Burgonyás pogácsát szeretnék csinálni. Az áttört krumplit hidegen, vagy még melegen kell össze gyúrni a többi hozzávalóval? 20 kg krumpli nyersen, főve is 20 dkg lesz?
ha héjjában főzöd meg a krumplit, nem sok a veszteség.
a főtt krumplit még melegen törd össze, és úgy dagaszd a pogácsához.
Tekintettel arra, hogy kell ebbe is a nyerstojás, amivel összedolgozod a hozzávalókat, meg kell várni, míg alaposan kihűl. Ellenkező esetben a meleg "össszerántja" a tojást, és nem fogod tudni meggyúrni.
Kedves Kérdező! Ha 20 kg nyers krumplit megfőzöl és megfőve 20 dkg lesz belőle, ezt hogyan csinálod???? :))
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!
Kedves utolsó válaszadó!
Még soha nem csináltam olyat,amibe x dkg főtt-törtkrumpli kellett volna, így gondoltam, megkérdezem ezt is,mert nem akarom,hogy kevés legyen,vagy épp sok a megfőtt krumpli.
addíg míg a főtt krumplit áttörik, vagy krumlinyomón átnyomják, bőven hűl annyit, hogy a liszthez lehessen gyúrni.forró krumplira senki sem üti rá a tojást!
Szegény kérdező már szó szerint kapott "hideget-meleget"
csak még azt nem tudja, hogy süssön krumplispogácsát.jobban is teszi, ha pl. a pogácsalap. hu-n keres magának egy jó receptet.
A krumplit kihűtöttem, most sül az első csapat! A recept ami van,azt a netről szedtem, ugyan onnan van egy tepertős pogi recept,az jó volt.
A válaszokat nagyon köszönöm!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!