Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Legyantáztam a lábamat most...

Legyantáztam a lábamat most először és nagyon piros lett és véraláfutásos. Ez normális?

Figyelt kérdés

Tök piros az egész lábam (csak bokától térdig csináltam) és néhol véraláfutásos. Amikor csak kipróbáltam egy pici csíkot akkor is olyan volt, de még másnap is. Ez normális? Elsőnél mindenkinek ilyen?

Még vmi. van a gyantához törlőkendő hogy a maradék gyantát leszedje. Csöppet túl zsíros az egész, a gyantát ugyan leszedi de még órák után is csillog a bőröm és olyan mintha egy nagy adag zsírt kentem volna rá. Ezt hogyan tudnám leszedni? Mert a víz nem szedi le. Azt írja a doboza hogy ezzel kenjem be illetve zsíros kenőccsel. Most akor mivan?

2009. jún. 8. 21:57
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy piros természetes, de a véraláfutás nem.

Lehet túl érzékeny a bőröd és sajnos nem bírja a gyantázást, vagy először nem házilag kellett volna otthon próbálni. Lehet kozmetikusra kellett volna bízni. Bármitől lehet, pl. túl meleg gyanta stb...

2009. jún. 8. 22:04
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Én gyantázás után babaolajjal szoktam bekeni az is leviszi a maradék gyantát , utána rakok rá babahintőport ami a pirosságot előzi meg. AZ ,hogy véraláfutásos lett , az a te hibád :S , mert nem feszítetted ki a bőrt.A pirosság nem attól függ , hogy hanyadszorra csinálod hanem , hogy milyen a bőr típusod.

Szerintem rakj rá babahintőport hnapra biztosan lefog menni a pirosság tőle.:):)

2009. jún. 8. 22:07
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Véraláfutás a legtöbbször attól lesz, ha tul lassan húzzák le a gyantát. Szerintem jobb elöször kozmetikusnál csináltatni.

A törlökendön lévö olaj jobb ha egy ideig rajta marad, ugyanis gyógyhatása van. Holnap egy paprzsebkendövel vagy hasonlóval le tudod a felesleget törölni.

2009. jún. 8. 22:08
 4/5 anonim válasza:
68%

Az,hogy a piros a bőröd,természetes,általában 24óra múlva

megnyugszik és magától elmúlik.

Véraláfutásos viszont csak akkor lesz, ha valaki szakszerűtlenül húzza le.Általában az okozza,ha nincs kifeszítve a bőr ill.ha túl sokáig vársz a gyanta lerántásával.A gyantázást laikusok csak a térd alatti részen szabadna hogy végezzék,ott elég feszes a bőr ahhoz,hogy ne okozzanak túl nagy sérülést Maguknak.Sajnos kozmetikusként

elég sokszor találkoztam már ehhez hasonló problémával.

Ha mindenképpen otthon szeretnél gyantázni,legalább előtte menj el kozmetikushoz és "LESD EL",hogy csinálja.

Azért nyugódj meg,a véraláfutások pár nap alatt felszívódnak.

2009. jún. 8. 22:51
 5/5 A kérdező kommentje:
Szerencsére a véraláfutás elmúlt 1 nap alatt, a dobozban lévő törlőkendő viszont tényleg nyugtató hatással bír, mert bekentem vele a lábam és 10 perc múlva elmúlt a pirosság. :) Köszönöm a válaszokat. Legközelebb jobban vigyázok hogy gyorsabban rántsam majd le és ne hagyjam túl sokáig a lábamon a gyantát. Amúgy hideg gyantával csináltam és csak térd alatt. Combomon nem merném :S
2009. jún. 11. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!