22 éves vagyok, két hete rengeteg pattanás jött ki rajtam. Mivel kezeljem?
Soha nem volt szép sima a bőröm, mindíg voltak rajta pattanások, de ilyen sok és ennyire nagyok még soha sem. Hatalmasak és már nem tudok velük mit kezdeni. Vasárnap elutazom Londonba, nem tudnátok valami gyors segélyt ajánlani??? Mitől alakulhatott ki ez nálam???
Segítsetek...
szedsz fogamzásgátlót? milyet?
én a fogamzásgátlótól lettem tele, és akkor ajánlotta a nőgyógyászom a diane35 nevezetű fogit, ami olyan gyönyörűen eltűntette az összes pattimat, hogy öröm volt nézni :) már váltottam azóta, mert azt állítólag 3 évig szabad szedni(mondjuk a nőgyógyászom szerint, rendszeres vizsgálatokkal addig szedheted, amíg akarod), már egy éve mást szedek, és még mindig nem jöttek vissza.
étkezésre is figyelni kell. a fűszeres kaják például elősegítik a pattanások kialakulását.
ha lenne időd, mindenképpen azt javasolnám, menj el bőrgyógyászhoz. ha hazaérsz, szerintem ne szalaszd ezt el, sokat fog segíteni.
Nyomkodás után még véletlenül se használj szemcsés bőrradírt! Először tisztítsd le arclemosó zselével, utána jöhet a bőrradír de csak nagyon óvatosan. ( A szemcsék tovább irritálhatják a pattanásokat és csúnyább lesz)Utána lehet gőzölni (ha muszáj nyomkodni, bár én azt sem ajánlom) és úgy nyomkodni. Nyomkodás után fertőtlenítő arctonikkal töröld át. Valószínűleg belső okai vannak, ha eddig nem volt annyi pattanás. Allergia, gyulladás a szervezetben, emésztési probléma állhat a háttérben.
egy kozmetikus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!