SOS! Legyantáztam a bajuszkámat és most tiszta piros és ég a helye mit tegyek rá, amitől holnapra megnyugszik?
Sehol nem írnak hormonról,vagy hogy csak max 7 napig lehet használni.De ha találsz nekem ilyen szívesen megnézném.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Egyébként magától is elmúlna persze, csak én most szedek egy gyógyszert a bőrömre (sotret) és attól nagyon érzékeny a bőröm, és úgy tűnik az arcomon nem bírja a gyantát! (máshol igen)
Egyébként mára már sokkal szebb, lealapoztam amikor elmentem, alig látszott!
Sztem a kémikus, és egészségügyi főiskolát végzett tanáraim jobban értettek hozzá mi te, a hormon igenis fel tud szívódni bőrön keresztül! Ha a neogranormon már nem is tartalmaz, de van olyan receptre kapható kenőcs amely valóban tartalmaz én is használtam és azon a területen megerősödött a szőröm!!!!
A kedvedért azért kimásolom ide az anyagismeret tankönyvem hormonos és hormonhatású krémekre vonatkozó részét:
A hormonok az endokrin mirigyek váladékai. Ezenkívül hormonként viselkedhetnek egyes, ún. szövethormonok, és szintetizált termékeke is. Így vannak pl. pajzsmirigy, mellékvesekéreg, csecsemőmirigy és nemi mirigy által termelt hormonok.
Kozmetikai szempontból a hormontartalmú készítmények vérbőség- és anyagcsere-fokozó, hámképző, regeneráló sajátosságait használják ki. E célra különösen a nemi hormonok (pl. ösztrogén) alkalmasak, de használatuk nem veszélytelen, mert felszívódva megbonthatják a szervezet érzékeny hormonegyensúlyát, valamint, mivel szerkezetük egyes rákkeltő anyagok molekulaszerkezetéhez közeli, így különösen a szintetikus hormonoknak karcinogén hatásuk lehet. Emiatt rendeletekkel szabályozzák, ill. számos helyen már tiltják a hormonok felhasználását, így ma már főként növényi hormonokat és hormonhatású készítményeket alkalmaznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!