A zsemlemorzsát miből készítik?
A nagy Levin szerint friss péksüteményt kell olaj nélkül megpirítani és lereszelni. Pont tegnep olvastam :)
A sorrend leeht fordítva van.
Szia
nálunk mindig marad meg kenyér, ebből szoktam csinálni.
Ha már nem esszük meg a kenyér-kifli-zsömle-bagett -et, felszeletelem, egy tálcára teszem, a konyhában pár nap alatt teljesen megszárad. Beleteszem a konyhai robotba (aprító kés) és az szétmorzsolja. Hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok, tésztaszűrőn átszitálom.
Ugyanolyan mint a bolti.
Szia!
Pont olyan lesz.
Mi is félretesszük a megmaradt kenyeret, zsemlét, kiflit, és ledaráljuk.
Sőt, anyukám a még csak szikkadt pékárut beteszi "szárítani" a sütőbe, és kihülés után darálja le morzsának.
Üdv!
köszi!
akkor én is itthon készítem majd.
esetleg botmixerrel is neki mehetek?
Bot mixerrel ne próbálkozz!Az csak nedves közegben alkalmazható.Valamilyen folyadékkal fel kell önteni a pürésíteni kívánt dolgot és ez ugye a zsemle morzsa esetében nem túl jó megoldás.
Én diódarálón szoktam ledarálni,miután összetörtem kisebb darabokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!