Hogy készitik a vadasmártást és mi kell hozzá?
Ahogy én csinálom:
Apróra vágott vöröshagymát dinsztelek, beleforgatom a (jó sok) karikára szelt sárgarépát-gyökeret, majd a kb. 1,5-2,0 cm vastagra szelt marhahúst is "fehéredésig" átforgatom benne. Felengeded vízzel, só, örölt bors, szemes bors, babérlevél bele és addig főzöd, amíg a husi megpuhul. A vége felé igyekezz, hogy minél kevesebb víz maradjon rajta, mert: ha a husi megpuhult, azt szedd ki, a többit főzd addig, míg a vizét elfövi, a zöldséget törd, turmixold össze, majd rakd vissza a lángra takarékon. Szórd meg vastagon liszttel és kavarás közben hidegvízzel hígísd, tejföllel, mustárral, pici cukorral ízesísd. Ha kész, a husit rakd bele vissza és egy kicsit melegítsd össze.
Általában főtt tésztával szoktuk tálalni, de van amikor rizst főzök hozzá.
én még anno 20 éve anyukámtól így tanultam:
a csirkemell szeleteket kicsit kiverem, megsózom, bekenem mustárral, beleforgatom lisztbe, majd kevés olajon mindkét oldalát kisebb lángon átsütöm - kiszedem külön tányérba (vigyázok, hogy ne égjen le - ha lekap picit, az kimondottan jó, de ne égjen)
a visszamaradt finom pörköt felöntöm kis vízzel, felkavarom fakanállal, hogy feloldódjon a serpenyő aljáról - szórok bele kevés ételízesítőt, kevés cukrot, pár darab babérlevelet, majd ebben a finom lében megfőzöm puhára a karikára vágott répát, zöldséget - turmixolom, majd mustáros-tejfölös habarással besűrítem, beleteszem a husikat és még egy pár percig főzöm együtt
hagymát én nem szoktam beletenni
mellé vagy tésztát főzök (pl szarvacska), vagy ha van időm, akkor krumpligombócot főzök - az az igazi
anyu sertéssel csinálta, de én nem eszek sertéshúst, csirkéből is ugyanolyan finom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!