár.
Saját találmány épp most:
szilvát kimagozok, és kisebb darabokra vágok. Beleöntöm egy tálba, rászórok sok fahéjas cukrot meg a maradék zsemlemorzsát.
Vadonatúj élmény, mely erősen emlékeztet a szilvásgombóc élményére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!